hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

HAR DU NOEN GANG OPPLEVD NOE TRAUMATISK?

... og opplevd at folk sakte men sikkert trakk seg unna deg? Det forundrer meg at mennesker reagerer slik på andres traumer. Jeg har nettopp gått igjennom et for meg - personlig traume. Det var smertefullt både fysisk og mentalt. Kanskje jeg en gang velger å være åpen om traumet, men pr idag er jeg ikke klar for å snakke om det. Iallefall ikke offentlig. Det som overrasket meg når denne situasjonen oppsto var hvor "stille" det ble fra alle. En stund var det helt stille på snap, ingen meldinger hverken på messenger eller sms. Ingenting. Bare stillhet. Det føltes rett og slett veldig rart. Plutselig var det som jeg ikke eksisterte lenger. Selv mine nærmeste venner ble stille. Samtidig så var det noen få som ga utttrykk for at de ble tomme for ord. Jeg ventet dag ut og dag inn - men telefonen var like stille og like tom for varsler. 

Kanskje har jeg selv reagert med taushet overfor noen som har opplevd noe vondt - og overlatt dem til seg selv - alene med sin sorg og sitt savn? Ikke fordi jeg ikke brydde meg - men fordi jeg var for travelt opptatt til i det hele tatt tenke over at de hadde satt pris på min oppmerksomhet. Jeg har vært den som har vært stille - dessverre. Kanskje jeg rett og slett følte meg ubetydelig i den sammenheng. 

Det er virkelig ikke slik det bør være. Det koster hverken mye tid eller penger å gi noen som har det vondt en skulder å gråte på. Litt omsorg og omtanke. For å understreke hva jeg mener så var jeg på et kjøpesenter i forrige uke. Der traff jeg på en bekjent av meg som jeg ikke har sett på veldig lenge. Det var som hun på en eller annen måte visste at jeg akkurat den dagen hadde behov for akkurat den klemmen. Selv om hun pr der og da ikke ante hva jeg gikk igjennom - så var den klemmen en kjærkommen handling fra et varmt medmenneske. Den klemmen reddet dagen min. Den klemmen gjorde at jeg følte meg sett. Fordi at mitt personlige traume er en såkalt "stille sorg". Det er ikke noe man snakker for høyt om. Det er en sorg man som kvinne bærer med seg - alene. Da er det så godt å oppleve slikt fra et annet menneske. 

Når det er sagt er vi mennesker så forskjellige og med ulike utgangspunkt i livet. Der noen vil ha mange mennesker rundt seg i slike situasjoner som beskrevet over - vil andre igjen bare være alene. Så det er ikke lett å vite hva man bør og ikke bør gjøre. Men en klem og noen gode ord vil uansett ikke gjøre noen skade. Stillheten gjør. 

 

 

Til slutt - en tanke jeg har gjort meg i det siste; når noen sier at "jaja, det er vel noen som har det værre." Hvorfor i all verden skal jeg bruke den setningen for selv å føle meg bedre? Nei, jeg føler meg slett ikke bedre med å tenke på at det er noen der ute som har det værre enn meg.

Ann-Kristin 

 • 24.01.2018
 • //
 • Kl.21:56
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 0 kommentarer
 • JUL, SUKKERTRIPP OG TIDEN ETTER.

  Du kjenner kanskje til ordet? Sukkertripp? Dvs en periode med uante mengder med sukker. Sjokolade, kjeks, kaker og ellers det som måtte smake av søtt. Deilige søte smaker - som regel fremkalt av ulike tilsetningsstoffer (moderne kalt e-stoffer). Sjokolade m/ fyll, sjokolade uten fyll, mørk sjokolade, lys sjokolade, hvit sjokolade. Snart finner vi vel sjokolade i utvalget rosa, blått og gult. Utvalget pr idag er stort og relativt variert.

  Man har vært flink hele året. Kun spist herlighetene i små mengder i helgene. Og da selvfølgelig med et lite snev av dårlig samvittighet og tiden man har lagt ned i trening i løpet av året som har gått. Er jo kommet så langt med treningen.. men en liten bit kan da vel ikke skade? Nei, det gjør det som regel ikke.

  Men. Det finnes alltid et "men". Så kom julen. I flere uker har jeg forberedt meg på denne fine høytiden. Den kom med et brak! Før jeg visste ordet av det var jeg så langt ute i "trippen" at jeg ikke hadde et snev av viljestyrke igjen til å stoppe galskapen. En bit her og en bit der. Twist, konfekt og andre godsaker ble satt til livs med stor apetitt. Gjerne til frokost og til kvelds- og rett etter julemiddagen. Den dårlige samvittigheten var som blåst bort. Måtte til syvende og sist innse at jeg hadde mistet kontrollen - igjen. 

             

   

  Jeg vil tro at det er med sukker som med de fleste andre avhengighetsskapende rusmidler. Er man først blitt avhengig må man bruke resten av livet på å kjempe imot sukker-demonen. Dessverre. Det er så lett å miste kontrollen over eget inntak. Man innser det dessverre ikke før det er for sent. Før sukkertrippen er et faktum.

  En person som blir nykter igjen etter en periode med alkoholinntak vil muligens tenke det samme som meg etter min sukkertripp; "Nå har jeg gjort det igjen. At jeg aldri skal lære.." Følelsen man sitter igjen med etter så stort sukkerinntak er mange. Både fysiske og mentale symptomer. Det kan være fryktelig ubehagelig. Perioden når man igjen skal komme seg ovenpå og kutte ned på inntaket - er slitsom både for meg selv og omgivelsene mine. Svimmel, ukonsentrert, hodepine, trøtthet, humørsvigninger, lavt blodsukker osv er bare noen av ettervirkningene av stort sukkerinntak.

  Det som vil redde deg og vil hjelpe deg fremover er at du vet at du vil få det bedre når abstinensene og ettervirkningene er over. Når giften er ute av kroppen - når du kommer deg i gang med trening igjen - da vil du oppleve en deilig følelse av balanse i kropp og sinn. Endorfiner vil være din eneste vei til lykkerus. Den beste rusen som finnes. Bare prøv det selv, kjære leser. Det er det første rådet jeg gir i årets første mnd. Mitt håp er at jeg selv og flere med meg klarer å kutte ut sukker - atter engang. 

   

  Hilsen Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

 • 13.01.2017
 • //
 • Kl.16:21
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • Elsker høsten, MEN...

  Jeg har gått gjennom sommeren med tett og rennende nese, tette luftveier osv, og lengtet etter høst og frihet fra pollen. Vel.. er det ikke alltid noe? Neida, jeg hadde ikke glemt det. Ville ikke tenke så mye på det bare. Det faktum at når jeg - som elsker å kjøre bil, som bruker bilen som terapi om jeg har strevsomme hverdager, er livredd når isen legger seg som en sølvplett på veien. Der ligger den og gliser mot meg når jeg endelig har satt meg i bilen etter å ha hatt en heftig indre diskusjon med meg selv. "Dette klarer du, Ann-Kristin, Du som alltid er tøff og står i det.." mot "Ann-Kristin, nå holder du deg hjemme! Du vet at det er farlig å kjøre når realiteten tilsier at det er is på veien."

  Kan ikke bare den overrealistiske og til dels negative indre stemmen av og til holde kjeft? 

  Hver høst og hver vinter har jeg denne ene konflikten med meg selv. Jeg er så redd å kjøre når det ikke er tørr asfalt. Det gjør det absolutt ingenting bedre at man fra naturens side er utstyrt med en over normalt livlig fantasi. Det er ikke måte på alle situasjoner jeg - og bare jeg tydeligvis - kan ende opp i. Alt fra en gratis karusellopplevelse (dvs; svinge rundt og rundt på en fantastisk tørr asfalt), til og omtrent henge opp ned (bilen såklart) i et tre i veikanten. 

  Hadde jeg vært manusskribent så hadde jeg mest sannsynlig tjent inn gode penger. Men det er liksom ikke det som er min interesse da, dessverre. Bevares, er det noen som ser at min livlige fantasi kan være med å spe på med spenning i et manus - for all del, ta kontakt. 

  Er det bare jeg som har det slik? Eller finnes det flere av utgaven "hysteriske bilkjørere" der ute? Som - ved nærmere ettertanke - egentlig er ganske god til å kjøre bil..                                                                   

 • 04.10.2016
 • //
 • Kl.10:54
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 3 kommentarer
 • Har du noen gang følt deg tom uten og vite hvorfor?

  Kjenner du til den tomhetsfølelsen som bare kommer snikende? Du tar deg selv i å stirre tomt ut i luften - eller sjekke facebook uten å ha fått med deg et eneste ord av hva som sto der? Du føler deg liten og har bare lyst å krølle deg under et pledd å bli der hele dagen? Slike dager tror jeg de fleste har av og til. Der du føler at du ikke får gjort noe fornuftig. Studiene eller jobben er et ork og energien virker å ha forlatt deg for evig og alltid.

  Det har regnet i dagesvis.. kan det være en av grunnene for at min beste venn er sofaen min for øyeblikket? Tanken på at jeg nærmer meg 40 gir meg hetta! Er jeg virkelig blitt så gammel?! Jeg - som alltid har vært en av de yngste og usikre i foreldregruppa - er nå en av de eldste og kunne ikke brydd meg mindre om hva andre mener om mine evner som mor. Jeg vet jeg er en god mor. Det kunne jeg ikke sagt for 17 år siden når jeg fikk eldstemann. Jeg var redd for alt. Redd for at han fikk for lite mat. Redd for at klærne ikke var pene nok. Redd for at folk skulle se på meg som en dårlig mor. Redd for ditt - redd for datt. 

  Nå er jeg ikke redd lenger. Fordi jeg vet at jeg gjør det beste jeg kan. Bedre kan det ikke gjøres. Jeg har glade, omsorgsfulle og sosiale barn. Så hvorfor kommer denne følelsen av tomhet snikende? Fordi man setter for store krav til seg selv! Alt man skulle gjort - som ikke er gjort. Alt man har gjort - som kunne vært gjort bedre. Alt man planegger å gjøre - som ender opp med et kaos av halvferdige gjøremål. Men èn redsel har ikke forlatt meg ennå. Jeg strever stadig med å overbevise meg selv om at jeg er god nok. Slik har jeg hatt det hele livet. En liten tvil langt inne i meg som av og til kommer frem og hvisker; Er du virkelig god nok, Ann-Kristin? Ja, jeg er det! Og det er du også! Vi er gode nok som vi er. Bedre kan vi ikke bli:-) Men endringer er aldri å forakte. Man kan alltid gjøre positive endringer ved seg selv.

  Som f.eks å la skittentøyet vente til neste dag. Oppvaskmaskinen tar ikke skade av å stå full av rene kopper og fat. Sko ligger strødd i gangen og klær rundt omkring på gulvene - javel, hva så?! Går du fra skolen eller jobben og føler at du kunne sovet en uke fordi du er så sliten? Da er det på tide å stoppe opp å kjenne etter; hva er egentlig viktig i DITT liv? Jo, det er du! Du og ditt liv med alt det positive det inneholder. Jeg kjenner allerede at noe av tomheten slipper taket etter at jeg har fått satt ord på følelsene mine. Jeg gidder ikke gjøre mer husarbeid ikveld. Nå skal jeg sette av tid resten av kvelden til å gjøre noe som gir meg glede - noe jeg virkelig liker.

  Det samme burde du gjøre, kjære leser. Kjenner du at tomheten kommer, så finn på noe lystbetont. Tren, blogg, male, tegne, skrive, synge i dusjen, gå en tur å se på alle de ulike menneskene som finnes rundt omkring.. forestill deg historien bak menneskene, les interiørmagasiner og se for deg huset eller leiligheten eller rommet ditt i et nytt lys. Eksperimenter med ny sminke. Kanskje en helt annen klesstil hadde vært mosomt å teste ut? Dans ute i regnet og kjenn det kalde vannet renne nedover ansiktet ditt - la mascaraen renne og gi litt F! Kjenn at du lever og at det eneste du vet og har garanti for er at du lever her og nå.

  Ann-Kristin 

   

  #trening #kosthold #livsstil 

 • 03.10.2016
 • //
 • Kl.20:01
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • Bedre sent enn aldri..

  Ja, det er bedre sent enn aldri. Nå er det ca 3 mnd siden jeg sist var aktiv på bloggen. Det er vel ikke helt uvanlig å ha pauser når man er aktiv blogger - eller hva mener dere? Jeg trengte iallefall denne pausen.. Har vært opptatt med barna mine, eksamen, nye studier & ny kjæreste. Da går tiden - og man må dessverre prioritere. Vel, ny kjæreste.. det er samme kjæresten jeg hadde sist jeg var innom og skrev på bloggen;) Jeg har bare trengt litt tid til å pleie privatlivet mitt en periode. 

  Så - hvordan går det med dere? Noe nytt jeg bør vite om? Skriv i kommentarfeltet om det er skjedd noe spennende siden sist! 

  Jeg har vært litt uheldig den siste tiden og vært en del syk. Det har dessverre - til mine store frustrasjon - forsinket treningen min en hel del. Var syk når jeg kom fra en fantastisk ferie til vestlandet i sommer. Tror aldri jeg noensinne har følt meg så syk.. det var rett og slett helt for j****. Og ja, det er lov å klage litt innimellom. Feber er absolutt ikke noe for meg. Enough said.

