hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

Superenkle smoothies under 200 kcal

For deg som vil nyte en god dessert uten at det overskrider kaloribudsjettet er forfriskende smoothies noe av det enkleste du kan lage. Smoothies kan lages i alle mulige varianter og drikkes til frokost, kveldsmat, mellommåltid eller nytes som dessert. Bruker du bær har du en super kilde til antioksidanter og de har et høy innhold av vitaminer.
Frossenvarianter av bær er ofte billigere enn ferske, og har like mye næringsstoffer som de ferske.

 

                        

 

Banan og kiwismoothie

Grønn forfriskelse

1/2 stk banan
1 kiwi
3 ss kesam vanilje mager
1 dl appelsinjuice
isbiter dersom du ikke har frosset frukten fra før

= 162 kcal

Bringebærsmoothie

Bringebærheaven

2 dl frosne bringebær
1/2 banan
1 dl appelsinjuice
isbiter

= 150 kcal

Mango og ananassmoothie

Mangodream


1/2 mango
1/2 boks ananas + saften av boksen
isbiter

= 200 kcal

 

                                              Håper det smaker! Hilsen Ann-Kristin. 

#smoothie #trening #healthy #suntkosthold #frukt #forfriskende #smoothieoppskrift #hvordanlagesmoothie #bringebær #mango #ananas #banan #kiwi #vektnedgang 

 • 13.04.2016
 • //
 • Kl.19:22
 • //
 • Oppskrifter
 • //
 • 19 kommentarer
 • Lenge leve pollenseseongen

  Jeg kjenner de første tegnene allerede i februar. Når snøen ennå ligger som et hvitt teppe over landskapet. Snø krystallene daler ned mot bakken som myke bomullsdotter. Solen har ennå ikke kommet frem bak fjelltoppene for å varme vinterblek hud. Fjellene strekker seg imot stjerneklar himmel.. det er kaldt og luften er klar og ren. Nordlyset danser over himmelen med et fargespekter som kan ta pusten fra selv den mest innbarkede nordlenning.

  *Brems!* Dette kan da ikke stemme. Jeg kjenner det stikker i bihulene og rundt øynene. Nesen er tett og det er vanskelig å puste. Jeg våkner etter en urolig natt og er fryktelig slapp. En slapphet som er karakteristisk når våren setter inn. Tung i hodet og i kroppen generelt. Har ikke noe lyst å stå opp. Det klør i halsen. Det klør i ørene. Så langt inne i ørene at man ikke rekker inn med noe som helst for å klø. Nesen klør. Øynene klør. Kroppen føles blytung. Noen kaller det vårslapphet. Jeg kaller det allergihelvete. 

  Etter flere mnd med vinter og kald, deilig luft så blir jeg like rystet hver gang jeg kjenner tegn til pollenallergien. Da har jeg hatt såpass mange mnd hvor jeg har kunnet leve "normalt". Puste normalt. Ingen akutte hosteanfall som bevitner surklende & sårbare lunger. Ingen våkenetter med blodskutte og sviende øyne. Jeg kan gå ut av huset uten å tenke på munnbind. Bihulene føles fine. 

  Ah! Våren og sommeren er virkelig SLITSOM, Beklager om jeg virker negativ - men slik føles det akkurat nå. Når jeg våkner om morgenen og er slapp og tung - og sovner på sofaen igjen, rett etter frokost. For så å våkne i en døs og ikke helt klare å få kroppen i gang. Det er forresten ikke siste gang den dagen at jeg bare sovner av totalt utmattelse.

                                         
   

  Man går i konstant redsel for at et alvorlig allergianfall skal sette inn, og man må på legevakten i hui og hast. Det har nemlig skjedd før. Det er noen år siden sist - men redselen sitter der likevel. Fordi man aldri kan være helt sikker. 

  Man blir sur og grinete fordi man ikke evner å utføre selv de enkleste oppgaver uten å være totalt utslitt i etterkant. Man blir oppfarende og utålmodig. Allergi remediene er tørket støv av og står på rad og rekke på kjøkkenhyllen - klar til bruk. Føler meg oppgitt over at jeg må slite med dette - sammen med tusenvis av andre nordmenn. 

