hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN!

Jeg sitter alene i sofaen og kjenner at hjertet mitt svulmer over av kjærlighet. Øynene fylles av tårer på grunn av den vanvittige gleden jeg kjenner fyller hele meg. 

Hvorfor? Fordi jeg sitter og observerer mine 3 fantastiske gutter som spiller yatzy. Lonestar`s Tequila Talkin`fyller øretelefonene jeg har lånt hos kjæresten min - slik at jeg kunne kose meg mens jeg skriver blogginnlegget. Kjæresten min.. han er det beste som har hendt meg og guttene - noensinne. Han kom inn i livet vårt mens vi så sårt trengte noen som kunne stå der fjellstøtt sammen med oss. Jeg sitter her og ser hvor engasjert han er i guttene mine - og tankene melder seg.. hva har jeg gjort for å fortjene en så vakker og omtenksom - og fantastisk mann? Jeg - en vanlig jente fra kalde nord. Hverken mer eller mindre enn andre. Av alle vakre jenter som finnes der ute så valgte han meg.. jeg kommer til å stille meg selv det samme spørsmålet så lenge jeg lever, tror jeg. Hvorfor meg - av alle?

Som nyskilt og i en alder av 38 år hadde jeg nesten gitt opp troen på kjærligheten. Alle som har gått gjennom en skilsmisse vet hvor tungt det er. Spesielt det første året. Alt er kaos. Man prøver å starte et nytt liv alene sammen med barna. Det forventes at man skal starte et nytt liv - og det helst alene - uten en partner. Hva ville folk si om jeg fant meg en ny mann? Hva ville familien si? Skulle jeg tilbringe resten av livet alene pga et havarert ekteskap - eller skulle jeg åpne opp for at det finnes kjærlighet der ute? 

Det fantastiske er at det virkelig er håp.. Kjærligheten finnes der ute. Man må bare være åpen for å ta imot den når den melder sin ankomst. Jeg holdt tilbake en god stund.. men dagen kom da jeg ikke kunne fornekte lenger at jeg var blitt glad i et nytt menneske. Et menneske som kun ville meg og barna mine det beste. Jeg valgte å overse hva andre måtte mene. Jeg har alltid fulgt magefølelsen min og denne gangen var intet unntak; magefølelsen var helt ren og god - og jeg bestemte meg for at det er kun jeg - og ingen andre - som vet hva som er best for meg selv og barna mine. 

Så jeg tok imot kjærligheten. 

#denfølelsen jeg får når han ser på meg med de nydelige øynene sine.. de vakreste øynene jeg har sett noen gang.. og det nydelige smilet.. da kjenner jeg at forelskelsen fyller hver celle i kroppen min. Audun, jeg elsker deg. Herifra og til evigheten. 

Noen mnd etter jeg og kjæresten min møttes for første gang så sitter jeg nå og ser på mine glade og fornøyde barn - barn som har vært igjennom det som barn helst ikke bør gå igjennom; en skilsmisse. Men livet er ikke over. Det finnes mennesker der ute som kan være til stor ressurs i livet og fremtiden din. Derfor legger jeg nå alt bak meg og ser fremover. Jeg har så mye å se frem til! Jeg skal treffe nye mennesker som skal berike livet mitt. Blant annet skal jeg treffe en mamma og en pappa som har oppdratt den fantastiske mannen som sitter kun noen meter ifra meg. Det gleder jeg meg utrolig mye til - og jeg kommer til å møte mine nye svigerforeldre med en så dyp respekt som jeg aldri har følt overfor noen før. Foruten mine egne foreldre. De har oppdratt et fantastisk menneske. Hvor fantastiske må ikke de være?! Jeg gleder meg sånn til å møte dem. 

Jeg føler meg velsignet og heldig som har fått så mange nye og flotte mennesker i livet mitt. Jeg er heldig. Hilsen Ann-Kristin. 

#helg #søndag #kjærligheten #kjærlighet #livet #blogg 

 • 28.02.2016
 • //
 • Kl.19:19
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 2 kommentarer
 • Mennesker på NAV - hva er problemet? ME - hva er det?

  Jeg leste for noen dager siden på Tv2.no om 38-årige Cathrine som føler at folk ser ned på henne fordi hun får støtte fra NAV. Cathrine har ME - en diagnose mange ikke har kjennskap til. Først litt om selve diagnosen ME.

   

                                                                        Hva er så ME?

  Betegnelsen ME (Myalgisk encefalomyelitt/encefalopati) oppstod i 1956 og betyr at det foreligger muskelsmerter og inflammasjon/sykdom i hjerne- og ryggmarg.