  Forresten - vestlandet er utrolig vakkert! Østlandet er også fantastisk fint:) Jeg forelsket meg totalt i både vest - og østlandet. Voss er et nydelig sted - som jeg med tid og stunder kanskje kunne tenkt meg å bosette meg. Når barna blir voksne og klarer seg selv? Elverum overrasket. Der var det utrolig flott altså! Vi overnattet et par netter på Elverum camping. På tross av at katten vår til slutt klarte å rømme ut vinduet på hytta (til eiernes store frustrasjon..) torden og regn, så synes jeg dette er et av de fineste stedene (foruten Voss selvfølgelig) som vi besøkte på hele turen. 

  Vi måtte selvfølgelig stikke innom vindtunellen på Voss. For en fantastisk opplevelse! Jeg fikk ikke tatt turen i tunellen denne gangen, men neste gang lover jeg dere; da er det min tur! Noen som har prøvd seg i vindtunellen? Noe dyrt eneste.. noen hundrelapper for i underkant av 2 minutter. Men det er nok verdt det, ifølge dem som har prøvd. 

    

  Ellers fikk vi vært på harryhandel opptil flere ganger. Sverige anbefales virkelig! Det er et vakkert land og veiene der er generelt bedre enn i Norge. Ja, glemte å nevne at jeg for noen dager siden knuste et glass og greide og plassere ene foten min midt oppi glasskårene. Det endte med skadestua og 3 sting. Noe som ikke akkurat hjelper på fremgangen i treningen.. men den som venter.. Mest sannsynlig så trenger jeg den hvilen kroppen min nå får. Den ser iallefall ikke ut til å ha tatt nevneverdig skade av sykdom og kuttskade. Annet enn et litt lavere energinivå, naturlig nok.

  Hatt en fin sommer dere?:) Og katten - hun fant vi på trappen til nabohytta dagen etter at hun stakk ut vinduet. Til glede for mange:) 

  Klem, Ann-Kristin. 

   

 • 13.09.2016
 • //
 • Kl.19:29
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • Eksamen i Kostholdsveiledning vel gjennomført!

  Endelig! Der var eksamen i Kostholdsveiledning vel gjennomført:) Eksamen er godkjent og jeg kan endelig kalle meg Kostholdsveileder. Noe så fantastisk! Tenk på det da; jeg - som ikke har gått på skole på mange år, har fullført en utdannelse midt i livet. Og ikke nok med det: Jeg har fremdeles 3 år igjen før jeg er ferdig med hovedutdannelsen min som er Ernæringsterapeut. Men først skal jeg ta medisin grunnfag. Gleder meg noe voldsomt til å ta fatt på dette studiet:) Jeg har forresten fått studieplass, så starter vel opp i nærmeste fremtid.

  Til deg som kanskje går å lurer på om du skal starte opp med studier eller om du er for gammel til å studere; Man blir aldri for gammel for litt ny kunnskap! 

  Vi mennesker tar til oss kunnskap så lenge vi lever i beste velgående. Om vi vil eller ikke så lærer vi nye ting hver eneste dag. Enten gjennom jobben, studier, familien eller venner. Når vi er ute å sykler, går tur, kjører eller står på ski. Det er alltid noe nytt å lære så lenge man har sansene åpne. Uansett hva livet har medført av lykke eller ulykke, så er det aldri for sent å vise hva du kan! La folk si og mene hva de vil - det er ditt liv og ingen - INGEN - har rett til å bestemme hvordan DU skal leve DITT liv.

  Har du lyst til å gjøre forandringer i livet ditt som kan føre noe positivt med seg, så for all del; GJØR DET! Du lever bare èn gang, Du får bare denne muligheten. Utnytt den. Hvis du ønsker mer om hva en Kostholdsveileder er - så kan du lese mer om det HER 

  PS; Det har gått noe tid siden jeg skrev dette innlegget. Jeg har gjennomført første semester i Grunnmedisin:)

  Ann-Kristin.

                           

  #kosthold #trening #kostveiledning #ernæringsveileder #kostholdsveileder #suntkosthold #slanking #lavkarbo #endrelivsstil #endrekosthold #fitness #helse 

 • 06.06.2016
 • //
 • Kl.17:35
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 2 kommentarer
 • En skilsmisse er aldri enkel

  Nei, en skilsmisse er aldri enkel. Det vil alltid være "noe" som ligger i veien for at skilsmissen skal kunne være problemfri. Man har investert x-antall år i en person man må innse at man egentlig ikke kjenner. En person man valgte å få barn sammen med. Og ja, barna rammes av skilsmissen til foreldrene - det er dessverre ikke til å komme bortifra. Om èn av foreldrene gjør alt for at samarbeidet skal være godt og prøver å legge tilrette for samvær, hva nytter det om den andre forelderen prioriterer helt andre ting enn sitt eget barn? Det er ingenting som kan sammenlignes med den smerten man føler når man opplever et slikt svik. Det er en smerte som truer med å rive deg i stykker som menneske. 

  Ja, hva gjør man egentlig når man opplever at den andre part ikke er like opptatt av at samværet skal være kvalitetssikret som det du er? Når barnet ditt spør etter den andre forelderen - og du får ondt langt inni hjertet fordi du vet at vedkommende er opptatt med andre ting? Hvordan takler man slikt? Når man ønsker at barnet skal kunne se den andre forelderen mest mulig, men motparten tydelig gir blaffen? Jeg kommer aldri til å forstå hvordan slike mennesker tenker. Det er - for meg - helt utenkelig å behandle mitt eget kjøtt og blod på den måten. 

  Å bruke barna som pressmiddel for å enten å såre motparten mest mulig eller få det som man vil i en bestemt sak - er etter min mening en egoistisk og svært umoden tankegang. Det er ikke alltid man kan få det som man vil dessverre. Hva er da vitsen med å oppføre seg som en trassig 4-åring som ikke får den isen han eller hun vil ha? Det blir for dumt. Å la sin bitterhet påvirke barnet - er ei lite gjennomtenkt og stygg handling. Det vil kun ende med at det slår tilbake på deg selv når barna blir eldre og forstår mer. Et barn har krav på samvær med begge foreldrene sine. Man burde respektere hverandre som foreldre til et barn man en gang valgte å lage - og handle deretter. Bare synd enkelte foreldre ikke tenker på barnas behov for samvær og bekreftelse. De foreldrene vil angre på sine valg. Og når den dagen kommer, da vil det være for sent.

  Dessverre. 

 • 03.06.2016
 • //
 • Kl.07:33
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • Har du tenkt på dette?

  Jeg leser for tiden en utrolig bra bok som av forfatteren Amy Dean. Boken heter og handler forøvrig om Mindfullness. Hun skriver om ulike problemstillinger man kan møte i hverdagen. Det som gjør denne boken såpass spesiell er måten forfatteren skriver på. Boken er lettlest og lett forklart - i tillegg til at den får deg til å tenke over ulike automatiske tanker vi alle har i en hektisk hverdag. Hun får leseren til sakte men sikkert å snu tankegangen sin i positiv retning. Automatiske negative tanker har alle mennesker. Det som er viktig er å bli bevisst disse tankene, og hvor mye de egentlig påvirker kropp og sinn, og hverdagen vår generelt.

  Som Amy sier; "Å elske seg selv er begynnelsen på et livslangt kjærlighetseventyr." 

                                                         

  Hun sier videre; 

  Hvis du befant deg midt oppe i det fullkomne, vidunderlige, tilfredstillende kjærlighetseventyr, hva tror du din elskede ville gjøre for deg? Lytte til hvordan du har hatt det på jobben? Lage en deilig middag til deg? Overraske deg med en blomsterbukett eller en spesiell gave? Være oppmerksom på dine behov? Massere deg om kvelden? 

  Du fortjener å få slik tid, oppmerksomhet og energi ødslet over deg. Men det er usunt å vente eller tro at noe sånt bør kunne komme fra et annet menneske. Du trenger å leve hver dag som om du opplever et hemningsløst, strålende, tilfredstillende og endeløst kjærlighetseventyr - med deg selv.

  Hvordan kan du demonstrere slik kjærlighet til deg selv? Begynn med å gjøre minst èn ting som du synes er litt skandaløst eller sprøtt! Gi deg selv en liten gave - bestill hjem noe god mat eller en bukett nyplukkede blomster. 

  Komplimenter deg selv med det du har gjort idag, ditt utseendet eller den du er. Sett av nok tid til lek, mosjon, hvile og meditasjon. Kom med bekreftende utsagn til deg selv som "Jeg fortjener å bli behandlet godt". Si så til deg selv hver kveld før du legger deg: "Jeg liker deg". Etter en tid kan din kjærlighet til deg selv forandre seg fra et tilfeldig forhold til en livslang interesse. 

  "Kan du smile til deg selv når du ser deg i speilet? Kan du tenke varme tanker om deg selv når du møter ditt eget blikk? Ikveld skal du prøve å behandle deg selv som om du var en fullkommen partner ved å betrakte deg selv på en varm og kjærlig måte."

  Ann-Kristin 

 • 23.05.2016
 • //
 • Kl.12:17
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 0 kommentarer
 • Årets brillemodell 2016

  Man må leve så lenge man kan - var det engang ei klok dame som sa. Så da gjør jeg det da. Siden modellkarrieren min kun ble med drømmen (alle jenter har vel en eller annen gang drøm om å gå på catwalken?) Vel, kanskje ikke catwalken - men nok om det:) Premien synes jeg er bra uansett. Hva som er premien kan dere sjekke ut her http://www.specsavers.no/brillemodell-2016. Hvorfor ikke melde deg på selv? Det synes jeg du skal gjøre (om du har briller fra Specsavers og ikke en konkurrent selvfølgelig, haha)

  Uansett, du finner meg på side 2 her; https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/?sk=app_1721385664817201&app_data=item%7C2282717

  Slenger ved et bilde - sånn just for fun!

  Ønsker dere en super dag videre. Klem, Ann-Kristin  

   


   

 • 19.05.2016
 • //
 • Kl.13:59
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 0 kommentarer
 • Kjære snille mormor.

  Det er 1 uke siden begravelsen din, kjære mor. Det var uvirkelig å se kisten din. Det var liksom ikke du som lå inni der. Du var og er fremdeles så levende i minnet mitt. Smilet ditt, humoren din, omsorgen din og ditt imøtekommende og lite dømmende vesen. Hjertegod er ordet som beskriver deg best. Du var snill tvers gjennom. Det fantes ikke noe vondt i deg. Det er så vondt at du er borte. At jeg aldri skal få se det fine ansiktet ditt stråle opp igjen når du snakket om barna, barnebarna eller oldebarna dine. Du var så glad i oss alle sammen. Vi følte oss alle elsket og tenkt på. For det sørget du for å la oss få vite - enten direkte eller indirekte. 

  Kjære snille mor, om du visste hvor mye jeg savner deg. 

  For noen år siden fikk du diagnosen Alzheimer. Det var så trist å se at du sakte men sikkert glemte hvordan du skulle strikke.. Du som elsket å strikke! Du strikket lester til hele familien og gjerne flere med. Strikkingen ble mer og mer vanskelig for deg - til slutt ble det helt stopp. Jeg savner samtalene du og jeg hadde ved kjøkkenbordet ditt. Vi kunne snakke om alt imellom himmel og jord. Jeg har ikke så lett for å åpne meg for menneskene rundt meg- men med deg, mor, trengte jeg ikke være redd for å åpne hjertet mitt. Du respekterte mine til tider rare meninger - du viste meg at det er helt greit å bare være meg. Du lærte meg at jeg er god nok som jeg er. Din kjærlighet og ditt lyttende øre vil jeg savne så lenge jeg lever. Jeg har brukt mange år på å sørge over at jeg mistet deg til den fæle sykdommen. Savnet har innhentet meg natt og dag, men jeg har ikke snakket med noen om det. Før nå.

  Det er viktig å få frem at når et menneske får Alzheimer så mister man dem først til sykdommen - men når de dør så mister man dem for alltid. Årene med Alzheimer ble som svøpt vekk og det jeg sto igjen med var ufattelig gode minner fra tiden jeg var liten jente, og du var verdens beste mormor. 

  Fra du tok meg med på dine daglige gåturer til at du pakket dyna rundt meg om kveldene og etterlot meg med en god trygghet og en følelse av å være elsket. Slik alle barn burde hatt det. Aldri klaget du. Du var positiv til det siste. Der andre kun så negativt - der fant du positive løsninger. Tusen takk for en fantastisk lærdom, mor. Den lærdommen vil jeg ta med meg videre i livet. 

  Jeg trodde jeg hadde sørget ferdig. Men den dagen du døde - da døde noe i meg. Jeg sliter med dårlig samvittighet og skyldfølelse for at jeg burde vært et bedre barnebarn. Det er så mange ting jeg ville endret på, men nå er det for sent. Det er nå jeg ser hva jeg ikke burde gjort - og hva jeg burde gjort. Det lar seg aldri endre - du vil aldri komme tilbake til meg. Og det gjør så fryktelig vondt, kjære mor. Jeg savner deg sånn. Det er så mye jeg skulle sagt til deg. 

  Kanskje hører du meg fra der du er nå? 

