hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

Lenge leve pollenseseongen

Jeg kjenner de første tegnene allerede i februar. Når snøen ennå ligger som et hvitt teppe over landskapet. Snø krystallene daler ned mot bakken som myke bomullsdotter. Solen har ennå ikke kommet frem bak fjelltoppene for å varme vinterblek hud. Fjellene strekker seg imot stjerneklar himmel.. det er kaldt og luften er klar og ren. Nordlyset danser over himmelen med et fargespekter som kan ta pusten fra selv den mest innbarkede nordlenning.

*Brems!* Dette kan da ikke stemme. Jeg kjenner det stikker i bihulene og rundt øynene. Nesen er tett og det er vanskelig å puste. Jeg våkner etter en urolig natt og er fryktelig slapp. En slapphet som er karakteristisk når våren setter inn. Tung i hodet og i kroppen generelt. Har ikke noe lyst å stå opp. Det klør i halsen. Det klør i ørene. Så langt inne i ørene at man ikke rekker inn med noe som helst for å klø. Nesen klør. Øynene klør. Kroppen føles blytung. Noen kaller det vårslapphet. Jeg kaller det allergihelvete. 

Etter flere mnd med vinter og kald, deilig luft så blir jeg like rystet hver gang jeg kjenner tegn til pollenallergien. Da har jeg hatt såpass mange mnd hvor jeg har kunnet leve "normalt". Puste normalt. Ingen akutte hosteanfall som bevitner surklende & sårbare lunger. Ingen våkenetter med blodskutte og sviende øyne. Jeg kan gå ut av huset uten å tenke på munnbind. Bihulene føles fine. 

Ah! Våren og sommeren er virkelig SLITSOM, Beklager om jeg virker negativ - men slik føles det akkurat nå. Når jeg våkner om morgenen og er slapp og tung - og sovner på sofaen igjen, rett etter frokost. For så å våkne i en døs og ikke helt klare å få kroppen i gang. Det er forresten ikke siste gang den dagen at jeg bare sovner av totalt utmattelse.

                                       
 

Man går i konstant redsel for at et alvorlig allergianfall skal sette inn, og man må på legevakten i hui og hast. Det har nemlig skjedd før. Det er noen år siden sist - men redselen sitter der likevel. Fordi man aldri kan være helt sikker. 

Man blir sur og grinete fordi man ikke evner å utføre selv de enkleste oppgaver uten å være totalt utslitt i etterkant. Man blir oppfarende og utålmodig. Allergi remediene er tørket støv av og står på rad og rekke på kjøkkenhyllen - klar til bruk. Føler meg oppgitt over at jeg må slite med dette - sammen med tusenvis av andre nordmenn. 

MEN; etter sommer kommer høst og vinter. Jeg har faktisk spennende ting i vente:) Prøver å si til meg selv at det er mennesker som har det verre enn meg i denne verden vi lever i, og at dette tross alt er noe som går over.

Det er bare synd at det må være så jævlig mens det står på.

Ann-Kristin 

PS; I år startet pollensesongen her nord litt senere enn vanlig, så her går jeg rundt i september (som er høstmnd) og nyser:-) 

#pollenallergi #allergi #pollensesong #pollen #atopiker #atopi #vår #vårslapphet #atopiskeksem #allergisesong 

4 Kommentarer

Birgitte

11.04.2016 kl. 08:42
Åh... jeg føler med deg :( Mars,april,mai,juni... på meg (alle pollenallergier)

Ann-Kristin

11.04.2016 kl. 13:59
Birgitte:

Føler med deg også, Birgitte:) Hilsen Ann-Kristin.

Catarina

11.04.2016 kl. 15:09
Ja, dessa pollen kan verkligen ställa till det på alla de sätt du beskriver. Kanske kan det vara en tröst att man ändå har en förklaring på varför det känns som det gör. Stor kram!

Heidimj

11.04.2016 kl. 15:26
Må være virkelig kjipt med pollenalergier. Jeg er glad for at jeg ikke har allergi. God bedring

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no