  Sykdommen ble klassifisert av WHO som en nevrologisk sykdom i 1969 med diagnosekoden ICD-10 G93.3 Epidemiologiske studier tyder på at ME rammer 0.2 ? 0.4% av befolkningen. Det utgjør 10.000 ? 20.000 tilfeller i Norge. 

   

  Symptomer 

  Det karakteristiske bildet ved ME er preget av at sentralnervesystem og muskulatur raskt blir utmattet og at pasienten opplever influensafølelse, energisvikt og generell symptomøkning etter anstrengelse. I tillegg foreligger det en unormal, langsom restitusjonsperiode ? vanligvis på 24 timer eller mer (fra en uke til flere måneder).

  Utmattelsen, som kan utløses ved minimal aktivitet, kan ikke sammenlignes med vanlig tretthet som friske mennesker opplever etter anstrengelse, men er beskrevet som en nevroimmunologisk energisvikt. 

  Andre symptomer er smerter, svekket konsentrasjonsevne og korttidsminne, vanskeligheter med å bearbeide informasjon, regnevansker, problemer med å finne ord, dårlig balanse og koordinasjon, muskelsvakhet, muskelrykninger og overfølsomhet for sanseinntrykk (lys, lyd, trykk/berøring, dufter).

  Videre er det problemer med å opprettholde blodtrykk i oppreist stilling, ørhet, ekstrem blekhet, hodepine, søvnforstyrrelser, kvalme og irritabel tarm syndrom, hyppig vannlating og blæreforstyrrelser, hjertebank med eller uten hjerterytmeforstyrrelser, anstrengelsesutløst åndenød (luftmangel), temperaturforstyrrelser, vektendringer og nedsatt toleranse for alkohol og medisiner.

  Tilstanden kan svinge i intensitet fra time til time, fra dag til dag, uke til uke eller fra måned til måned. Svingninger i symptomenes intensitet og art har sammenheng med fysisk og/eller mental/kognitiv aktivitet. En forverring av symptomene (tilbakefall) kan komme opp til flere dager etter en fysisk eller mental anstrengelse og vedvarer i dager, uker eller måneder.

  Stadig fysiske eller mentale anstrengelser ut over kroppens tålegrense fører til en forverring av sykdommen. Følgene kan være ekstremt alvorlige. I 70-80 % av tilfellene oppstår ME akutt etter infeksjon. Sykdommen rammer mennesker i alle aldre, begge kjønn og alle etniske grupper.

   

  Grader av ME

  ME-pasientene klassifiseres i fire grupper:

  Mild - Minst 50% reduksjon i aktivitet sammenlignet med når pasienten var frisk

  Moderat - Husbundet mye av tiden men kan gå ut med litt planlegging

  Alvorlig - Sengeliggende det meste av dagen

  Svært alvorlig - Fullstendig sengeliggende og pasienten må ha hjelp til det meste for å dekke grunnleggende behov

   

  Behandling og prognose 

  Det finnes i dag ingen diagnosespesifikk test, helbredende kur eller konkluderende studier om prognose. Tilfriskning er sjelden, men noen helsemiljøer hevder at deres kliniske erfaring tyder på at ungdom har bedre prognose for å bli bra. Dette er dessverre ikke endelig bekreftet i noen forskningsstudier.

  Den amerikanske barnelegen David S. Bell fant i sin 25 år lange oppfølgning av ME-pasienter som fikk sykdommen som barn i Lyndonville, NY, at kun 40 % var blitt friske, 40% klarte seg greit til tross for at de fremdeles har signifikante symptomer og 20% var fortsatt invalidisert. Hans funn ble publisert i 2011.

  Det finnes per i dag ingen tilsvarende rapportering om forløpet av ME hos pasienter som har fått sykdommen som voksne.

  I mangel av kurativ behandling er det flott når ME-pasienter får hjelp til å redusere symptomer. Dessverre er det mange som opplever et mangelfullt tilbud for behandling og symptomlindring i dagens helse-Norge.

  For tiden forskes det både i inn- og utland på medisinsk behandling, biomarkør og sykdomsforståelse. At flere og flere leger og forskere nå begynner å fatte interesse for ME gir håp om en bedre fremtid for ME-pasienter.

                                                  

  Så over til det som Cathrine føler er belastende. Det faktum at hun blir sett ned på fordi hun er NAV`er som det på moderne norsk heter. Er det slik at mennesker som har en funksjonsnedsettelse som hindrer dem i å være i "vanlig" jobb kanskje føler seg mer sårbare - og derfor tror at verden rundt ser ned på dem? Eller er det faktisk slik at de blir sett ned på?