  Det som ikke så mange forstår, er at jeg ikke maktet å besøke deg så ofte når du du ble så dårlig at du ikke husket meg lenger. Det var for vondt. Jeg var trist og nedfor i flere dager etter jeg hadde vært på besøk hos deg - og det måtte jeg bare beskytte meg selv imot. Jeg hadde og har små barn som jeg måtte holde meg oppegående for. Sorgen har jeg slitt med i årevis. Minner har dukket opp før jeg sovner om kvelden, i drømme og når jeg har våknet om morgenen har jeg tenkt på deg, kjære mor - og at jeg mistet deg mer og mer. 

  Jeg husker at jeg som liten jente tenkte at den dagen jeg ville miste deg eller morfar ville bli èn av de verste dagene i livet mitt. Det var helt utenkelig for meg å ikke ha dere i livet mitt. 

  Og så kom alle disse årene hvor jeg kun tenkte på meg selv og ikke var flink nok å ringe deg.. men du ringte meg - alltid. Jeg var som regel for travel til og snakke i telefonen - for du ville jo alltid være der, ikke sant? Nei, det er ikke sant. Du ble borte for meg i løpet av mine rastløse og uansvarlige år. Jeg tenker på alt savn og all sorg du selv må ha slitt med, men aldri fikk gi uttrykk for.

  Jeg er så lei meg. Lei meg for at jeg i en periode i livet kun var opptatt av meg selv og mitt. De årene får jeg aldri tilbake, men - kjære snille mor; Jeg lover deg - jeg vil bruke resten av mitt liv på å leve i din ånd. Jeg vil prøve å være den beste utgaven av meg selv - fordi jeg vil vise for deg at jeg har fått skikk på livet mitt og at du kan være stolt av meg. Jeg ønsker å vise deg at det er mulig for alle å få skikk på livet sitt - uansett hvor mange motbakker man har møtt her i livet. 

  Du følger nok med meg fra der du er og jeg skal ikke skuffe deg, kjære mor. Aldri mer. Fordi jeg er så inderlig glad i deg. 

  Ann-Kristin. 

 • 18.05.2016
 • //
 • Kl.20:50
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • Lenge leve pollenseseongen

  Jeg kjenner de første tegnene allerede i februar. Når snøen ennå ligger som et hvitt teppe over landskapet. Snø krystallene daler ned mot bakken som myke bomullsdotter. Solen har ennå ikke kommet frem bak fjelltoppene for å varme vinterblek hud. Fjellene strekker seg imot stjerneklar himmel.. det er kaldt og luften er klar og ren. Nordlyset danser over himmelen med et fargespekter som kan ta pusten fra selv den mest innbarkede nordlenning.

  *Brems!* Dette kan da ikke stemme. Jeg kjenner det stikker i bihulene og rundt øynene. Nesen er tett og det er vanskelig å puste. Jeg våkner etter en urolig natt og er fryktelig slapp. En slapphet som er karakteristisk når våren setter inn. Tung i hodet og i kroppen generelt. Har ikke noe lyst å stå opp. Det klør i halsen. Det klør i ørene. Så langt inne i ørene at man ikke rekker inn med noe som helst for å klø. Nesen klør. Øynene klør. Kroppen føles blytung. Noen kaller det vårslapphet. Jeg kaller det allergihelvete. 

  Etter flere mnd med vinter og kald, deilig luft så blir jeg like rystet hver gang jeg kjenner tegn til pollenallergien. Da har jeg hatt såpass mange mnd hvor jeg har kunnet leve "normalt". Puste normalt. Ingen akutte hosteanfall som bevitner surklende & sårbare lunger. Ingen våkenetter med blodskutte og sviende øyne. Jeg kan gå ut av huset uten å tenke på munnbind. Bihulene føles fine. 

  Ah! Våren og sommeren er virkelig SLITSOM, Beklager om jeg virker negativ - men slik føles det akkurat nå. Når jeg våkner om morgenen og er slapp og tung - og sovner på sofaen igjen, rett etter frokost. For så å våkne i en døs og ikke helt klare å få kroppen i gang. Det er forresten ikke siste gang den dagen at jeg bare sovner av totalt utmattelse.

                                         
   

  Man går i konstant redsel for at et alvorlig allergianfall skal sette inn, og man må på legevakten i hui og hast. Det har nemlig skjedd før. Det er noen år siden sist - men redselen sitter der likevel. Fordi man aldri kan være helt sikker. 

  Man blir sur og grinete fordi man ikke evner å utføre selv de enkleste oppgaver uten å være totalt utslitt i etterkant. Man blir oppfarende og utålmodig. Allergi remediene er tørket støv av og står på rad og rekke på kjøkkenhyllen - klar til bruk. Føler meg oppgitt over at jeg må slite med dette - sammen med tusenvis av andre nordmenn. 

  MEN; etter sommer kommer høst og vinter. Jeg har faktisk spennende ting i vente:) Prøver å si til meg selv at det er mennesker som har det verre enn meg i denne verden vi lever i, og at dette tross alt er noe som går over.

  Det er bare synd at det må være så jævlig mens det står på.

  Ann-Kristin 

  PS; I år startet pollensesongen her nord litt senere enn vanlig, så her går jeg rundt i september (som er høstmnd) og nyser:-) 

  #pollenallergi #allergi #pollensesong #pollen #atopiker #atopi #vår #vårslapphet #atopiskeksem #allergisesong 

 • 10.04.2016
 • //
 • Kl.16:33
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • EGENTID ER VIKTIG FOR KROPP OG SINN.

  Egentid har alltid vært viktig for meg. Jeg trenger tid til å sortere inntrykk og tanker - noe jeg sjelden får muligheten til når det er folk rundt meg. Enten det er når jeg trener, er på biblioteket, går tur i skogen, sitter ved havet og hører bølgene bruse.. egentiden står for meg som svært viktig for god stress mestring. Derfor tok jeg denne dagen turen innom byens nyeste bibliotek. Strålende sol, fuglekvitter og en deilig bris som rusket meg lett i håret. Fantastisk. Med våren kommer lovnader om nye tider, spennende opplevelser og nye bekjentskaper. 

  Uansett - jeg tok frokosten på studentkafeen rett over gangen for biblioteket. God mat, fantastisk atmosfære og hyggelige ansatte.

                                         

  Det er lov å kose seg med cola zero. Den inneholder så og si ingen kalorier. Mye bedre enn vanlig sukkerbrus:) Er du noen gang i nærheten, så ta deg en tur innom kafè Okazo. Anbefales på det sterkeste! 

                                         

  10 poeng kafè Okazo! Denne kakaoen smaker fortreffelig:) De har vært forsiktige med sukkeret - slik at kakaosmaken dominerer. Slik en god kakao skal være. Fantastisk! 

                                         

  Det ble lånt nye bøker. Masse spennende lesing og ny kunnskap. Jeg elsker ny kunnskap! Suger til meg kunnskap som en svamp.. har alltid vært slik. Det er fantastisk å lære nye ting om historien vår og livet generelt. Det finnes alltid noe man ikke visste - men kanskje trodde man visste? 

  For første gang i historien har jeg lånt meg lydbok. Jeg ville gi det et forsøk - selv om jeg erfaringsmessig hadde mistanke om at jeg kun ville få med meg bruddstykker av denne oppleste boken. Jeg har dessverre for vane og falle inn i egne tanker. Dette var absolutt intet unntak.

  Fikk med meg at det handler om en type som er veldig glad i å overnatte på andres hytter. Uten lov, vel og merke. I disse hyttene finner han det mest utrolige. Egentlig en spennende historie.. hadde det ikke vært for at jeg tenkte på alt jeg har å gjøre hjemme, hvor sulten jeg er, hva jeg ikke har gjort ennå men absolutt bør gjøre.. og slik fortsetter det i det uendelige. Frem til kapittel 1 er ferdig opplest og jeg ikke aner hva det handlet om.

                  

  Da velger jeg heller vanlige bøker. Som denne. Utrolig spennende turer og opplevelser han sitter igjen med denne bereiste mannen. Han er virkelig perfekt for Cecilie Skog.. jeg er forresten spent å se om barna deres arves foreldrenes krøller, hehe.

  Ønsker dere en fantastisk dag videre - alene eller sammen med fantastiske mennesker:) Egentid gir iallefall meg ny energi og nytt overskudd. Samt at jeg får brukt intellektet mitt konstruktivt. Det er viktig;)

  Ann-Kristin. 

   

 • 06.04.2016
 • //
 • Kl.13:28
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 7 kommentarer
 • Den dagen jeg traff Lars Bremnes.

  Jeg klarte ikke bestemme meg for om jeg skulle ha håret oppsatt eller la det henge fritt. Har forresten bestemt meg for å spare til langt hår igjen etter x-antall år med bobsveis. Så får vi se da. Uansett, klokken gikk og jeg hadde ikke engang fått sminken på meg. 3 kvarter igjen til konserten begynte - og der sto jeg og forbannet meg over det kaotiske håret. Bad hair day! 

  Det passet liksom ikke helt at min bad hair day skulle komme akkurat den dagen. Jaja. Fikk da håret sånn nogenlunde i orden. Burde jeg forresten ha kjole eller bukse? Kanskje skjørt? Hva har man på seg på en Bremnes konsert liksom? Jeg - som alltid har vært blodfàn av rock, skulle nå på intimkonsert med broren til selveste Kari Bremnes. Og som vi alle vet så er ingen av dem kjent for å være rockelegender.

  Jeg som aldri før har vært på en konsert hvor jeg måtte sitte i ro. Ja, vi måtte sitte under hele konserten. Dette sto for meg som utfordrende - og til en viss grad - spennende.

  Kom meg da ut i bilen med telefonen i ene hånden og sminken i andre. Vel på plass i bilen. Men herregud! Telefon snart fri for strøm. Hvem i all verden drar på konsert med en telefon som snart er fri for strøm?! Joda - jeg gjør. 

                   

  Fremme ved konsertlokalet så registrerer jeg at de aller fleste publikumere er eldre mennesker. Dvs, de aller fleste er pensjonister - og på min egen alder. Føler meg plutselig altfor gammel.. Jeg burde kanskje blitt hjemme. Føler meg noe malplassert i denne flotte gjengen av fans. Snur meg mot kjæresten og tenker; burde vi ikke heller bestilt og en billett til Metallica eller noe - i sommer?

  Nei. Fordi det faktisk er en grunn for at jeg ønsket å dra på denne konserten.

  Lars Bremnes - broren til Kari Bremnes - er en fantastisk låtskriver og musiker. Han legger sjelen sin i tekstene - og skriver om livet slik det fremstår for han der og da. Dessuten er han vokst opp nord i landet. Han synger på dialekt. Det gjør at jeg som også har vokst opp her nord føler meg nær både han og musikken hans. 

                                                   

  Bildene ble dessverre ikke av beste kvalitet - men det er ikke nøye for meg. For denne konserten kommer jeg alltid til å ha i minne. Det var verdt hver ei krone. Lars er en mann med fantastisk god humor; han spøker på en måte som - om andre hadde uttalt akkurat det samme - så ville kanskje noen i salen funnet det krenkende. Men ikke når Lars sier det. Fordi man raskt forstår at han ikke mener noe vondt med det han sier. Det er galgenhumor på sitt beste. 

  Bandet er fantastisk flink - og da spesielt gitaristen. En mann med full innlevelse når han spiller solo - som igjen kan ta pusten fra hver og èn i publikum. Bassisten og trommisen utfører små glimt av meget spesielle og flotte innspill. 

  Jeg var heldig og fikk treffe Lars et lite øyeblikk etter konserten. Han er en hyggelig og imøtekommende mann - og bilde var han med på uten videre spørsmål. (Nevnte jeg forresten bad hair day?)

                                           

  Når bandet omsider kom til MIN favorittlåt som er "Å kunne æ skrive" (som er et samarbeid mellom Lars og han søster Kari Bremnes), så var jeg èn av de som ropte høyest av glede i salen.. den låten er utrolig vakker. Har du ikke hørt den før - så let den opp på YouTube. Anbefales. 

  Det som står sterkest for meg etter denne konserten, er at dette bandet tydelig er best live. Det er mer liv og musikken føles sterkere. De spiller prikkfritt uten en eneste falsk tone.

  Fantastisk. Det frister absolutt til gjentakelse. 

  PS.. telefonen holdt akkurat:)

  Hilsen Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

                 

  #larsbremnes #musikk #konsert #karibremnes #åkunneæskrive 

 • 02.04.2016
 • //
 • Kl.18:24
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 0 kommentarer
 • 50 TING Å BLOGGE OM.