  MEN; etter sommer kommer høst og vinter. Jeg har faktisk spennende ting i vente:) Prøver å si til meg selv at det er mennesker som har det verre enn meg i denne verden vi lever i, og at dette tross alt er noe som går over.

  Det er bare synd at det må være så jævlig mens det står på.

  Ann-Kristin 

  PS; I år startet pollensesongen her nord litt senere enn vanlig, så her går jeg rundt i september (som er høstmnd) og nyser:-) 

  #pollenallergi #allergi #pollensesong #pollen #atopiker #atopi #vår #vårslapphet #atopiskeksem #allergisesong 

 • 10.04.2016
 • //
 • Kl.16:33
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • EGENTID ER VIKTIG FOR KROPP OG SINN.

  Egentid har alltid vært viktig for meg. Jeg trenger tid til å sortere inntrykk og tanker - noe jeg sjelden får muligheten til når det er folk rundt meg. Enten det er når jeg trener, er på biblioteket, går tur i skogen, sitter ved havet og hører bølgene bruse.. egentiden står for meg som svært viktig for god stress mestring. Derfor tok jeg denne dagen turen innom byens nyeste bibliotek. Strålende sol, fuglekvitter og en deilig bris som rusket meg lett i håret. Fantastisk. Med våren kommer lovnader om nye tider, spennende opplevelser og nye bekjentskaper. 

  Uansett - jeg tok frokosten på studentkafeen rett over gangen for biblioteket. God mat, fantastisk atmosfære og hyggelige ansatte.

                                         

  Det er lov å kose seg med cola zero. Den inneholder så og si ingen kalorier. Mye bedre enn vanlig sukkerbrus:) Er du noen gang i nærheten, så ta deg en tur innom kafè Okazo. Anbefales på det sterkeste! 

                                         

  10 poeng kafè Okazo! Denne kakaoen smaker fortreffelig:) De har vært forsiktige med sukkeret - slik at kakaosmaken dominerer. Slik en god kakao skal være. Fantastisk! 

                                         

  Det ble lånt nye bøker. Masse spennende lesing og ny kunnskap. Jeg elsker ny kunnskap! Suger til meg kunnskap som en svamp.. har alltid vært slik. Det er fantastisk å lære nye ting om historien vår og livet generelt. Det finnes alltid noe man ikke visste - men kanskje trodde man visste? 

  For første gang i historien har jeg lånt meg lydbok. Jeg ville gi det et forsøk - selv om jeg erfaringsmessig hadde mistanke om at jeg kun ville få med meg bruddstykker av denne oppleste boken. Jeg har dessverre for vane og falle inn i egne tanker. Dette var absolutt intet unntak.

  Fikk med meg at det handler om en type som er veldig glad i å overnatte på andres hytter. Uten lov, vel og merke. I disse hyttene finner han det mest utrolige. Egentlig en spennende historie.. hadde det ikke vært for at jeg tenkte på alt jeg har å gjøre hjemme, hvor sulten jeg er, hva jeg ikke har gjort ennå men absolutt bør gjøre.. og slik fortsetter det i det uendelige. Frem til kapittel 1 er ferdig opplest og jeg ikke aner hva det handlet om.

                  

  Da velger jeg heller vanlige bøker. Som denne. Utrolig spennende turer og opplevelser han sitter igjen med denne bereiste mannen. Han er virkelig perfekt for Cecilie Skog.. jeg er forresten spent å se om barna deres arves foreldrenes krøller, hehe.

  Ønsker dere en fantastisk dag videre - alene eller sammen med fantastiske mennesker:) Egentid gir iallefall meg ny energi og nytt overskudd. Samt at jeg får brukt intellektet mitt konstruktivt. Det er viktig;)

  Ann-Kristin. 

   

 • 06.04.2016
 • //
 • Kl.13:28
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 7 kommentarer
 • HJEMMELAGET BARNEMAT, DEL 1.

