hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

JUL, SUKKERTRIPP OG TIDEN ETTER.

Du kjenner kanskje til ordet? Sukkertripp? Dvs en periode med uante mengder med sukker. Sjokolade, kjeks, kaker og ellers det som måtte smake av søtt. Deilige søte smaker - som regel fremkalt av ulike tilsetningsstoffer (moderne kalt e-stoffer). Sjokolade m/ fyll, sjokolade uten fyll, mørk sjokolade, lys sjokolade, hvit sjokolade. Snart finner vi vel sjokolade i utvalget rosa, blått og gult. Utvalget pr idag er stort og relativt variert.

Man har vært flink hele året. Kun spist herlighetene i små mengder i helgene. Og da selvfølgelig med et lite snev av dårlig samvittighet og tiden man har lagt ned i trening i løpet av året som har gått. Er jo kommet så langt med treningen.. men en liten bit kan da vel ikke skade? Nei, det gjør det som regel ikke.

Men. Det finnes alltid et "men". Så kom julen. I flere uker har jeg forberedt meg på denne fine høytiden. Den kom med et brak! Før jeg visste ordet av det var jeg så langt ute i "trippen" at jeg ikke hadde et snev av viljestyrke igjen til å stoppe galskapen. En bit her og en bit der. Twist, konfekt og andre godsaker ble satt til livs med stor apetitt. Gjerne til frokost og til kvelds- og rett etter julemiddagen. Den dårlige samvittigheten var som blåst bort. Måtte til syvende og sist innse at jeg hadde mistet kontrollen - igjen. 

           

 

Jeg vil tro at det er med sukker som med de fleste andre avhengighetsskapende rusmidler. Er man først blitt avhengig må man bruke resten av livet på å kjempe imot sukker-demonen. Dessverre. Det er så lett å miste kontrollen over eget inntak. Man innser det dessverre ikke før det er for sent. Før sukkertrippen er et faktum.

En person som blir nykter igjen etter en periode med alkoholinntak vil muligens tenke det samme som meg etter min sukkertripp; "Nå har jeg gjort det igjen. At jeg aldri skal lære.." Følelsen man sitter igjen med etter så stort sukkerinntak er mange. Både fysiske og mentale symptomer. Det kan være fryktelig ubehagelig. Perioden når man igjen skal komme seg ovenpå og kutte ned på inntaket - er slitsom både for meg selv og omgivelsene mine. Svimmel, ukonsentrert, hodepine, trøtthet, humørsvigninger, lavt blodsukker osv er bare noen av ettervirkningene av stort sukkerinntak.

Det som vil redde deg og vil hjelpe deg fremover er at du vet at du vil få det bedre når abstinensene og ettervirkningene er over. Når giften er ute av kroppen - når du kommer deg i gang med trening igjen - da vil du oppleve en deilig følelse av balanse i kropp og sinn. Endorfiner vil være din eneste vei til lykkerus. Den beste rusen som finnes. Bare prøv det selv, kjære leser. Det er det første rådet jeg gir i årets første mnd. Mitt håp er at jeg selv og flere med meg klarer å kutte ut sukker - atter engang. 

 

Hilsen Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

  • 13.01.2017
  • //
  • Kl.16:21
  • //
  • Hverdagen min
  • //
  • 4 kommentarer
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no