  Sliter du med det samme som meg? Du aner ikke hva du skal blogge om? Mens toppbloggerne får tusenvis av følgere bare de legger ut et innlegg hvor de mener det ene og det andre - om den ene og den andre, så må vi andre skrive side opp og side ned. Dag ut og dag inn. Uten å få en eneste leser. Man blir lei og ønsker bloggen din peppern gror. Iallefall går du tom for ideèr. Kanskje disse tipsene kan hjelpe deg litt på vei:)

   

  50 TING Å BLOGGE OM;

  1. Noe som har skjedd i livet ditt og som har endret deg for alltid. 
  2. Den verste filmen du noen gang har sett - og hvorfor.
  3. Favorittoppskriften din, selv om du er den verste kokken i verden. Noen ganger er det en kunst å lage et lekkert ostesmørbrød. Bruk fantasien.
  4. En dag da alt gikk galt. 
  5. En stor løgn du måtte ty til engang - og slapp unna med. 
  6. Det vanskeligste du noen gang har vært gjennom.
  7. 9 ting du bare ikke kan håndtere (grove ting som stygge tær etc etc)
  8. Dagen din i bilder (ta et bilde hver time fra du våkner til du sovner). 
  9. Ditt pinligste øyeblikk. Vi har alle opplevd det. 
  10. Et brev til ditt 16 år gamle selv. Hvilke råd ville du gitt?
  11. Ditt kjendis middagsselskap. Hvem ville du invitere?
  12. Et DIY innlegg på noe du ikke har en eneste snøring om. 
  13. Ditt første kyss. Ikke hopp over lekre detaljer. 
  14. Den dagen du begynte å blogge. Hva tenkte du på?
  15. Den vanskeligste avgjørelsen du noensinne har tatt. Skriv fra hjertet.
  16. 5 ting du ønsker du hadde gjort annerledes. 
  17. Et brev til et familiemedlem, slekt eller en venn. 
  18. Ting du ønsker å gjøre før du dør. 
  19. Det siste som fikk deg til å gråte.
  20. Ditt tidligste barndomsminne.
  21. Ting som virkelig irriterer deg. Og da mener jeg VIRKELIG irriterer deg.
  22. Den verste bursdagen noensinne. Trenger ikke være din egen altså. 
  23. Hva Facebook statusen din vil være i 2020. 
  24. Hva du er avhengig av, og hvorfor.
  25. Alle har vi vært hodestups forelsket i en rockestjerne/skuespiller. Hvem var din flamme? 
  26. Skriv et DIY på noe du faktisk kan. 
  27. Ha et intervju med deg selv. Still spørsmål - og svar. Igjen; bruk fantasien. 
  28. Den gangen du møtte en kjendis. 
  29. Mote: Dine topp 5 favoritt vesker/kjoler/utseende/frisyre/sko akkurat nå. 
  30. Hva du har lært om livet så langt.
  31. Brain dump. Hva tenker du på akkurat nå?
  32. Noe du har tapt. Et veddemål? 
  33. Dårlige vaner. Del dine dårlige vaner og hvorfor du ikke er villig til å gi dem opp. Noen gang. 
  34. Hvem du tror du er, sammenlignet med hvem du egentlig er.
  35. Hvis du bare hadde en dag igjen å leve, hvordan du vil bruke den?
  36. Skriv om favorittserien din.
  37. En guide til byen du bor i. Eller bygda noen mil utenfor byen. 
  38. Hva du vil bli når du blir stor (Jada, du har fremdeles god tid..)
  39. Noe du fant engang. Lommebok med penger?
  40. Steder du ønsker å reise til, og hvorfor. 
  41. Et svar på et populært blogginnlegg skrevet av noen andre - en debattartikkel der du tar på deg sinnabuksene.
  42. Skriv en anmeldelse på noe. En ny matrett, en bok du nettopp har lest, en App etc.
  43. Finn ditt mest populære blogginnlegg og lag en innleggsserie (DEL 1, DEL 2 osv), eller en oppdatèr innlegget. 
  44. Bilder før/etter du pusset opp en gammel kommode el.l
  45. Om du hadde all verdens penger - hva ville du gjort? 
  46. ​​Skriv et innlegg der du spør om råd i en vanskelig sak. Folk elsker å gi råd. 
  47. Del ditt favoritt rom i huset, og hvorfor du liker det.
  48. Topp 5: Del et innlegg med topp 5 blogger du bare ikke kan få nok av. 
  49. Del en hemmelighet du aldri har fortalt noen. Inntil nå. 
  50. Skriv en liste på ting folk kan blogge om. Slik som jeg har gjort her. 

  Lykke til! 

  #blogg #blogginnlegg #tingåskriveompåbloggen #tipstilblogginnlegg 

 • 18.03.2016
 • //
 • Kl.18:46
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 10 kommentarer
 • SMÅGODTKRIG VS FRUKT/GRØNTKRIG

  For det første; media kunne med god samvittighet funnet et annet navn på de evige konkurransene imellom butikkjedene. Krig idag er ikke noe man spøker med (det har det vel aldri vært når jeg tenker meg om). 

  Når jeg så observerte store oppslag om priskrig på smågodt, så var det første jeg tenkte - ingenting. Absolutt ingenting. Fordi jeg vet at jeg ikke har noen glede av å hive innpå med ulike former av sukker og tilsetningsstoffer. Det eneste jeg ender opp med er følelsen av å være "fyllasjuk" dagen derpå (jepp, seriøst) - og mageonde. 

  Men tro ikke at jeg ikke lar meg lure jeg også. Når jeg idag tidlig leste denne 

  http://www.sol.no/helse/2016_03_10_81014_smagodtkrigen-fagfolk-bekymret-for-helsekonsekvensene.html 

  artikkelen, så tenkte jeg dessverre av gammel vane; "Aha! Da kan jeg fylle opp påskeeggene til barna for en rimelig penge.."

  Hvorfor i all verden må man hamstre inn godteri og snop i haugevis til påske? Greit, Kvikk Lunsj er tradisjon - den kutter man ikke ut i nydelig påskesol på fjellet. Men det gjør man sannelig ikke med appelsinen heller.. Så hvorfor ikke kjøre på med litt frukt/grøntkrig mens det fremdeles kriges på høyt nivå imellom butikkjedene?

  Ja, jeg vet at smågodt er snadder. Det er kos. Å sette seg ned med smågodtskålen og en god film etter en lang skitur i påskefjellet - hvem vil ikke det? Barna jubler garantert over at foreldrene hamstrer inn flere kilo med sukker i alle fasonger og smaker - i god tro på at barna vil bli fornøyde og glade for å ha slike flotte foreldre. Evnt gjemmes smågodtet bort til gullungene sover, og mor&far kan ha smågodtparty. Gjerne med et glass brus eller ti til å skylle ned herlighetene med. 

  Misforstå meg rett; du må gjerne spise så mye smågodt du bare vil. Det er ditt valg - ene og alene.

  Men at butikkjedene ikke tenker seg bedre om i forhold til folkehelsen.. det er rett og slett provoserende. Det ender garantert opp med at jeg kjøper mye mer smågodt å fylle opp påskeeggene med enn jeg hadde planlagt på forhånd. Fordi det er billig. Fordi barna liker det og jeg vet at de vil bli hoppende glade. Hilsen supermamma. 

  Ann-Kristin, Kosthold&Trening. 

 • 10.03.2016
 • //
 • Kl.10:13
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • 11 raske om Kosthold&Trening`s Ann-Kristin

  Jeg ble nominert til Liebster Awards av karimaritas.blogg.no Flott jente og flott blogg! Stikk gjerne innom bloggen hennes. Uansett, jeg ble nominert til å svare på 11 spørsmål hun ønsker at jeg skal svare på. Den utfordringen tar jeg - men jeg velger å ikke nominere videre - da jeg ikke kjenner mine følgere så godt ennå. Det er mulig jeg gjør det på et senere tidspunkt. Men nå over til spørsmålene fra Kari Marita;

   

  1. Hvorfor startet du å blogge?

  - Godt spørsmål. Jeg skulle aldri - aldri - begynne å blogge.. Så feil man kan ta. Jeg begynte å vurdere blogging etter jeg gikk ned i vekt og fikk et sunnere og bedre liv. Helsen ble fantastisk mye bedre - og jeg kjente et behov for å dele mine erfaringer med mennesker i samme situasjon som jeg var i. Derfor opprettet jeg Kosthold&Trening. Har ikke angret et sekund siden. 

  2. Favoritt klesbutikk?

  - Stormberg. De har treningsklær av god kvalitet + at de har lekre farger. Stormberg har i tillegg gode og bevegelige barneklær.

  3. Kjole eller skjørt?

  Alt etter humør. Er like glad i begge deler - men foretrekker muligens skjørt. 

  4. Favorittfilm?

  Det er så mange. Umulig å velge. Dirty Dancing? 

  5. Hva er det viktigste du har lært i livet?

  - Jo, det skal jeg fortelle dere. Det viktigste jeg har lært i livet er at man klarer det meste man setter seg som mål. Enkelte ting tar bare litt lengre tid - men man klarer det om man sier til seg selv "Dette skal jeg klare!" - Istedenfor å mantre på "Dette klarer jeg aldri.." Kroppen og sinnet vårt er bygd opp på den måten at den følger tankene våre. Det andre jeg har lært er at utdannelse er viktig. 

  6. Hva er det gøyeste du har opplevd?

  - Når jeg fikk personlig hilsen fra favorittvokalisten min? 

  7. Et av de største målene du har i livet?

  - Å vise at jeg kan og at jeg duger. Jeg - som alle andre - fortjener en sjanse til å vise at jeg kan endre livet mitt til det bedre. Og bli der. 

  8. Hvilke egenskaper bør en god venn ha?

  - En god venn er der for meg i gode og onde dager. Om de onde dagene blir for vanskelig å takle, så bør min venn kunne si det til meg uten at jeg blir sur og grinete. Vi respekterer hverandre og vet at vi alltid vil være venner - uansett hva som måtte skje. Vi kan ha perioder der vi ikke har så mye kontakt - men finner alltid tilbake til hverandre. 

  9. Favoritt reise mål?

  - London. 

  10. PC eller Mac?

  - Aldri hatt mac, så det kan jeg ikke uttale meg om. Men pc funker bra det. 

  11. Dine fem favoritt instagram kontoer?

  - Aner ikke. Har ingen favoritter. 

   

 • 08.03.2016
 • //
 • Kl.07:29
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN!

  Jeg sitter alene i sofaen og kjenner at hjertet mitt svulmer over av kjærlighet. Øynene fylles av tårer på grunn av den vanvittige gleden jeg kjenner fyller hele meg. 

  Hvorfor? Fordi jeg sitter og observerer mine 3 fantastiske gutter som spiller yatzy. Lonestar`s Tequila Talkin`fyller øretelefonene jeg har lånt hos kjæresten min - slik at jeg kunne kose meg mens jeg skriver blogginnlegget. Kjæresten min.. han er det beste som har hendt meg og guttene - noensinne. Han kom inn i livet vårt mens vi så sårt trengte noen som kunne stå der fjellstøtt sammen med oss. Jeg sitter her og ser hvor engasjert han er i guttene mine - og tankene melder seg.. hva har jeg gjort for å fortjene en så vakker og omtenksom - og fantastisk mann? Jeg - en vanlig jente fra kalde nord. Hverken mer eller mindre enn andre. Av alle vakre jenter som finnes der ute så valgte han meg.. jeg kommer til å stille meg selv det samme spørsmålet så lenge jeg lever, tror jeg. Hvorfor meg - av alle?

  Som nyskilt og i en alder av 38 år hadde jeg nesten gitt opp troen på kjærligheten. Alle som har gått gjennom en skilsmisse vet hvor tungt det er. Spesielt det første året. Alt er kaos. Man prøver å starte et nytt liv alene sammen med barna. Det forventes at man skal starte et nytt liv - og det helst alene - uten en partner. Hva ville folk si om jeg fant meg en ny mann? Hva ville familien si? Skulle jeg tilbringe resten av livet alene pga et havarert ekteskap - eller skulle jeg åpne opp for at det finnes kjærlighet der ute? 

  Det fantastiske er at det virkelig er håp.. Kjærligheten finnes der ute. Man må bare være åpen for å ta imot den når den melder sin ankomst. Jeg holdt tilbake en god stund.. men dagen kom da jeg ikke kunne fornekte lenger at jeg var blitt glad i et nytt menneske. Et menneske som kun ville meg og barna mine det beste. Jeg valgte å overse hva andre måtte mene. Jeg har alltid fulgt magefølelsen min og denne gangen var intet unntak; magefølelsen var helt ren og god - og jeg bestemte meg for at det er kun jeg - og ingen andre - som vet hva som er best for meg selv og barna mine. 

  Så jeg tok imot kjærligheten. 

  #denfølelsen jeg får når han ser på meg med de nydelige øynene sine.. de vakreste øynene jeg har sett noen gang.. og det nydelige smilet.. da kjenner jeg at forelskelsen fyller hver celle i kroppen min. Audun, jeg elsker deg. Herifra og til evigheten. 

  Noen mnd etter jeg og kjæresten min møttes for første gang så sitter jeg nå og ser på mine glade og fornøyde barn - barn som har vært igjennom det som barn helst ikke bør gå igjennom; en skilsmisse. Men livet er ikke over. Det finnes mennesker der ute som kan være til stor ressurs i livet og fremtiden din. Derfor legger jeg nå alt bak meg og ser fremover. Jeg har så mye å se frem til! Jeg skal treffe nye mennesker som skal berike livet mitt. Blant annet skal jeg treffe en mamma og en pappa som har oppdratt den fantastiske mannen som sitter kun noen meter ifra meg. Det gleder jeg meg utrolig mye til - og jeg kommer til å møte mine nye svigerforeldre med en så dyp respekt som jeg aldri har følt overfor noen før. Foruten mine egne foreldre. De har oppdratt et fantastisk menneske. Hvor fantastiske må ikke de være?! Jeg gleder meg sånn til å møte dem. 

  Jeg føler meg velsignet og heldig som har fått så mange nye og flotte mennesker i livet mitt. Jeg er heldig.   Hilsen Ann-Kristin. 