                                          BARN 4 - 6 MÅNEDER

  Fra 4 måneders alder, hvis barnet er fysiologisk modent, viser interesse for mat og ofte er litt grinete - kan det være lurt å starte med litt fast føde i tillegg til morsmelk eller melkeerstatning. Ofte må man tilnærme seg forsiktig, gi små smaksprøver og ikke gi opp hvis barnet spytter ut maten. Som regel handler det ikke om at barnet misliker maten, men om at det er en uvant følelse i munnen.

  Kok all mat som barnet skal få og bland den sammen med kokevannet. Slik sikrer man seg at alle vitaminer og mineraler blir beholdt i maten. Sil og prøv deretter og temperere maten til kroppstemperatur, ca 37 grader. 

  Ikke bruk meieriprodukter så tidlig, for de kan fremkalle allergier. 

  I enkelte perioder kan det være enklere å få barnet til å prøve ny mat enn i andre, så her må man bare prøve seg frem.

   

                                  HER ER NOEN ENKLE OPPSKRIFTER DU KAN PRØVE

  Bananer inneholder kostfibrer, A, B og E-vitaminer, samt mineralene fosfor, kalium og sink. Gi barnet banan tidlig på dagen, for den kan gjøre barnet ditt ekstra aktiv. Noen babyer kan også få hard mage av banan. 

  Om du varmer opp bananen for du presser den gjennom silen, så blir den litt søtere og enklere og sile - samtidig som en slik tilberedning gir ekstra sikkerhet når det gjelder bakterier, ettersom barnet er så lite.

  BANANMOS

  2 bananer

  2 ss vann

  Del opp bananene i biter, kok opp vannet sammen med bananene og miks i en hurtigmikser. Sil deretter. Kjøl ned til ca 37 grader og servèr. Rekker til ca 4 måltider. 

   

                      OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  FIN PURÈ AV ØKOLOGISKE GULRØTTER

  200 gr skrellet gulrot i biter

  40 gr skrellet mandelpotet (dobbelt så store biter som gulrot for riktig kokelengde)

  Kok opp gulrot og potet myke i en kjele med ca 2 dl vann, eller i en baby cooker. Miks vannet sammen med gulroten og mandelpoteten i en hurtigmikser, sil deretter. Kjøl ned til 27 grader og servèr. Rekker til ca 4 måltider. 

   

                     

   

  MANGOPURÈ

  2 mango skrellet, steinen fjernet, kuttet i biter.

  Varm opp mangoen i en kjele sammen med litt vann, kjør frukt og vann i en miksmaster og sil deretter. Ved å koke opp frukten, får man bort syren i mangoen og fremhever det søte. Kjøl ned til ca 37 grader og servèr. Rekker til ca 4 måltider.

  Mango er verdens mest spiste frukt og full av antioksidanter. Det er viktig å velge en spisemoden mango i fruktdisken, Kjenn på mangoen, den skal ikke være for hard og ikke for myk; trykk lett på den med fingrene, og de skal synke litt inn i frukten. Det er viktig at man ikke oppbevarer mangoen i kjøleskap. Oppbevarer man den for kaldt blir kjøttet fort brunt og udelikat. 

   

  SQUASHPURÈ

  1 middels stor squash

  1/2 dl vann

  Vask squashen nøye, del den på langs og skrap ut steinene med en skje. Del den i biter, kok den i litt kaldt vann eller i en baby cooker til den er mør. Miks den med hurtigmikser og sil deretter. Kjøl ned til ca 37 grader og servèr. 

   

  #barnemat #hjemmelagetbarnemat #gulrotpurè #bananmos #babymat #kosthold #baby                                          

 • 05.04.2016
 • //
 • Kl.21:19
 • //
 • Kosthold
 • //
 • 0 kommentarer
 • Den dagen jeg traff Lars Bremnes.