  Hva tror du?

  Personlig så synes jeg det er trist at vi ikke har kommet lenger på opplysningsfronten i år 2016. Empatifronten? Kall det va du vil. Det finnes vel ikke det menneske idag som ikke sliter med "noe"? Alle sliter vi med noe.. allergier, matintoleranser, depresjoner, angst, ryggproblemer, hjerteproblemer, blodtrykk, diabetes, svimmelhet, menstruasjonsproblemer, leddsmerter, betennelser osv osv osv.. listen er lang. 

  Forskjellen på Cathrine og mange andre, er at de fleste evner å være i jobb på tross av sine plager. Men så har vi slike som Cathrine. Hvorfor må hun sitte med følelsen av å bli sett ned på? Det sier bare litt om hvordan samfunnet utvikler seg - eller IKKE utvikler seg er vel en mer eksakt beskrivelse. 

  Det er provoserende at NAV mener at man ikke kan være ressurssterk og syk på en og samme tid. Hva er det for en holdning?! Er det slik at et menneske som har en kronisk sykdom ikke kan ha mye annet å bidra med? Må man være omtrent invalid for at NAV skal forstå at man er syk? 

  Det er ikke så enkelt å få uføretrygd som den menige nordmann tror. Det er en lang og krevende prosess. Sykemeldinger, nedturer, arbeidstrening, nedturer, legeerklæringer, nedturer, møter, nedturer. Slik kan karusellen fortsette i årevis før et menneske endelig får forståelse og respekt for sin egen sykdom. Da hjelper det lite at verden rundt ser med skeptiske øyne på det de i årevis har kjempet for. 

  Er det slik vi vil at samfunnet skal utvikle seg? At mennesket skal være A4? Når faktum er at vi blir mindre og mindre A4 hver og en av oss. 

   

                                                             

 • 23.02.2016
 • //
 • Kl.09:10
 • //
 • Helse
 • //
 • 6 kommentarer
 • GRATULERER TIL VINNERNE AV SALESDUCK SPORT & FITNESS AWARDS!

  Som noen av dere vet så var jeg nominert i denne bloggawards konkurransen; http://www.saleduck.no/awards/sports-fitness Og nei, jeg vant ikke så mye som et eple.. som forventet vel og merke:) Ikke aner jeg hvem som vant 1, 2 og 3. plass heller, da de ikke har oppdatert sidene. Uansett hvem som vant; GRATULERE SÅ MYE FRA MEG! Det er velfortjent:) 

  Vel, det var nok fra meg idag. Kos dere masse i helgen - det har iallefall jeg tenkt å gjøre..:)

   

                                                   

   

   

 • 19.02.2016
 • //
 • Kl.14:57
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 3 kommentarer
 • CUBUS har mye fint..

  Etter jeg gikk ned i vekt så kan jeg faktisk handle klær i en helt vanlig butikk - og med helt vanlige størrelser. Den følelsen du får når du kan gå inn på butikken og omtrent finne det du vil ha i den størrelsen du vil ha; det er en fantastisk stor følelse av glede:) Jeg var innom Cubus her en dag, og fant meg 3 nye overdeler. Nydelige farger.

   

  Jeg som egentlig aldri har likt v-hals - synes det er kjempefint nå:) Spesielt med type skjorte under. Enig?

  Det her er den absolutt beste mascaraen jeg har hatt:) Den skaper fyldige og fine vipper. Hvilken mascara bruker du og hvorfor?  Denne mascaraen fikk jeg anbefalt for en tid tilbake. De fungerer bare ikke på meg. Den gir ingen fylte og vippene blir ikke spesielt fine. Kan hende noen av dere har andre erfaringer med den enn det jeg har? Kommer vel ann på hvordan type vipper man har. Har man lange, tykke vipper - så tror jeg denne kan passe fint. Men for meg som ikke har så lange og typpe vipper, så trenger jeg en mascara som gir noe mer fylde.  Denne øyenbrynskajalen er helt grei. Hverken mer eller mindre. Noe vanskelig å påføre slik at resultatet blir pent. Men med tålmodighet så vil det bli bra:)

   Lurer litt på hvordan det gikk i den Salesduck konkurransen.. fristen gikk ut igår men jeg har ikke sett noe resultat på sidene deres ennå. Sjekk arkivet mitt om du ønsker å vite mer om dette.

  Klem fra Ann-Kristin, Kosthold&Trening.