  #helg #søndag #kjærligheten #kjærlighet #livet #blogg 

 • 28.02.2016
 • //
 • Kl.19:19
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 2 kommentarer
 • GRATULERER TIL VINNERNE AV SALESDUCK SPORT & FITNESS AWARDS!

  Som noen av dere vet så var jeg nominert i denne bloggawards konkurransen; http://www.saleduck.no/awards/sports-fitness Og nei, jeg vant ikke så mye som et eple.. som forventet vel og merke:) Ikke aner jeg hvem som vant 1, 2 og 3. plass heller, da de ikke har oppdatert sidene. Uansett hvem som vant; GRATULERE SÅ MYE FRA MEG! Det er velfortjent:) 

  Vel, det var nok fra meg idag. Kos dere masse i helgen - det har iallefall jeg tenkt å gjøre..:)

   

                                                   

   

   

 • 19.02.2016
 • //
 • Kl.14:57
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 3 kommentarer
 • CUBUS har mye fint..

  Etter jeg gikk ned i vekt så kan jeg faktisk handle klær i en helt vanlig butikk - og med helt vanlige størrelser. Den følelsen du får når du kan gå inn på butikken og omtrent finne det du vil ha i den størrelsen du vil ha; det er en fantastisk stor følelse av glede:) Jeg var innom Cubus her en dag, og fant meg 3 nye overdeler. Nydelige farger.

   

  Jeg som egentlig aldri har likt v-hals - synes det er kjempefint nå:) Spesielt med type skjorte under. Enig?

  Det her er den absolutt beste mascaraen jeg har hatt:) Den skaper fyldige og fine vipper. Hvilken mascara bruker du og hvorfor?  Denne mascaraen fikk jeg anbefalt for en tid tilbake. De fungerer bare ikke på meg. Den gir ingen fylte og vippene blir ikke spesielt fine. Kan hende noen av dere har andre erfaringer med den enn det jeg har? Kommer vel ann på hvordan type vipper man har. Har man lange, tykke vipper - så tror jeg denne kan passe fint. Men for meg som ikke har så lange og typpe vipper, så trenger jeg en mascara som gir noe mer fylde.  Denne øyenbrynskajalen er helt grei. Hverken mer eller mindre. Noe vanskelig å påføre slik at resultatet blir pent. Men med tålmodighet så vil det bli bra:)

   Lurer litt på hvordan det gikk i den Salesduck konkurransen.. fristen gikk ut igår men jeg har ikke sett noe resultat på sidene deres ennå. Sjekk arkivet mitt om du ønsker å vite mer om dette.

  Klem fra Ann-Kristin, Kosthold&Trening.

 • 19.02.2016
 • //
 • Kl.12:54
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 6 kommentarer
 • JEG KUTTER NED PÅ SUKKER, DEL 4

  "Dette klarer jeg! No problem.." sa jeg til uforbeholdent positivt til meg selv (og andre..) for en tid tilbake. Dette skulle jo ikke bli noe større problem - hadde da tross alt gjort det før. Med bra resultat. Hvorfor skulle det ikke bli like lett denne gangen? Nei, for det ble ikke det. Det ble langt værre enn jeg hadde sett for meg. Kroppen min skriker etter sukker! Jeg blir grinete, utålmodig, hissig, trøtt osv osv osv osv.. kun på grunn av de hvite krystallene som rett og slett gjennomsyrer og ødelegger kroppen min. Jeg nekter å la det vinne - såpass er sikkert. Nånei, denne kampen SKAL jeg vinne! Koste hva det koste vil..

                                              

  Bildet over er en god indikator på hvordan Ann-Kristin på sukkeravvenning føler seg pr. idag. Det skal sies at det ikke er mangel på fristelser rundt omkring. Sukker meg her og sukker meg der. Virker som alle reklamer som inneholder en eller annen form for sukker - skriker mot meg. Spis meg.. spis meg.. spis meg. Sukkerdjevelen sitter godt på skulderen min og hvisker meg stadig i øret "Du har lyst på sukker. Jeg bare vet det! Det skader ikke å smake litt. Bare litt?" Kan noen vennligst eliminere den lille djevelen?! Dusør utloves. 

  Jeg er sulten omtrent hele dagen. Blodsukkeret er faretruende lavt - og gjør meg personlig like faretruende. Eller oppfarende? Kall det hva du vil. 

    

  Hva er det egentlig med disse hvite krystallene som på moderne norsk kalles "glukose" - som får mennesker til å bli avhengige? 

  Forklaringen er ganske enkel - men likevel komplisert. Sukker i store mengder gjør at vi føler oss lykkelige og full av energi. En liten stund, før blodsukkeret faller og hungeren etter mer sukker melder seg. Det blir en vond sirkel og uten å tenke deg om så bøtter du kanskje inn på med nytt sukkerlager. Som dessverre tømmes igjen innen kort tid. Da er den enkleste løsningen å spise mer sukker - slik at man raskt kan føle seg ovenpå igjen.

  Den psykiske avhengigheten er omså like alvorlig. Man blir avhengig av sukker for å føle seg glad. Uten sukker er man bare trist og lei - alt er mørkt. Glukose taes raskt opp i kroppen og virkningen kommer innen kort tid. Hvem velger ikke en slik løsning når livet butter imot?

  Men; det er ikke så lurt å velge sukker som løsning på de problemene du måtte ha å streve med. Om det er stress, depresjon, angstproblematikk eller hva det nå måtte være.. sukker gjør det bare værre. Dessverre. 

                             

  Jeg har bestemt meg for at sukkeret ikke skal få ta over livet mitt. Derfor kjører jeg nå en knallhard linje fremover. Det er faktisk eneste måten å overvinne søtsuget på. Du kan - om det blir altfor krevende - ta deg en liten sjokolade i ny og ne, slik at du ikke sprekker. Dvs; ikke daglig - men et par ganger i uken burde gå helt fint. Den sjokoladen bør være liten. Type Freia melkesjokolade (30gr) eller til nød en New Energi. New Energi inneholder ikke så fryktelig mange kcal - så den anbefaler jeg om du absolutt må ha noe. 

  Appelsiner hjelper veldig godt mot sukkerhunger. Prøv deg frem og se om du finner frukter eller bær som kan hjelpe deg over den verste hungeren. Synd jeg er fri for appelsiner da..

  Jeg tror det blir en tur på butikken straks. Velger å spise meg god&mett først - ellers vet jeg jo hvor jeg går med det samme jeg setter beina innenfor butikkdøren. Hyllene med sjokolade. De lyser mot meg som det reneste gull. Om jeg er sulten når jeg kommer dit vel og merke..

  Hilsen Ann-Kristin, Kosthold&Trening. 

   

  #trening #sukker #sukkeravhengig #sukkeravvenning #vektnedgang #slanking #kosthold #livsstil #endrelivsstil 

   

 • 17.02.2016
 • //
 • Kl.11:26
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 19 kommentarer
 • HVA VIL DET EGENTLIG SI Å VÆRE RAR?

  Jeg stilte spørsmålet på min private facebookside imorges, og nå velger jeg å gjøre det er også. I og med at jeg synes ord i seg selv er interessant - så har jeg lyst å høre hva deres mening er i denne saken. 

  Man hører jo mennesker fra tid til annen definere noe eller noen som "rar". Men vet du egentlig hva rar betyr? Hvordan vil du definere det å være rar? Og hvorfor tror dere at det er slik at det du synes er rart - ikke alltid er det sidemannen synes er rart? Vil det si det samme som at det ikke var så rart likevel?

  La oss si at du svarer at å være "rar" er noe som viker fra det normale.. javel, hva vil det da si å være "normal"? Finnes det egentlig en A4 mal på et såkalt normalt menneske? 

  Bare noen nysgjerrige tanker fra meg denne snørike tirsdagen her i nord..:)

  Portrait of adult hispanic woman wondering while looking to her left on isolated white background - copyspace

  #blogg #blogg.no #diskusjon #livet #nysgjerrig #rar #ord #words #spørretimen 

 • 16.02.2016
 • //
 • Kl.10:20
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 7 kommentarer
 • Hotell helg med kjæresten:)

  Den aller viktigste lærdommen jeg har tatt med meg når det kommer til kjærlighets forhold - er hvor utrolig viktig det er å sette av tid til å bare være kjærester en gang imellom. I en hektisk hverdag med barn, lekser, husmorarbeid, jobbplikter, studier, bekymringer av ymse slag.. ja, i en hverdag som er full av utfordringer for de fleste av oss - så er det greit å ha i bakhodet at et forhold må pleies for at det ikke skal visne. Gress må vannet for å bli grønt. Blomster må ha vann for å blomstre. Glemmer man å vanne så vil det komme en dag hvor det ikke er noe igjen. Da lar det seg ikke redde - uansett hvor mye du vanner. Det hjelper ikke å bruke gjødsel i den tro at det vil spire igjen.. for det vil det ikke. Men om du vanner litt og litt underveis - så vil det vokse og gro - og bli fargerikt og sterkt! 

  Derfor har jeg og kjæresten min bestemt at det skal settes av tid som er bare vår i tiden som kommer. Bare vi to. Der vi kun konsentrerer oss om hverandre og fyller tiden med oppmerksomhet overfor hverandre. Kjæreste tid.. i min alder. Jeg som hadde begynt å miste troen på kjærligheten. Så dukker mannen med stor M opp. Når jeg minst ventet det - da var han der! At den mannen skulle forandre livet mitt så mye som han har gjort, det hadde jeg aldri trodd var mulig. Til kjæresten min; Tusen takk for at du er den du er. Du er min største støtte og min bedre halvdel. Du har hjulpet meg og backet meg opp i tunge stunder - og sist men ikke minst; du har gitt meg tilbake troen på meg selv. Du står stødig som et fjell og jeg vil bruke resten av livet mitt på å gi deg all den kjærlighet som du fortjener. Jeg elsker deg. To the moon and back! 

   

  Husk å pleie kjærligheten, kjære leser. Det er en av de viktigste investeringene du gjør..

  Utrolig fint hotell vi bor på i helgen. Store, flotte og rene rom. Og verdens deiligste (!!) hotellpute. Seriøst - sånn pute skal jeg få tak i å ha hjemme! Den er fantastisk stor og myk. Tror jeg spør resepsjonen i morgen når vi sjekker ut hvor jeg kan få kjøpt ei sånn:)

   

   

  Hotellet har en fristende og innbydende frokost - med verdens beste croissants! Kalorier i massevis.. men man må gi seg selv lov til å nyte livet - og med det mener jeg også god mat. 

  De disker selvfølgelig opp med egen shampo, shower gel, bodylotion og såpe. Kjempesøte:)

   

  Ovn er elektrisk. Utrolig koselig og gir masse varme. Sjekk ut glassene de har syltetøyet i - kreativt.

  Klem fra hotellgjestene til mine flotte lesere! Håper dere har ei fin helg. Alene eller sammen med kjæresten din;) 

 • 06.02.2016
 • //
 • Kl.22:03
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 6 kommentarer
 • DA HAR JEG BESTEMT MEG FOR Å OPPRETTE ENKELTMANNSFORETAK; VELKOMMEN SOM MIN FREMTIDIGE KLIENT!

  Ja, det stemmer. Jeg har bestemt meg for å opprette mitt helt eget enkeltmannsforetak; "Kosthold&Trening". Jeg er så stolt av det jeg har klart å utrette så langt, at jeg nesten bobler over av entusiasme og pågangsmot. Det har nemlig ikke vært en selvfølge at jeg skulle klare å komme meg så langt som jeg har gjort. Nå føler jeg meg derimot såpass trygg i min egen rolle som fremtidig Kostholdsveileder - at jeg velger å opprette enkeltmannsforetaket før endt eksamen ved Tunsberg Medisinske Skole. Jeg er så og si ferdig med studiene, men pga at jeg har slitt med virussykdom i lang tid - så måtte jeg utsette selve eksamen. 

  Etter endt eksamen i Kostholdsveiledning våren 2016 - så vil jeg starte på studiet Grunnmedisin, som går over 1 år. Jeg tar imot klienter under studiene. Etter endt eksamen i Grunnmedisin starter jeg på min hovedutdanning som er Ernærings terapeut studiet, som igjen går over 2 år.  

  Jeg kommer kun til å ta imot noen få klienter i begynnelsen. Dette fordi jeg ønsker å opparbeide meg erfaring på området "rådgivning" - før jeg evnt satser større. Jeg ønsker også å legge inn god kvalitets tid i forhold til mine fremtidige klienter. Mine klienter skal føle at de blir tatt på alvor og at ingen helseutfordring er for liten eller for stor til å rådføre seg med meg om.

  Jeg vil - om nødvendig - henvise deg videre i systemet, om jeg føler at dine helseutfordringer trenger mer kyndig helsehjelp enn det jeg kan bidra med. 

  I noen tilfeller vil det bli nødvendig med et tverrfaglig team rundt deg som klient - men ikke alltid. Det er helt avgjørende hvor utfordrende din helsesituasjon er når du kommer til meg som klient. 

   

                           

   

  HVA KAN JEG TILBY DEG?

  * Kartlegging av nåværende helsestatus.

  * Rådgivning og veiledning i og med hovedfokus på overvekt og fedme. 

