NYE OPPSKRIFTER!

SPICY OG SUNN KAKAO

3 dl nøttemelk

1 ss rått kakaopulver

1 ss kokospalmesukker

1 klype havsalt

1/4 ts kanel

1/4 ts kajennepulver 

1/4 ingefærpulver

1/4 vaniljepulver

2 ts macapulver

Varm opp melken på svak varme. Må ikke koke! Ha i de tørre ingrendiensene og rør rundt. Så er den klar for å drikkes. 

  

KOKOSVANIJEIS

1 boks kokosmelk

1 vaniljestang

2 ts kokaspalmesirup eller brun ris-sirup

Rist kokosmelken godt før du åpner den. Hell den over i silikon – eller isterningformer og frys ned i ca 2-3 timer. Ha de frosne kokosterningene over i en blender og tilsett frøene fra en vaniljestang og søtning. Kjør til du har iskremkonsistens. Topp med friske bær, nøtter, kakaonibs eller frukt og server umiddelbart. 

 

PASTINAKKCHIPS

2 pastinakker

2-3 ss kokosolje

Salt og pepper

Skrubb eller skrell pastinakkene og høvle dem på en mandolinkutter. Ha kokosolje i en stekepanne på høy temperatur. Test med èn chips – hvis de freser i oljen, er den varm nok. Da kan du ha i chipsene i omganger, ikke legg den oppå hverandre. Stek til de er gylne. Ha dem over på en tallerken med tørkepapir slik at overflødig olje renner av. Ha chipsene over i en bolle og strø over salt og pepper. Server med en valgfri dip. 

 

NØTTESJOKOPÅLEGG

10 myke dadler (tørre dadler kan bløtlegges et par timer i forkant)

3-4 ss rått kakaopulver

1-3 ss vann

2 ss hasselnøttsmør eller en liten neve hakkede hasselnøtter

Ta steinene ut av dadlene og kjør alle ingrediensene i foodprosessor eller med stavmikser til du får ønsket konsistens. Oppbevares i glass med lokk i kjøleskapet. 

 


 

FRISK BØNNEPOSTEI

Ca 400gr ferdigkokte, svarte bønner

1/2 ts salt + litt pepper

1 hvitløksfedd, hakket

1 ss tomatpurè

1/2 sitron, saften

1 ss olje

1/2 løk, hakket

Bruker du bønner fra boks, så skyll de godt. Ha bønnene og alt det andre i en foodprosessor, eller bruk en bolle og en stavmikser. Kjempegodt på grove knekkebrød med sylteagurk eller vanlig agruk, og litt majones. 

 

FRØKNEKKEBRØD

2 brett, over natten + 75 minutter

3 dl solsikkekjerner

2 dl linfrø

2 dl gresskarkjerner

1 dl hakkede nøtter

1 ss fiberhusk

Hampfrø eller chiafrø (kan sløyfes)

Bløtlegg alt unntatt hamp- eller chiafrø over natten. Hell av vannet og skyll godt. Tilsett fiberhusk og la røren svelle i 10 minutter. Bland inn chia- eller hampfrø og bre røren tynt utover to stekeplater med bakepapir. Bruk slikkepott. Jo tynnere du får røren, desto spøere blir knekkebrødene. Bruk et pizzahjul og rut opp før steking. Sett et brett øverst i ovnen og et nederst. Stekes på 150 grader varmluft i ca 1 time. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Dersom knekkebrødet ikke er helt tørt etter en time kan du tørke det på lav temperatur med ovnsdøren på gløtt.

 

SUPERENKLE OG SAFTIGE PANNEKAKER

4 – 5 stk, 15 minutter 

1 banan

1 dl kokosmelk

1,5 dl havregryn

Bland sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor. Stek i kokosolje. Ha på for eksempel blåbærsyltetøy og kanel eller lønnesirup og jordbær. 

 

 
 

RENSENDE JUICE 

1 sitron

3 cm frisk ingefær

1 pære

2 1/2 dl vann

1 ts gurkemeiepulver

1/4 ts kajennepepper

Juice sitron, ingefær og pære. Hell på vann og rør inn krydderet. 

 

SUPERSUNN JUICE

3 gulrøtter

2 pærer

1/2 agurk

1 rabarbrastilk 

Juice alt sammen. 

 

METTENDE JUICE

3 rødbeter

3 gulrøtter

3 cm ingefær

1/2 agurk

1/3 ts spisskummen

litt salt og pepper

Juice rødbeter, gulrot, agurk og ingefær. Rør inn krydderet. 

4 kommentarer

Siste innlegg