 • 19.02.2016
 • //
 • Kl.12:54
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 6 kommentarer
 • JEG KUTTER NED PÅ SUKKER, DEL 4

  "Dette klarer jeg! No problem.." sa jeg til uforbeholdent positivt til meg selv (og andre..) for en tid tilbake. Dette skulle jo ikke bli noe større problem - hadde da tross alt gjort det før. Med bra resultat. Hvorfor skulle det ikke bli like lett denne gangen? Nei, for det ble ikke det. Det ble langt værre enn jeg hadde sett for meg. Kroppen min skriker etter sukker! Jeg blir grinete, utålmodig, hissig, trøtt osv osv osv osv.. kun på grunn av de hvite krystallene som rett og slett gjennomsyrer og ødelegger kroppen min. Jeg nekter å la det vinne - såpass er sikkert. Nånei, denne kampen SKAL jeg vinne! Koste hva det koste vil..

                                              

  Bildet over er en god indikator på hvordan Ann-Kristin på sukkeravvenning føler seg pr. idag. Det skal sies at det ikke er mangel på fristelser rundt omkring. Sukker meg her og sukker meg der. Virker som alle reklamer som inneholder en eller annen form for sukker - skriker mot meg. Spis meg.. spis meg.. spis meg. Sukkerdjevelen sitter godt på skulderen min og hvisker meg stadig i øret "Du har lyst på sukker. Jeg bare vet det! Det skader ikke å smake litt. Bare litt?" Kan noen vennligst eliminere den lille djevelen?! Dusør utloves. 

  Jeg er sulten omtrent hele dagen. Blodsukkeret er faretruende lavt - og gjør meg personlig like faretruende. Eller oppfarende? Kall det hva du vil. 

    

  Hva er det egentlig med disse hvite krystallene som på moderne norsk kalles "glukose" - som får mennesker til å bli avhengige? 

  Forklaringen er ganske enkel - men likevel komplisert. Sukker i store mengder gjør at vi føler oss lykkelige og full av energi. En liten stund, før blodsukkeret faller og hungeren etter mer sukker melder seg. Det blir en vond sirkel og uten å tenke deg om så bøtter du kanskje inn på med nytt sukkerlager. Som dessverre tømmes igjen innen kort tid. Da er den enkleste løsningen å spise mer sukker - slik at man raskt kan føle seg ovenpå igjen.

  Den psykiske avhengigheten er omså like alvorlig. Man blir avhengig av sukker for å føle seg glad. Uten sukker er man bare trist og lei - alt er mørkt. Glukose taes raskt opp i kroppen og virkningen kommer innen kort tid. Hvem velger ikke en slik løsning når livet butter imot?

  Men; det er ikke så lurt å velge sukker som løsning på de problemene du måtte ha å streve med. Om det er stress, depresjon, angstproblematikk eller hva det nå måtte være.. sukker gjør det bare værre. Dessverre. 

                             

  Jeg har bestemt meg for at sukkeret ikke skal få ta over livet mitt. Derfor kjører jeg nå en knallhard linje fremover. Det er faktisk eneste måten å overvinne søtsuget på. Du kan - om det blir altfor krevende - ta deg en liten sjokolade i ny og ne, slik at du ikke sprekker. Dvs; ikke daglig - men et par ganger i uken burde gå helt fint. Den sjokoladen bør være liten. Type Freia melkesjokolade (30gr) eller til nød en New Energi. New Energi inneholder ikke så fryktelig mange kcal - så den anbefaler jeg om du absolutt må ha noe. 

  Appelsiner hjelper veldig godt mot sukkerhunger. Prøv deg frem og se om du finner frukter eller bær som kan hjelpe deg over den verste hungeren. Synd jeg er fri for appelsiner da..

  Jeg tror det blir en tur på butikken straks. Velger å spise meg god&mett først - ellers vet jeg jo hvor jeg går med det samme jeg setter beina innenfor butikkdøren. Hyllene med sjokolade. De lyser mot meg som det reneste gull. Om jeg er sulten når jeg kommer dit vel og merke..

  Hilsen Ann-Kristin, Kosthold&Trening. 

   

  #trening #sukker #sukkeravhengig #sukkeravvenning #vektnedgang #slanking #kosthold #livsstil #endrelivsstil 

   

 • 17.02.2016
 • //
 • Kl.11:26
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 19 kommentarer
 • HVA VIL DET EGENTLIG SI Å VÆRE RAR?

  Jeg stilte spørsmålet på min private facebookside imorges, og nå velger jeg å gjøre det er også. I og med at jeg synes ord i seg selv er interessant - så har jeg lyst å høre hva deres mening er i denne saken. 