  * Rådgivning og veiledning med fokus på angst og depresjoner - og hvordan et sunt kosthold og fysisk aktivitet kan hjelpe på negative symptomer. Disse samtalene gies som et supplement til mer kyndig oppfølging du eventuelt får eller vil få hos fastlege, psykolog etc. 

  * Samtaler før, under og etter du har endret livsstilen din. Du lærer deg innsikt i og forståelse for hvorfor du tar de valgene du gjør - og lærer deg å tenke alternativt. En type kognitiv terapi. 

  * Jeg setter opp kostholds - og trenings plan tilpasset din nåværende helsesituasjon.

  * Om du trenger hjelp eller støtte i forhold til en vanskelig oppstartfase i forhold til fysisk aktivitet, så kan jeg tilby meg å være med deg på trening/trene sammen med deg de første gangene - til du føler deg trygg nok til å trene alene, eller sammen med noen andre.

  * Henvisning videre i helsesystemet om jeg anser det som en nødvendig del av behandlingen. 

  * Jeg vil legge til rette for at du kan kontakte meg på chat. Noen ganger utenfor vanlig åpningstid. Om det er behov for dette så avtaler vi dette underveis. 

  * Jeg vil gå aktivt inn for å bruke mine egne erfaringer som tidligere ekstremt overvektig - i behandlingen av mine klienter. 

   

  HVA FORVENTER JEG AV DEG?

  * Det er en fordel om du har litt oversikt over helsetilstanden din når du kommer til meg. Ellers kartlegger jeg via egne skjema. 

  * Et ønske om å ville endre livet ditt til det bedre for deg selv.

   

  Da ønsker jeg deg velkommen som min fremtidige klient. Gleder meg til å hjelpe deg! (Åpningstider, priser o.l vil komme ettersom alt er klart i forhold til registrering av foretaket osv.) Veiledende pris er 700,- for første samtale som vil strekke seg over 1,5 - 2 timer. Under denne samtalen fyller du ut helseskjema og vi kartlegger helsetilstanden din. 

   

  Hilsen Ann-Kristin, Kosthold og Trening. 

  Org.nr 916 699 069

   

  #enkeltmannsforetak #slanking #vektnedgang #trening #kosthold #suntkosthold #fysiskaktivitet #veiledning #rådgivning

 • 04.02.2016
 • //
 • Kl.21:25
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 6 kommentarer
 • Det går bedre og bedre for hver dag:)

  Det går bedre og bedre for hver dag - det er sant. Når har jeg ikke fått begynt med skikkelig trening ennå, men det kommer. Det vil bli lettere når snøen forsvinner og det går ann å løpe i skogen igjen:) Jeg går mye i skog og mark om sommeren. Det er deilig rekreasjon fra bråk og støy. Aller helst skulle jeg ønske at jeg bodde nærmere havet - da det er der jeg føler mest ro. Både kroppslig og mentalt. Men skogen er best når man skal gå eller løpe.

  Det er ulendt terreng - noe som gir mindre belastning på kroppen. Det er bedre trening, siden du må bruke mere muskelkraft. Og sist, men ikke minst; luften er renere og friskere. 

  Nå kjenner jeg virkelig hvor jeg gleder meg til vår og sommer igjen. Jeg skal for alle første gang få besøke vestlandet. Det er et av de vakreste stedene i landet. Naturen er storslått og utrolig vakker. Fjell og hav. Kulturen er fantastisk. Jeg ser virkelig frem til å gå tur i fjellet der nede. Oppleve menneskene, dialekten, maten.. Jeg har faktisk mye å se frem til i månedene som kommer (uten at jeg vil fortelle for mye akkurat nå..) ;-) 

  Hvordan går det med deg og ditt kosthold/fysisk aktivitet for tiden?  Klem fra Ann-Kristin, Kosthold&Trening. 

 • 02.02.2016
 • //
 • Kl.14:53
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 5 kommentarer
 • HAR DU PRØVD BABYLISS TWIST SECRET?

  Har du prøvd Babyliss Twist Secret? Jeg kjøpte den når jeg var innom Elkjøp forrige helg. Har ikke eksperimentert så mye ennå - men nok til at jeg kan vise dere hvordan den fungerer.      
   

  Det er en klar fordel om du har litt lengde på håret når du skal bruke denne. Jeg har foreløpig bare skuldelangt hår og kommer nok til å bruke den mer når håret blir lengre. Håret som er avbildet over er bestilt fra ebay og er ikke mitt orginale hår. Jeg har bestilt fra ebay flere ganger og er veldig fornøyd:) Det er en vanlig klipe med hår. Du setter ditt eget hår opp i hestehale og setter løshåret på. Ebay har hår fra flere leverandører - og i flere farger. Alt fra rosa til blått. Håret som er avbildet ble litt for lyst for meg som er brunette (trodde det var mer brunt i det), så jeg bruker det til å øve meg med Babyliss`en. Genialt! Du kan bestille Babyliss Twist Secret HER.

   

  Slik ser håret ut når det er på. Jeg anbefaler det virkelig om du liker løshår. Det er fluffy og fint - kan børstes og er slitesterkt. Anbefales! Du kan bestille løshår HER. Under ser du et utvalg parykker - for de som liker det.   Forresten, noen som har prøvd denne fra Babyliss?:)


 • 30.01.2016
 • //
 • Kl.10:16
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 7 kommentarer
 • PEPPES PIZZA

  Det ble en liten tur på Peppes igår. Det er skikkelig koselig der:) Tenkte jeg skulle slå til med en sunn rett... men det var ærlig talt bortkastede penger. Salaten smakte gress. Kjære Peppes - dette var for dårlig. Vel fant jeg noen søte&gode cherry tomater innimellom de grønne bladene, men det var lite å bli mett av. 


    

  Joda, stroppen henger ut.. men man trenger ikke være perfekt kledd til enhver tid, eller hur - haha:) Den salaten der kan jeg fortelle dere; den var virkelig ikke god.. Og den halve pizzaen jeg kjøpte? Ikke mange biffbitene og oppdrive der. Nei, denne retten kommer jeg nok ikke til å kjøpe igjen. Om jeg ikke er på en ekstrem slankediett vel og merke.. da vil den funke utmerket. 

    

  De har veldig fin innredning på Peppes - om ikke annet. Lampen på bildet over er skikkelig kul. Har lyst på slike
  :) De har dessuten mange andre lamper, stoler og bord som jeg mer enn gjerne hadde innredet med her hjemme. Så de som sto for innredningen på denne restauranten - har gjort en meget bra jobb *thumbs up!*

  Btw, sjekk pizzaen..

  Jeg kommer nok til å kjøpe en av de andre pizzafavorittene mine neste gang jeg skal på Peppes. For dette var ikke verdt pengene dessverre. Men for all del; det er bare min personlige mening. Noen andre som har smakt denne retten? 

  Ønsker dere en fin torsdag alle sammen:) Klem, Ann-Kristin 

   

 • 28.01.2016
 • //
 • Kl.12:26
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 2 kommentarer
 • -28 er kaldt.. men aldri så galt at det ikke er godt for noe:-)

  ... sånn her er det vi vasker gulvtepper når det er nesten 30 kuldegrader ute:-) Det skal sies at jeg var ikke så altfor lenge ute i akkurat dette antrekket, men nok til at jeg fikk kastet litt snø på teppet. Nå er all midd borte vekk får vi håpe! Det er en ypperlig måte å vaske gulvtepper på. Man har snø på teppet og bruker en vanlig kost. Vips; Rent og pent - og helt uten midd:-)   Hiv ut sengetepper og annet du vil bli kvitt midden i. La det henge ute noen timer. Rist teppene godt etterpå og middene faller av:-) 

  Ønsker dere ei fortsatt god natt.

  Ann-Kristin, Kosthold&Trening:-) 

   

  #vinter#rengjøring#gulvtepper

 • 20.01.2016
 • //
 • Kl.01:04
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 10 kommentarer
 • De tunge stundene i livet..

  Vi har alle kjent på det. Urettferdigheten. Følelsen av at livet er en evig kamp for å overleve.

  Det går lengre og lengre imellom hver gang jeg har "mine" perioder, men det siste året har virkelig testet meg både psykisk og fysisk. Separasjon, skilsmisse, barn oppi det hele, ny kjærlighet, kritikere rundt meg som mener det ikke er meg fortjent å finne kjærligheten igjen så tidlig etter et samlivsbrudd. (Med "så tidlig" mener jeg flere mnd etter separasjonen).

  Tanker om at jeg ikke er en den moren jeg ønsker å være.. mine barn skulle aldri bli skilsmissebarn. Det bestemte jeg allerede når jeg var ung og lovende. Men livet har vist meg at det ikke er så enkelt. Mennesker vokser ifra hverandre. Følelser blekner. Livet byr på sine utfordringer og vanskeligheter. Ingen av oss er overmennesker - og noen ganger må man ta valg som strir imot det man tror på. Det er tøft, men helt nødvendig. 

  Så ble jeg syk i over 6 uker i vinter og treningen uteble. Da ble humøret deretter også. Jeg har opplevd et personlig traume de siste dagene som jeg kanskje velger å fortelle om ved en senere anledning. Jeg føler meg ikke klar for å gå offentlig ut med det ennå. Det jeg vil si om den saken nå er at jeg sitter igjen med en stor følelse av tomhet og en sorg som ikke lar seg forklare. Ennå. 

  Men; livet går videre. Jeg må ikke stoppe opp. Selv om det livet føles jævlig urettferdig akkurat nå. 

  Derfor har jeg bl.a skrevet kontrakt med min personlige trener, Stian - som jeg begynner hos rett over helgen. Mens jeg skriver dette kjenner jeg at tårene ikke er langt unna og at jeg er så utrolig lei og sliten av og hele tiden måtte bevise at jeg er god nok. Jeg strever mot å være like god som alle andre.. noe jeg igrunn aldri har følt at jeg har vært. Hvorfor kan jeg ikke bare bli godtatt som den jeg er? Jeg vil aldri kunne bli noen annen. Jeg er meg. Jeg er Ann-Kristin. Jeg er mor og kjæreste. Jeg er datter, søster og tante. Jeg er noens barnebarn. Likevel føles det som jeg står alene så altfor ofte. 

  Alle mennesker fortjener å bli respektert og godtatt fullt ut for hvem de er. Uansett hvem de er og hvor de kommer fra. Vi er alle verdifulle og unike - på hver vår måte. Glem aldri det.

  Fra denne lørdagen i januar så har jeg bestemt meg for å kreve å bli respektert for det mennesket jeg ble skapt for å være. Jeg har min visjon i denne verden - og det er å hjelpe andre mennesker til et bedre og sunnere - og gladere liv. Den visjonen har jeg tenkt å fullføre. Om det så er det siste jeg gjør. Det viktigste du, kjære leser, kan gjøre for deg selv - er å ta vare på din egen kropp og helse. På den måten viser du deg selv at du er verdifull. Du er verdt å ta vare på.

  Klem fra meg.

   

  #depresjon#skilsmisse#separasjon#kjærlighet#livet#trist

 • 16.01.2016
 • //
 • Kl.11:04
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • Første oppdatering; jeg kutter ned på sukker... IGJEN!

  Da er det på sin plass med oppdatering vedr nedtrapping på sukkerforbruket mitt. Som har vært altfor stort siden før jul. Jeg kommer ikke til å legge skjul på noe som helst under denne prosessen - fordi det er så utrolig viktig å få frem hvor negativt sukker virker inn på kroppen. Og da kanskje spesielt på oss jenter/kvinner. 

  Jeg har bestemt meg for å trappe ned - alt etter kroppens signaler. Det er liten vits i å presse seg for mye og kutte ut alt av sukker med èn gang. Slike drastiske tiltak liker hverken kropp eller sinn. 

  Så hvordan går det så med meg knappe dager etter påbegynt nedtrapping? Jo, kjære leser.. jeg er jevnt over sur, grinete, slapp, tidvis motløs og trist, uregelmessige hjerteslag i perioder på dagen, irritabel, svetter noe helt ekstremt både natt og dag, økning av indre uro, rastløshet, veldig tørst, ukonsentrert, skjelvinger, kaldsvetter, kalde hender og sist men ikke minst så synes jeg fantastisk synd i meg selv. "Ingen" i verden har det så grusomt som meg. Ja, og så er jeg svimmel, svimmel og atter svimmel..

  G** hjelpe meg jeg gleder meg til abstinensene slipper taket og jeg kan begynne å leve normalt igjen. For dette er virkelig ikke noe jeg ønsker for min verste fiende! Og da er det ille. 

   

  Da ønsker jeg et liv med minimalt raffinert sukker hjertelig velkommen. Aldri mer om jeg har tenkt å skade kroppen min på samme måte som jeg har gjort de siste ukene. Sukker i store mengder er helseskadelig. Forresten så glemte jeg å nevne at enkelte mennesker kan oppleve noe som ligner hallusinasjoner når de kutter ned på et stort sukkerforbruk. Grunnen til dette er at sukker har en narkotisk virkning på hjernen. Dette er viktig å merke seg! 

  Hilsen Ann-Kristin, Kosthold&Trening. 

   

 • 06.01.2016
 • //
 • Kl.18:14
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 13 kommentarer
 • SUKKER - OG HVA DET HAR GJORT MED KROPPEN MIN..