  Jeg klarte ikke bestemme meg for om jeg skulle ha håret oppsatt eller la det henge fritt. Har forresten bestemt meg for å spare til langt hår igjen etter x-antall år med bobsveis. Så får vi se da. Uansett, klokken gikk og jeg hadde ikke engang fått sminken på meg. 3 kvarter igjen til konserten begynte - og der sto jeg og forbannet meg over det kaotiske håret. Bad hair day! 

  Det passet liksom ikke helt at min bad hair day skulle komme akkurat den dagen. Jaja. Fikk da håret sånn nogenlunde i orden. Burde jeg forresten ha kjole eller bukse? Kanskje skjørt? Hva har man på seg på en Bremnes konsert liksom? Jeg - som alltid har vært blodfàn av rock, skulle nå på intimkonsert med broren til selveste Kari Bremnes. Og som vi alle vet så er ingen av dem kjent for å være rockelegender.

  Jeg som aldri før har vært på en konsert hvor jeg måtte sitte i ro. Ja, vi måtte sitte under hele konserten. Dette sto for meg som utfordrende - og til en viss grad - spennende.

  Kom meg da ut i bilen med telefonen i ene hånden og sminken i andre. Vel på plass i bilen. Men herregud! Telefon snart fri for strøm. Hvem i all verden drar på konsert med en telefon som snart er fri for strøm?! Joda - jeg gjør. 

                   

  Fremme ved konsertlokalet så registrerer jeg at de aller fleste publikumere er eldre mennesker. Dvs, de aller fleste er pensjonister - og på min egen alder. Føler meg plutselig altfor gammel.. Jeg burde kanskje blitt hjemme. Føler meg noe malplassert i denne flotte gjengen av fans. Snur meg mot kjæresten og tenker; burde vi ikke heller bestilt og en billett til Metallica eller noe - i sommer?

  Nei. Fordi det faktisk er en grunn for at jeg ønsket å dra på denne konserten.

  Lars Bremnes - broren til Kari Bremnes - er en fantastisk låtskriver og musiker. Han legger sjelen sin i tekstene - og skriver om livet slik det fremstår for han der og da. Dessuten er han vokst opp nord i landet. Han synger på dialekt. Det gjør at jeg som også har vokst opp her nord føler meg nær både han og musikken hans. 

                                                   

  Bildene ble dessverre ikke av beste kvalitet - men det er ikke nøye for meg. For denne konserten kommer jeg alltid til å ha i minne. Det var verdt hver ei krone. Lars er en mann med fantastisk god humor; han spøker på en måte som - om andre hadde uttalt akkurat det samme - så ville kanskje noen i salen funnet det krenkende. Men ikke når Lars sier det. Fordi man raskt forstår at han ikke mener noe vondt med det han sier. Det er galgenhumor på sitt beste. 

  Bandet er fantastisk flink - og da spesielt gitaristen. En mann med full innlevelse når han spiller solo - som igjen kan ta pusten fra hver og èn i publikum. Bassisten og trommisen utfører små glimt av meget spesielle og flotte innspill. 

  Jeg var heldig og fikk treffe Lars et lite øyeblikk etter konserten. Han er en hyggelig og imøtekommende mann - og bilde var han med på uten videre spørsmål. (Nevnte jeg forresten bad hair day?)

                                           

  Når bandet omsider kom til MIN favorittlåt som er "Å kunne æ skrive" (som er et samarbeid mellom Lars og han søster Kari Bremnes), så var jeg èn av de som ropte høyest av glede i salen.. den låten er utrolig vakker. Har du ikke hørt den før - så let den opp på YouTube. Anbefales. 

  Det som står sterkest for meg etter denne konserten, er at dette bandet tydelig er best live. Det er mer liv og musikken føles sterkere. De spiller prikkfritt uten en eneste falsk tone.

  Fantastisk. Det frister absolutt til gjentakelse. 

  PS.. telefonen holdt akkurat:)

  Hilsen Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

                 

  #larsbremnes #musikk #konsert #karibremnes #åkunneæskrive 

 • 02.04.2016
 • //
 • Kl.18:24
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 0 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no