  Man hører jo mennesker fra tid til annen definere noe eller noen som "rar". Men vet du egentlig hva rar betyr? Hvordan vil du definere det å være rar? Og hvorfor tror dere at det er slik at det du synes er rart - ikke alltid er det sidemannen synes er rart? Vil det si det samme som at det ikke var så rart likevel?

  La oss si at du svarer at å være "rar" er noe som viker fra det normale.. javel, hva vil det da si å være "normal"? Finnes det egentlig en A4 mal på et såkalt normalt menneske? 

  Bare noen nysgjerrige tanker fra meg denne snørike tirsdagen her i nord..:)

  Portrait of adult hispanic woman wondering while looking to her left on isolated white background - copyspace

  #blogg #blogg.no #diskusjon #livet #nysgjerrig #rar #ord #words #spørretimen 

 • 16.02.2016
 • //
 • Kl.10:20
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 7 kommentarer
 • Hotell helg med kjæresten:)

  Den aller viktigste lærdommen jeg har tatt med meg når det kommer til kjærlighets forhold - er hvor utrolig viktig det er å sette av tid til å bare være kjærester en gang imellom. I en hektisk hverdag med barn, lekser, husmorarbeid, jobbplikter, studier, bekymringer av ymse slag.. ja, i en hverdag som er full av utfordringer for de fleste av oss - så er det greit å ha i bakhodet at et forhold må pleies for at det ikke skal visne. Gress må vannet for å bli grønt. Blomster må ha vann for å blomstre. Glemmer man å vanne så vil det komme en dag hvor det ikke er noe igjen. Da lar det seg ikke redde - uansett hvor mye du vanner. Det hjelper ikke å bruke gjødsel i den tro at det vil spire igjen.. for det vil det ikke. Men om du vanner litt og litt underveis - så vil det vokse og gro - og bli fargerikt og sterkt! 

  Derfor har jeg og kjæresten min bestemt at det skal settes av tid som er bare vår i tiden som kommer. Bare vi to. Der vi kun konsentrerer oss om hverandre og fyller tiden med oppmerksomhet overfor hverandre. Kjæreste tid.. i min alder. Jeg som hadde begynt å miste troen på kjærligheten. Så dukker mannen med stor M opp. Når jeg minst ventet det - da var han der! At den mannen skulle forandre livet mitt så mye som han har gjort, det hadde jeg aldri trodd var mulig. Til kjæresten min; Tusen takk for at du er den du er. Du er min største støtte og min bedre halvdel. Du har hjulpet meg og backet meg opp i tunge stunder - og sist men ikke minst; du har gitt meg tilbake troen på meg selv. Du står stødig som et fjell og jeg vil bruke resten av livet mitt på å gi deg all den kjærlighet som du fortjener. Jeg elsker deg. To the moon and back! 

   

  Husk å pleie kjærligheten, kjære leser. Det er en av de viktigste investeringene du gjør..

  Utrolig fint hotell vi bor på i helgen. Store, flotte og rene rom. Og verdens deiligste (!!) hotellpute. Seriøst - sånn pute skal jeg få tak i å ha hjemme! Den er fantastisk stor og myk. Tror jeg spør resepsjonen i morgen når vi sjekker ut hvor jeg kan få kjøpt ei sånn:)

   

   

  Hotellet har en fristende og innbydende frokost - med verdens beste croissants! Kalorier i massevis.. men man må gi seg selv lov til å nyte livet - og med det mener jeg også god mat. 

  De disker selvfølgelig opp med egen shampo, shower gel, bodylotion og såpe. Kjempesøte:)

   

  Ovn er elektrisk. Utrolig koselig og gir masse varme. Sjekk ut glassene de har syltetøyet i - kreativt.

  Klem fra hotellgjestene til mine flotte lesere! Håper dere har ei fin helg. Alene eller sammen med kjæresten din;) 

 • 06.02.2016
 • //
 • Kl.22:03
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 6 kommentarer
 • DA HAR JEG BESTEMT MEG FOR Å OPPRETTE ENKELTMANNSFORETAK; VELKOMMEN SOM MIN FREMTIDIGE KLIENT!

  Ja, det stemmer. Jeg har bestemt meg for å opprette mitt helt eget enkeltmannsforetak; "Kosthold&Trening". Jeg er så stolt av det jeg har klart å utrette så langt, at jeg nesten bobler over av entusiasme og pågangsmot. Det har nemlig ikke vært en selvfølge at jeg skulle klare å komme meg så langt som jeg har gjort. Nå føler jeg meg derimot såpass trygg i min egen rolle som fremtidig Kostholdsveileder - at jeg velger å opprette enkeltmannsforetaket før endt eksamen ved Tunsberg Medisinske Skole. Jeg er så og si ferdig med studiene, men pga at jeg har slitt med virussykdom i lang tid - så måtte jeg utsette selve eksamen. 