  Som mange av dere vet så har jeg vært syk en lengre periode i vinter. Det begynte med forkjølelse - som utviklet seg til betennelse i nedre luftveier. I denne perioden så har jeg vært mindre opptatt av hva jeg har puttet i munnen. Dessverre. Lysten til å trene har naturligvis vært så og si fraværende... Når jeg nå trente for første gang etter sykdomsperioden - så var det ca 1,5 mnd siden sist trening. Og de som trener vet at det er lenge! Altfor lenge. 

  Siden jeg ble syk i perioden før jul så har det blitt et stort - og da mener jeg STORT - inntak av tomme kalorier, dvs sukker. Hvitt sukker. Raffinerte karbohydrater. 

  Det har vært ei dyrekjøpt - men ufattelig lærerik erfaring som jeg tar med meg i utdannelsen min som Kostholdsveileder. Nå vet jeg hvordan sukker virker inn på kroppen, for det har jeg selv erfart den siste tiden. Og det er noe jeg vil dele med dere lesere.

   

  Hva har så denne perioden med økt inntak av sukker gjort med min kropp og mitt sinn? 

  1. Migrene. Jeg har vært en del plaget med såkalt menstruasjonsmigrene. Det er hodepine som kommer noen dager før menstruasjonen er ventet å komme - og som har en varighet på ca 1 døgn. Denne typen migrene forsvant når jeg kuttet kraftig ned på sukker. For noen dager siden begynte jeg å føle en vanvittig matlyst, fikk tåkesyn, ble ukonsentrert og irritabel. Det var ikke før hodepinen satte inn at jeg skjønte at det var et migrene anfall. Det er garantert flere ting som spiller inn her - men at sukker har hovedrollen - det er jeg helt sikker på. Det var forsåvidt ikke før migrenen kom tilbake at jeg virkelig forsto alvoret i sukkertinntaket mitt den siste tiden. Det var en dyrekjøpt - men viktig erfaring.

  2. Humørsvingninger. Det er ingen hemmelighet at ustabilt blodsukker kan føre til både depresjon og andre stemningforstyrrelser. Grunnen er at raffinerte karbohydrater ("tom energi") gjør at blodsukkeret stiger veldig raskt - og synker like raskt. Det er når det er på dalende kurs at man kan føle seg både sint, deprimert, trøtt osv. Jeg trenger vel ikke si med så store ord at dette har vært et problem den siste tiden.

  3. Hjertebank. Hjertet jobber hardere enn ellers. Det er ubehagelig og redselfremkallende.

  4. Forverring av kronisk sykdom. Det er ingen tvil om at et stort sukkerinntak virker negativt inn på flere kroniske sykdommer. F.eks angst, depresjoner, vanskeligheter i forhold til ADHD, blodtrykk, hjerte - karsykdommer.. og slik kan jeg fortsette i en evighet å nevne ulike lidelser. Sukker virker spesielt ugunstig om man har angst - eller depresjons lidelser. Dvs si at et stort sukkerinntak virker svært negativt inn på vår psykiske helse.

  5. Dårlig søvnkvalitet. Pga svingende blodsukker så vil søvnen naturlig nok bli påvirket. Man sover dårligere. Er mer våken om nettene - og trettere på dagtid. 

  6. Huden. Uren hud er svært vanlig om man inntar raffinerte karbohydrater daglig. Kviser og andre urenheter.

  7. Man føler seg generelt slappere og mer motløs.

  8. Mareritt. Ja, jeg har absolutt opplevd å ha flere merkelige drømmer den siste tiden - enn jeg har ellers når jeg ikke inntar så store doser med raffinerte (tomme kalorier) karbohydrater.

  9. SUKKER ER AVHENGIGHETSSKAPENDE!

   

  Jeg kjenner tydelig at det vil sette viljestyrken min på en kraftig prøve - og skulle kutte ned på sukkerinntaket igjen. Jeg vil nok oppleve flere ubehageligheter (abstinenser i form av hodepine, irritabilitet, svetting osv) under nedtrappingen. Men så lenge jeg vet at jeg ikke har noe annet valg, så blir det lettere å gjennomføre det.

  Jeg vil holde dere oppdatert på hvordan det går fremover; både med tanke på kostholdet og oppstart med trening igjen:)

  Jeg håper jeg har fått frem litt av budskapet mitt nå om hvorfor du/dere ikke bør spise for mye sukker..

                       

 • 29.12.2015
 • //
 • Kl.23:14
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 19 kommentarer
 • Noen tanker ved frokostbordet..

  Jeg sitter her alene ved frokostbordet.. klokken har akkurat passert 06:16. Koser meg med et glass melk og grøvbrød. Bildet av hun jeg var så heldig å bli tante til står ved siden av pcn. Ei vakker lita tulle med blå øyne og et nydelig engleansikt. Jeg elsket henne fra første stund.

  Tenker på hvor heldig jeg er. Det siste året har vært knalltøft med separasjon og skilsmisse. Det så mørkt ut en stund og jeg hadde virkelig begynt å miste troen på fremtiden. Men det var før jeg traff han som nå ligger bare meter unna meg og sover.. kjæresten min. Min beste venn og største støttespiller. Aldri om jeg hadde trodd jeg kunne bli så lykkelig igjen.. Tålmodig som han er så har han stått fjellstøtt ved min side når jeg har følt meg usikker og redd. Han har støttet meg når jeg har hatt det tungt. Han har delt mine sorger og gleder. Tatt imot mine barn med respekt og omtanke. Han er på tur til å bli en naturlig del av familien - selv om vi har bestemt oss for å ta det med ro og ikke stresse - for barnas del. 

  Barna mine. Mitt alt. Jeg elsker dem høyere enn himmelen. Høyere enn universet. Lengre enn evigheten. De har hver sin del av hjertet mitt - som samlet gjør det komplett. 

  Ja, jeg er heldig. Selv om livet byr på sine utfordringer så er jeg lykkelig. Og det føles godt. Tross alt. 

 • 29.12.2015
 • //
 • Kl.06:31
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • LUNGEBETENNELSE, INGEN TRENING OG VEIEN TILBAKE.

  Når man tidligere har erfaring med å ikke bli trodd av helsevesenet, så strekker man strikken veldig langt før man orker å oppsøke lege. Dessverre ventet jeg for lenge med å ta den telefonen denne gangen.. misforstå meg rett, det er ikke så ille at det ikke kan behandles med moderne medisin - men staheten min har ført til at jeg er blitt kastet flere hakk tilbake i forhold til treningen min. 

  Jeg var syk i mer eller mindre 1,5 mnd før eg gikk til lege. Det er 1 uke siden. For første gang i historien traff jeg på en helt fantastisk lege. Turnuslege Renate. Hun informerte meg om at jeg mest sannsynlig har atypisk lungebetennelse. En form for lungebetennelse som sjelden slår ut på CRP`en.. Der fikk jeg også forklaringen på hvorfor CRP`en min aldri er forhøyet uansett hvor syk jeg er i luftveiene. Fordi jeg lett blir rammet av atypiske virus.

  Når jeg først blir forkjølet eller får influensa så har jeg lett for å få lungebetennelse som en komplikasjon - siden jeg fra naturens side er utstyrt med sårbare luftveier. Ingen leger som har fortalt meg det før. Jeg har selv lest meg frem til den konklusjonen. Uansett; Tusen takk, kjære dyktige turnuslege Renate!

  Det måtte altså ta over 30 år for å få svar på hvorfor CRP`en min aldri er forhøyet..  Det har gått flere uker uten trening nå og jeg merker svært godt at veien tilbake vil bli krevende. Både fordi jeg har en kropp som må restitueres etter en lang sykdomsperiode - og at det mentale må på plass før jeg er tilbake der jeg var før jeg ble syk. Men jeg skal klare det! Selvfølgelig skal jeg det:-) 

  Det er en vanvittig deilig følelse og kjenne at fysikken fremdeles fungerer utmerket, på tross av lang pause fra alt som har med trening å gjøre. Bare det gjør at jeg får motivasjon til å begynne påan igjen! 

  Jeg var ute på min første joggetur igår på ukesvis. Følelsen man får når man kjenner at kroppen faktisk fungerer så bra som den gjør - den kan ikke beskrives - den må oppleves. All treningen jeg har investert tid og energi i de siste 2 årene har faktisk ikke vært forgjeves..

  Ellers så koser jeg meg max i julen - men alt julen har å tilby av god mat, god drikke og søtsaker. Så lenge jeg er mentalt innstilt på at når julen er over så er det over på et normalt kosthold og trening igjen - da vil det gå bra. Men det vil ta tid. 

  Håper du har en fin jul - hva enn du gjør, hvem du er sammen med eller hvor du er:-)

   

  GOD JUL FRA ANN-KRISTIN, Kosthold&Trening

 • 25.12.2015
 • //
 • Kl.12:34
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 5 kommentarer
 • IKKE TRENT PÅ OVER 2 UKER..

  Det stemmer... jeg har ikke trent på over 2 uker fordi jeg har vært syk. Forkjølet med mistanke om en eller annen betennelse (nei, jeg går ikke til lege om det ikke er helt nødvendig..) Jeg er av den oppfatning at kroppen fikser seg selv i det fleste tileller. Og mange betennelser som oppstår som følge av førkjølelse eller influensa - er virusutløst, og det finnes det ingen behandling mot. Grunnen for at man får slike betennelser er at immunforsvaret er nedsatt og man er mer mottakelig andre virus enn det man opprinnelig ble smittet av.

  Er forsåvidt ikke helt frisk ennå. Så trening har faktisk vært det siste jeg har tenkt på.. eller jo, jeg har tenkt - men ikke hatt overskudd.

  Det jeg merker nå som jeg er på bedringens vei er hvor viktig treningen er for humøret mitt! Humøret er rett og slett dritt!! For å si det rett ut. Det kan være bra innimellom, men så daler det igjen og jeg blir rett og slett grinete. Det er på en måte godt å kjenne på det også - for da vet jeg at jeg endelig begynner å bli frisk. Og at det var èn av hovedgrunnene for at jeg begynte å trene; nemlig å bli kvikkere og i bedre humør. 

  Det er så utrolig deilig å kjenne at kroppen sier ifra at "nå er det på tide å bevege på kroppen din, Ann-Kristin". Det er en fantastisk følelse at kroppen kan gi sinnet slike signaler. Jeg valgte under denne sykdomsperioden og kutte all trening. Det er fascinerende hvor godt man lærer seg å høre på kroppen når man har trent ei stund; den vil alltid gi deg klar beskjed om at nå vil den hvile. Derfor har jeg heller ikke kjent behov for å trene - før nå.

  Jeg bobler over av overskuddsenergi som jeg gleder meg til å få ut via fysisk aktivitet. Det er en god følelse å kjenne at kroppen gir slipp på energi, spenninger og anspenthet som har bygget seg opp når man er syk. 

  Kostholdet mitt har dessverre også sklidd helt ut i denne perioden.. men jeg kjenner at jeg er på vei inn i rett bane der også. Selv om det er det tyngste å snu igjen; når man har inntatt altfor mye sukker en periode - så er det nesten som man må på en slags avvenning igjen. Men det går seg til:-) Jeg er klar til å ta fatt igjen, og sakte men sikkert gjøre kroppen min klar til daglig trening. Og jeg gleder meg! MASSE!!:-) 

  Klem fra Ann-Kristin. 

 • 05.12.2015
 • //
 • Kl.11:39
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • Nå skal jeg ut å trene!

  Hvordan går det med deg idag da? Har du motivasjon til trening eller føles det som beina er lagd av bly? Alt stritter imot? Fortell meg gjerne i kommentarfeltet hvordan du har det i forhold til treningen og motivasjonen din:-)

   

 • 12.11.2015
 • //
 • Kl.11:43
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • Lagrer snapchat bildene våre?

  Ja, jeg bruker snap. Hvem gjør ikke det? De aller fleste ser god nytte i denne app`en. Vel var jeg en av dem som var kritisk når den først kom på markedet; nei, det der skulle jeg aldri ha. Men slik gikk det da ikke..:-) Så kommer nyheten som en bombe om at bildene våre blir lagret hos Snapchat. 

  Hva skal vi tenke om dette da?

  Ærlig talt så må jeg innrømme at det gikk inn det ene øret og ut det andre. De aller fleste andre app`er har hatt akkurat de samme vilkårene over flere år. Facebook lagrer, Instagram lagrer garantert de også osv.. så hva er forskjellen? Jo, det skal jeg si dere; NAKENBILDER!

  Og det er her jeg mener den gode nyheten kommer inn; kanskje det vil få flere unge mennesker til å tenke seg om FØR de sender bilder av seg selv lett avkledd - eller det som verre er; uten klær, til vilt fremmede mennesker? Eller mennesker de kjenner. Det har liten betydning. Jeg evner å se det positive i dette nye reglementet. 

  Jeg kommer til og fortsette å sende nøytrale bilder via snap, så får de bare lagre de bildene. Det skader ingen. Det er svært sjelden jeg bruker snap til å sende bilde av barna mine eller andre private bilder. Det hender såklart; og jeg som andre kommer til å tenke meg godt om før jeg sender noe jeg ikke vil skal bli lagret et sted der ute i det store digitale arkivet.

  Ser dere virkelig ikke at det kan ligge en grunn bak dette nye reglementet? En grunn som ikke er ment uttalt negativt, men er med på å hjelpe unge mennesker til å tenke seg litt mer om før de kler av seg foran åpent kamera og gjør noe de kanskje alltid vil komme til å angre på?

   

                                   

  Jeg synes det er litt "festlig" når man ser at den ene (voksne må sies..) personen klager høyere enn den andre etter avsløringen om at Snapchat ønsker å lagre bildene våre. Dessuten er det muligens litt avslørende? Med tanke på hva de hovedsaklig bruker snap`en til... ikke vet jeg.   

   

  #snapchat 

 • 03.11.2015
 • //
 • Kl.12:28
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • Fifty shades og kremkake!

   

  Da var jeg hjemme igjen! Jeg regner med dere lurer fælt på hva jeg endte opp med? Brokkoli eller kremkake? (Neida, overskriften avslører ingenting ser jeg, haha) Uansett, jeg hadde min helt egen lille photoshoot rundt omkring på div butikker. (Betjeningen så rart på meg må nevnes..)

                                                         

  Først en tur innom grønnsaksdisken. Brokkolien ser god nok ut den.. dessuten inneholder den en helt masse vitaminer og mineraler. Men...

                                                         

  Det hjelper så lite å vite at brokkolien er blant de sunneste grønnsakene vi har. Når det er kake man drømmer om! Jeg legger den tilbake og fortsetter mot Rema1000 sin lille kakedisk. Der jeg så overlegent gikk rett forbi kremkakene igår..

   

                                                        

                                                                  Men! NEI!! De er utsolgt. Er det mulig? 

   

                                                         

  Hva gjør jeg nå da? Det var kanskje ikke meningen at jeg skulle kjøpe kake idag. Jeg vet! Jeg drar på det lokale bakeriet.. de har garantert den kaken jeg er ute etter. Selvfølgelig har de det! 

   

                                                         

                                                                                        .... &€#%#"#!"#"

   

                                                         

  Jeg føler at det er noe usynlig som ikke helt vil at jeg skal spise den kaken! Bestemor, er det du som passer på meg fra den andre siden? Prøver du å fortelle meg at jeg ikke bør spise alle de kaloriene? Vel, jeg nekter å høre etter - så jeg kjører fra butikk til butikk til jeg til slutt finner det jeg er ute etter; VERDENS BESTE!! Og det ligger ikke bare i ordet; den ER faktisk verdens beste kake..

   

                                                         

  Det er lov å kose seg selv om man går ned i vekt. Det er ikke det ene kakestykket du spiser en sjelden gang du legger på deg av. Det er hva du velger å spise fra mandag - fredag. Om du spiser litt sjokolade, kake eller potetgull hver dag, så vil du gå opp i vekt. Viktigheten av å unne seg litt godbiter i helgene - er undervurdert. Uansett.. på slutten av min handlerunde så datt jeg over denne filmen;

                                                       

  Har ikke rukket å se den ennå, så idag - på Halloween - blir det Fifty Shades Of Grey og kremkake på meg!

  Nå sier jeg ikke at det er greit å unne seg kake hver helg. Det er ikke greit - med tanke på at det er store mengder raffinerte karbohydrater i kaker, noe som vil gjøre ditt blodsukkeret ustabilt. Men en helg nå og da er det absolutt lov å spise litt av disse godbitene! 

  Hordan feirer du/dere Halloween?

   

                                                                       Halloweenklem, Ann-Kristin:-)

 • 31.10.2015
 • //
 • Kl.12:20
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 5 kommentarer
 • Jeg våknet og det første jeg tenkte på var...

                                                                                     


  Verdens beste! Jeg tuller ikke. Det var det første som datt inn i hodet mitt når jeg slo opp øynene i morges. Hvorfor? Antagelig fordi jeg - overlegen nok - gikk rett forbi den på butikken igår. haha! Jeg vant. Du (kaken) tapte. Det var igår. I dag er det lørdag. Klokken er 08.30 og jeg vet at noen butikker har åpnet allerede. Jeg kjører. Så får vi se da... kake eller brokkoli? 

                                                                                       Fortsettelse følger...

   

  #kake #motivasjon #trening #sukker #sukkeravhengighet #kosthold

 • 31.10.2015
 • //
 • Kl.08:29
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • HVORFOR HILSTE DU IKKE PÅ MEG DA JEG VAR TYKK?

  Idag er dagen for å fortelle dere at vektnedgang ikke bare er utdelt positivt. Det kan føre til både uventet sinne og bitterhet. Frustrasjon og en følelse av å være trist. Til og med depresjon. Hvorfor? Fordi jeg - AnnKristin -  faktisk er akkurat den samme personen nå som jeg var før jeg gikk ned i vekt.

  Jeg har de samme tankene og følelsene og meningene som før. Forskjellen er bare at mens jeg var overvektig så var det ingen som snudde seg min vei - annet enn å se på meg med avsky. Jeg krympet meg under blikkene deres. Kunne lese av ansiktsuttrykket til forbipasserende at de ble uvel bare av å se på meg. Det var ubehagelig og førte til at jeg ble sosialt isolert. 

  Jeg var og handlet en dag når jeg treffer på en bekjent. Tidligere hadde jeg ikke trengt å se hans vei, han ville oversett meg glatt. Men hva skjer? Jo, han ser på meg og smiler. Jeg smiler tilbake. Men det går ikke mange sekundene før jeg blir forbannet. Hvorfor er det slik? Hvorfor må jeg være tynn for at folk skal se meg som det mennesket du er? Er et smil avhengig av hvor mye et menneske veier?

  big jeans
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com

  Dessuten treffer jeg senere på en annen, veltrent ung mann som aldri har sagt hei til meg før. Nå er det plutselig som vi er gamle kjente? 

  Det er dessverre ikke første gangen jeg opplever dette. Mennesker som tidligere så på meg som "ingenting" vil plutselig være venner, og er fryktelig hyggelig og smilende når jeg treffer dem på offentlige steder. HVORFOR?! Er det fordi jeg er blitt mer åpen og utadvent? 

  Misforstå meg rett - selvfølgelig kan det være hyggelig oppi alt, men jeg blir også utrolig trist. Fordi jeg føler med den Ann-Kristin som ingen brydde seg om. Den Ann-Kristin som ble borte i mengden. Den Ann-Kristin som fremdeles er inne i meg. Det er bare at hun er blitt tynnere. Det føles rart å bli behandlet så forskjellig- alt etter vekt. 

  Hvorfor er det slik? Hvilken erfaring har du etter å ha gått ned i vekt? Eller kanskje etter å ha gått opp i vekt?

    

                                                                                  Ann-Kristin 

  #vektnedgang #trening #kosthold #slanking #diett 

 • 30.10.2015
 • //
 • Kl.13:58
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 11 kommentarer
 • 10 kjappe om min vektnedgang

   

  1. Hvor mye veide du før du bestemte deg for å gå ned i vekt?

  - Jeg veide 120 kg. 

  2. Hva var det som gjorde at du ville ned i vekt - foruten vekten i seg selv?

  - Alt var tungt. Jeg hadde ikke overskudd til noe som helst. Klarte stort sett bare ligge på sofaen. Dessuten begynte jeg å kjenne     på generelt sviktende helse. 

  3. Oppsøkte du hjelp? Gikk du på noe slankekurs?

  - Nei. Jeg var aktiv å trene aerobic når jeg var yngre, så jeg kunne en del om trening og kosthold fra før. Slankekurs er ikke noe     for meg. Jeg liker langsiktige løsninger. Det finnes masse informasjon om vektnedgang på nettet. Luk ut de useriøse sidene.

  4. Hadde du noe som motiverte deg til å legge om livsstilen?

   - Ja, jeg hadde det. Motivasjon er alfa omega under en slik prosess! Det er SÅ viktig å ha noe å jobbe mot. ET MÅL!

  5. Følte du at du ble sosialt isolert på grunn av overvekten?

  - Helt klart. Det var årevis hvor den eneste (nesten) kontakten jeg hadde med andre mennesker utenom familien - var internett. Jeg var ikke ute på byen. Jeg møtte helst ikke opp i noen sammenkomster. Det var fysisk utmattende + at jeg mislikte følelsen av at andre mennesker så på meg med avsky. 

  6. Hvordan begynte du? Gikk du korte eller lange turer? Trente du noe annet?

  - Jeg begynte å gå til postkassen og tilbake! Da var jeg nokså sliten. Fortsatte med små turer etter veien i rolig tempo. Økte med     noen få meter om gangen. Jeg trente ingenting annet i begynnelsen. 

  7. Har du noen gang hatt lyst å gi opp?

  - Å ja!! Mange ganger. Det har vært perioder hvor jeg har hatt lyst å brenne både treningsklærne og joggeskoene! Det har vært   perioder hvor jeg ikke har gått tur på flere dager.. men da har jeg i tillegg fått straffen; et elendig humør. Så det har "stoppet" seg selv for min del. Jeg MÅ ha jevnlig tilførsel av frisk luft og endorfiner!

   8. Hva er målet ditt?

  - Målet mitt er å bli sunn og frisk, ikke å gå ned mest mulig. Jeg har gått ned såpass mange kg pr idag at jeg begynner faktisk å bli  fornøyd. Jeg kommer aldri til og bli syltynn - og ikke har jeg noe ønske om det heller. Målet er å få en sterk og sunn kropp. Bli  utholdende - og hjelpe andre som er der jeg en gang var. 

  9. Hva vil du anbefale andre som har et ønske om å gå ned i vekt, men ikke helt vet hvor de skal begynne?

  - Det aller viktigste steget man kan ta før man begynner å legge om livsstilen, er å innse at den eneste som kan gjøre noe for å skape endringer i eget liv; er deg! Ingen andre enn du selv kan gjøre de endringene som skal til. Det aller første du må lære deg - er Å  ELSKE DEG SELV! Du må rett og slett innse at du er verdt å ta vare på! Oppsøk gjerne profesjonell hjelp om det er det som må til for å få deg i gang. Overvekt og psyke går hånd i hånd - og noen mennesker trenger mer hjelp på veien enn andre. Husk bare at  å oppsøke hjelp IKKE er et nederlag. Det viser styrke! Det viser ansvar! Det viser at du tar tak i eget liv og egen helse!

  10. Hva er det viktigste å gjøre når man legger om kostholdet?

  - KUTT UT SUKKER! 

  Om du er interessert i kosttilskudd, klikk deg inn HER!  

   

                                                      

  #trening #kosthold #vektnedgang #slanking #diett #livsstil 

   

   

   

 • 26.10.2015
 • //
 • Kl.15:00
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 24 kommentarer
 • 2013 vs 2015

  Tro meg, det er ikke med lett hjerte jeg legger ut dette bildet. Det er fordi jeg blir flau og rett og slett ikke makter å se på meg selv og hvordan jeg engang så ut. Ikke bare på grunn av ekstrem overvekt, men det minner meg på hvor deprimert og tappet for energi jeg var.. men her ser dere min forandring frem til idag:-)

  Evnt stygge kommentarer vil bli slettet umiddelbart.

   

                                                          

                                                                                    Slik skal jeg aldri bli igjen.

                                                      

   #trening #kosthold #livsstil #fysiskaktivitet #friluft #vektnedgang #overvekt 

 • 21.10.2015
 • //
 • Kl.07:38
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 30 kommentarer
 • Ute på tur kl 0900 i morges..

  Jeg elsker å gå i skog og mark, og var ute i regnet klokken 0900 imorges! Egentlig bruker jeg kveldene til trening, men jeg fikk lyst på en forfriskende morgentur denne lørdagen. Visste du at om du trener om morgenen før du spiser frokost så gir det deg et skikkelig boost i fettforbrenningen? 

   

                                                         

  Regn og kaldt - men fantastisk forfriskende:) Er litt skeptisk til å ferdes i skogene i disse jakt tider, men det heldigvis gikk bra denne gangen også;)

   

                                                         

  Det er faktisk bare fantasien som setter stopper for eventuell trening. Lekestativer er ypperlige til å trene armer, lår og rumpe. Slipp løs fantasien og bruk det som finnes i nærområdet ditt. Det er ikke nødvendig å betale dyre utgifter på treningsstudio i starten når man begynner og trener. Da er det viktigst at man i det hele tatt kommer seg ut og får bevegd på kroppen. Det er ikke før nå at jeg vurderer å ordne meg medlemskap på treningssenter. Dette fordi det er noe ubalanse mellom musklene i underkroppen vs overkroppen. Lår og legg muskler er godt trent, men jeg kjenner at overkroppen trenger noe mer oppbygging. Det tok meg 2 år å komme dit, så husk; begynn alltid i det små! Har du for store forventninger og mål, så ender det som regel med brask og bram. Sett deg små mål! Endring av livsstilen skjer ikke over natten. Det tar lang tid å omstille kropp og sinn til et nytt levesett. Dessuten er det utrolig viktig og avgjørende å føle mestring når man begynner å trene. 

   

  Har du tenkt over at du er den eneste som kan gjøre noe med livet ditt? Når man skal ned i vekt er første skritt på veien å ta et kraftig oppgjør med seg selv. Hva ønsker du av livet og fremtiden? 

  Interessert i ernæring?

  Se HER https://tracking.adviralmedia.com/click/429/43906/nu3

   

   

                                                                           

   

   Ønsker dere en super kveld videre:-)

   

  #trening #friluft #styrketrening #fysiskaktivitet #vektnedgang #livsstil #kosthold 

   

 • 19.10.2015
 • //
 • Kl.19:43
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 7 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no