  Etter endt eksamen i Kostholdsveiledning våren 2016 - så vil jeg starte på studiet Grunnmedisin, som går over 1 år. Jeg tar imot klienter under studiene. Etter endt eksamen i Grunnmedisin starter jeg på min hovedutdanning som er Ernærings terapeut studiet, som igjen går over 2 år.  

  Jeg kommer kun til å ta imot noen få klienter i begynnelsen. Dette fordi jeg ønsker å opparbeide meg erfaring på området "rådgivning" - før jeg evnt satser større. Jeg ønsker også å legge inn god kvalitets tid i forhold til mine fremtidige klienter. Mine klienter skal føle at de blir tatt på alvor og at ingen helseutfordring er for liten eller for stor til å rådføre seg med meg om.

  Jeg vil - om nødvendig - henvise deg videre i systemet, om jeg føler at dine helseutfordringer trenger mer kyndig helsehjelp enn det jeg kan bidra med. 

  I noen tilfeller vil det bli nødvendig med et tverrfaglig team rundt deg som klient - men ikke alltid. Det er helt avgjørende hvor utfordrende din helsesituasjon er når du kommer til meg som klient. 

   

                           

   

  HVA KAN JEG TILBY DEG?

  * Kartlegging av nåværende helsestatus.

  * Rådgivning og veiledning i og med hovedfokus på overvekt og fedme. 

  * Rådgivning og veiledning med fokus på angst og depresjoner - og hvordan et sunt kosthold og fysisk aktivitet kan hjelpe på negative symptomer. Disse samtalene gies som et supplement til mer kyndig oppfølging du eventuelt får eller vil få hos fastlege, psykolog etc. 

  * Samtaler før, under og etter du har endret livsstilen din. Du lærer deg innsikt i og forståelse for hvorfor du tar de valgene du gjør - og lærer deg å tenke alternativt. En type kognitiv terapi. 

  * Jeg setter opp kostholds - og trenings plan tilpasset din nåværende helsesituasjon.

  * Om du trenger hjelp eller støtte i forhold til en vanskelig oppstartfase i forhold til fysisk aktivitet, så kan jeg tilby meg å være med deg på trening/trene sammen med deg de første gangene - til du føler deg trygg nok til å trene alene, eller sammen med noen andre.

  * Henvisning videre i helsesystemet om jeg anser det som en nødvendig del av behandlingen. 

  * Jeg vil legge til rette for at du kan kontakte meg på chat. Noen ganger utenfor vanlig åpningstid. Om det er behov for dette så avtaler vi dette underveis. 

  * Jeg vil gå aktivt inn for å bruke mine egne erfaringer som tidligere ekstremt overvektig - i behandlingen av mine klienter. 

   

  HVA FORVENTER JEG AV DEG?

  * Det er en fordel om du har litt oversikt over helsetilstanden din når du kommer til meg. Ellers kartlegger jeg via egne skjema. 

  * Et ønske om å ville endre livet ditt til det bedre for deg selv.

   

  Da ønsker jeg deg velkommen som min fremtidige klient. Gleder meg til å hjelpe deg! (Åpningstider, priser o.l vil komme ettersom alt er klart i forhold til registrering av foretaket osv.) Veiledende pris er 700,- for første samtale som vil strekke seg over 1,5 - 2 timer. Under denne samtalen fyller du ut helseskjema og vi kartlegger helsetilstanden din. 

   

  Hilsen Ann-Kristin, Kosthold og Trening. 

  Org.nr 916 699 069

   

  #enkeltmannsforetak #slanking #vektnedgang #trening #kosthold #suntkosthold #fysiskaktivitet #veiledning #rådgivning

 • 04.02.2016
 • //
 • Kl.21:25
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 6 kommentarer
 • ANGST/DEPRESJONER OG VIKTIGHETEN AV FYSISK AKTIVITET

  Jeg har tydeligvis mye på hjertet idag.. tredje blogginnlegget jeg skriver siden jeg sto opp imorges. Det er mer enn jeg har publisert noengang tror jeg;) Det er tydelig at jeg begynner og bli i bedre form både fysisk og mentalt - ellers hadde jeg ikke maktet å skrive så mye - om så mye. 

  Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er at jeg ble inspirert av en annen bruker av blogg.no. Du vet nok hvem du er når/om du leser dette. Jeg har lyst å skrive litt om hvordan fysisk aktivitet kan virke positivt inn på deg - ikke bare når det gjelder fysikken - men fysisk aktivitet kan ha meget positiv innflytelse om du sliter med angst og/eller depresjoner. 

  Det kan kanskje virke som jeg er i toppform og trener hele tiden..(bortsett fra denne perioden jeg har vært syk..) Og det stemmer nok. Jeg er pr idag i god fysisk form - og når jeg ikke er syk eller det er andre ting som hindrer meg i å være fysisk aktiv, så tar jeg meg en treningsrunde omtrent daglig. 

  Det har ikke alltid vært slik, kjære leser. 

  Jeg har slitt mye med angst og lettere/moderate depresjoner i mine yngre år Jeg følte hele tiden at jeg ikke strakk til noe sted. Uansett hvor hardt jeg prøvde - så feilet jeg. Følte jeg. Og det er ingen god følelse.. iallefall ikke om du opplever det gang på gang. Da gjør det noe med deg som menneske. 

  Selvtilliten daler ned til bunnivå. Du tror du er dum. For det har du hørt mennesker si at du er. Du tror du er stygg - for det ropte de etter deg på skolebussen og skrev på veggen på jentetoalettet. 

  Jeg var stille og innesluttet som tenåring. Usikker og redd. Jeg slet med mattevansker - men hadde toppkarakter i alle andre fag. Men det at jeg slet med matte og fikk stryk på alle mine prøver og eksamener - det så jeg på som et klart bevis på at; Du Ann-Kristin, du er dum. 

  Det at jeg ikke mestret såpass mange områder i livet mitt - førte meg ut i angsten&depresjonens grep. 

  Men nå skal jeg ikke snakke for mye om meg selv. Mitt poeng er at fysisk aktivitet hjelper mer på denne problematikken enn mange er klar over. 

                          Happy fitness woman lifting dumbbells smiling cheerful, fresh and energetic. Mixed race Asian Caucasian fitness girl training isolated on white background.
                                                                                    Bilde: @shutterstock

  Den effekten som trening har på kropp og sinn er mye bedre enn all verdens piller. Misforstå meg rett; medisiner er i mange tilfeller det som redder et menneske ut av mørket. Men om det kombineres med fysisk aktivitet så vil effekten bli så mye bedre - og mer langvarig. Antidepressive medisiner har bivirkninger. De vanligste er vektoppgang og følelsesavflatning. Om det er helt nødvendig å starte opp med slike medisiner - så kom deg for all del igang med trening samtidig. 

  Fysisk aktivitet vil øke selvtilliten din og gjøre at du føler mestring. Noe som igjen spiller positivt inn på mange andre områder i livet ditt. 

  Antidepressive medisiner gjør deg ikke gladere. Det er ikke lykkepiller - som er den vanligste beskrivelsen av denne typen medisin. De tar kun toppene av angsten din. De flater ut alle følelser - ikke bare de depressive. Du vil føle mindre på alle områder. Mindre trist. Mindre glad. Du bare er. 

  En annen type medisin som blir brukt mot denne problematikken er beroligende piller. De kan være bra å ha om du sliter med kraftig og lammende angst i en periode. Da er det ingenting annet som fungerer. Men brukt over lang tid er det ei heller dårlig løsning. Du vil føle deg konstant trøtt og fraværende - kroppen roer seg ned, men blir samtidig sløv og slapp. 

  HVA HAR SÅ DETTE MED FYSISK AKTIVITET Å GJØRE?

  - Jo, det skal jeg fortelle dere. Fysisk aktivitet øker opptil flere hormoner i hjernen som er innblandet når det kommer til ulike psykiske symptomer. Det viser seg gjennom grundige studier at fysisk aktivitet hjelper på å øke hormonnivået i hjernen og derfor vil være med på å senke angstnivået. Du vil dessuten føle deg kvikkere, gladere og få mer overskudd pga at når du er fysisk aktiv så skiller kroppen ut store mengder endorfiner. Kroppens eget velvære hormon. 

  Mange gir opp etter de har trent et par ganger - effekten uteblir. Nei, effekten uteblir ikke kjære leser - men du må trene noen ganger og med en viss intensitet for at du skal merke bedring på symptomene dine. Kroppen trenger tid - og det skal du gi den. Antidepressive medisiner kan være det som må til for at du skal komme deg opp av senga eller sofaen og komme deg ut i frisk luft - men de skal IKKE være en skulderpute som du skal lene deg på!

  Det aller beste er å komme seg ut i frisk luft. Det klarner opp hodet ditt og gjør dessuten at du føler deg friskere og mer opplagt enn om du trener i et svett og innestengt treningsstudio. Det kan du gjøre senere når du er klar for å trene litt muskler. 

  Så om du kutter ned på kunstige stimuli som sukker, koffein, nikotin osv og trener regelmessig - så vil du med tid og stunder merke bedring på angsten din. Eller depresjonen. Det vet jeg med sikkerhet - fordi jeg var der selv som ung og usikker jente. 


   

  #trening #psyke #depresjoner #depresjon #angst #angstlidelser #kosthold #fysiskaktivitet #workout #training #helse #health #healthy 

 • 02.02.2016
 • //
 • Kl.17:05
 • //
 • Trening
 • //
 • 11 kommentarer
 • Det går bedre og bedre for hver dag:)

  Det går bedre og bedre for hver dag - det er sant. Når har jeg ikke fått begynt med skikkelig trening ennå, men det kommer. Det vil bli lettere når snøen forsvinner og det går ann å løpe i skogen igjen:) Jeg går mye i skog og mark om sommeren. Det er deilig rekreasjon fra bråk og støy. Aller helst skulle jeg ønske at jeg bodde nærmere havet - da det er der jeg føler mest ro. Både kroppslig og mentalt. Men skogen er best når man skal gå eller løpe.

  Det er ulendt terreng - noe som gir mindre belastning på kroppen. Det er bedre trening, siden du må bruke mere muskelkraft. Og sist, men ikke minst; luften er renere og friskere. 

  Nå kjenner jeg virkelig hvor jeg gleder meg til vår og sommer igjen. Jeg skal for alle første gang få besøke vestlandet. Det er et av de vakreste stedene i landet. Naturen er storslått og utrolig vakker. Fjell og hav. Kulturen er fantastisk. Jeg ser virkelig frem til å gå tur i fjellet der nede. Oppleve menneskene, dialekten, maten.. Jeg har faktisk mye å se frem til i månedene som kommer (uten at jeg vil fortelle for mye akkurat nå..) ;-) 

  Hvordan går det med deg og ditt kosthold/fysisk aktivitet for tiden?  Klem fra Ann-Kristin, Kosthold&Trening. 

 • 02.02.2016
 • //
 • Kl.14:53
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 5 kommentarer
 • JEG ELSKER BLOOMINGVILLE

  Ja, jeg gjør det. I den forbindelse er tiden inne for å oppdatere min Bloomingville interesse. Samt vise dere noe fra svenske Rebecca Stella. Hun designer bl.a fantastiske kjoler..(om du liker tettsittende kjoler). Men først et lite utvalg fra mitt favorittdesign BLOOMINGVILLE.

   

  Jeg har en forkjærlighet for lampene som er avbildet over. Spesielt taklampene. 

   

  Et smil er den fineste sminken en kvinne kan bruke - sa Marilyn Monroe engang. Jeg er enig. 

   

  Det her designet er utrolig fint da:)

   

  Her er en utgave av taklampen jeg nevnte tidligere. Lekker! Flotte oppbevaringskurver, ikke sant?

   

  Rye med påskriften "What makes you happy" bør være i ethvert hjem:) Kjempesøt melkemugge.
  Elsker tekanner og mugger i forskjellige størrelser og fasonger. 

   

  Livet har lært meg at det er viktig å sette pris på de små ting. Duftputer på bildet til høyre. 

   

  Mumitrollet går aldri av moten! Det føler generasjon etter generasjon. Disse krusene er søte:)

  BLOOMINGVILLE FØRER PRODUKTER AV DESIGNEREN "PAOL PAVA".

  Dette er et design jeg var skeptisk til ved første øyekast - men nå elsker jeg det særpreget som designeren bruker på sine kopper, glass, fat etc. Under finner du et lite utvalg fra Paol Pava. 

   
   
   
   

  Det var det jeg hadde fra Bloomingville i denne omgang:)

  FORRESTEN, JEG FANT DISSE STØVLETTENE PÅ NETTET IGÅR. HVA SYNES DU?

   

  Om du er interessert i klesdesign - så klikk deg en tur inn HER. Rebecca Stella er en svensk designer som designer festkjoler og dessuten har gitt ut sin egen sminkekolleksjon. Under her er det avbildet et par ting fra kolleksjonen hennes. 

   

  #Bloomingville #interiør #interior #sminke #løsvipper #rebeccastella #paolpava #design #klesdesign #interiordesign #interiørdesign

 • 02.02.2016
 • //
 • Kl.10:37
 • //
 • Interiør
 • //
 • 8 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no