hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

GÅR DU GJENNOM LIVET SOM OVERVEKTIG OG BITTER?

Gjør du det? Går du gjennom dette ene livet du har fått utdelt som overvektig, bitter og hevnlysten? Istedenfor å se fremover, gjøre det du kan for å skape deg en harmonisk og sunn fremtid med de forutsetningene du har? 

Selv har jeg opplevd mye motgang opp gjennom årene. Jeg tør å være såpass ærlig at jeg vil innrømme for dere at det har vært tårer, slit og søvnløse netter å komme meg hit jeg er idag. Jeg har helt fra jeg var liten følt at jeg ikke passer inn noen steder. Følt meg annerledes og altfor ofte oversett og satt på sidelinjen. Ofte har jeg følt at mine følelser ikke har blitt tatt på alvor. Følt at jeg hele tiden måtte jobbe hardt for og fortjene å bli elsket som den jeg er. Bevise at jeg var verdt å bli elsket. Om jeg synes synd på meg selv? Ikke nå lenger. 

Jeg sier følt - fordi mine følelser og min oppfatning av virkeligheten ikke nødvendigvis er den ren rette sannhet. Jeg vet at jeg har mennesker rundt meg som er glade i meg. Kanskje er det jeg som aldri har vært nok glad i meg selv? Har jeg satt for store krav til meg selv - som jeg ikke har evnet å tilfredstille? Jeg innser også at jeg kan være krevende og til tider vanskelig å ha med å gjøre. Men den innsikten kom ikke til meg før jeg ble godt voksen. Før den tid var det alle andre sin skyld at jeg ikke hadde det bra. 

Det er dessverre altfor lett å gi andre mennesker skylden for vår egen ulykkelighet. Bitterhet og hevnlyst er normalt hos alle mennesker. Men om det styrer hele livet ditt og du ikke evner å se at du selv er den eneste som kan gjøre nødvendige endringer i ditt eget liv - da er det fare på ferde. Når man er over myndig alder, så er du den eneste som kan gjøre det som trengs for at DU skal bli lykkelig.

Training With Coach
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Det er nytteløst å ligge hjemme i sofaen, bøtte inn på med potetgull, slikkerier og brus - og mene at andre har skylden for at du er overvektig og deprimert - og overspiser. Det er ansvarsfraskrivelse. Det er du - og kun du - som bestemmer hva du skal putte i munnen. Det er ingen som står foran deg å tvinger deg til å spise usunt. Er det din indre stemme som sier at du ikke er verdt å bli elsket, og at du derfor kan trøste deg med det ene som i øyeblikket dekker dine følelsesmessige behov? 

Ja, livet kan være hardt. Man kan ha økonomiske bekymringer. Sykdom kan gjøre hverdagen til et helvete. Man kan slite sosialt og på andre måter føle at livet er en evig runddans av problemer. Men har det noen gang hjulpet noen - å tilføre kroppen uante mengder med sukker og usunt fett, mens kiloene sniker seg på og alt som det måtte medføre av problemer? 

Nettopp: NEI! 

Push yourself to the Limits
Licensed from: Ikostudio / yayimages.com

Om du prøver så vil du bli overrasket over hvor godt fysisk aktivitet hjelper på helsen generelt. Du blir på sikt gladere fordi kroppen skiller ut endorfiner (kroppens eget lykkehormon) under en hard treningsøkt. Etterhvert som du har drevet med fysisk aktivitet en tid så vil du merke at selvfølelsen din stiger til nye nivåer. Man føler seg rett og slett uslåelig. Du får mer energi til daglige gjøremål og bedre utholdenhet. Kanskje du faktisk vil like den du ser i speilet? Fordi du vet at du har jobbet hard og gitt kroppen din det den trenger - og du mestret det! Det finnes ingen bedre følelse enn å føle at man mestrer noe. Dessuten er en herlig bieffekt av fysisk aktivitet at du ikke lenger har voldsomt lyst på usunn mat. Hjernen omstiller seg automatisk og du får lyst på sunnere mat. 

Selvfølgelig kan det være mennesker som har stor skyld i din ulykke, men hvor lenge har du tenkt å la de menneskene styre livet ditt? Er det verdt det? De fortjener ikke en plass i livet ditt, kjære deg. Om det betyr at du må bryte med mennesker som ikke ønsker deg det beste, så gjør det. En eller annen gang må man ta grep i sitt eget liv å stå opp for seg selv å si; Jeg fortjener det faktisk ikke. Jeg fortjener å bli elsket for den jeg er. 

Det betyr ikke at du ikke har forbedringspotensiale. Det har vi alle. Vi har alle sider ved oss selv vi kan jobbe for å gjøre bedre. Det vil ikke si det samme som at du ikke er et bra menneske - du ønsker bare å bli enda bedre for deg selv. Slik at du kan være lykkelig med deg selv og være glad i deg selv - uavhengig av hva andre mener. Om du er glad i deg selv så vil du ikke bry deg om hva andre måtte mene om deg. Da vil du ta vare på deg selv og gi deg selv den kjærligheten du fortjener. Du vil kutte ut alt som ikke er bra for kroppen din, og tilføre den kjærlighet - også gjennom maten. 

Til informasjon: I dette innlegget har jeg hovedfokus på overspising og ikke de som av andre grunner er overvektige. 

 

                                                       Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

#kosthold #vektnedgang #trening #selvtillit #selvfølelse #livsstil #livsstilsendringer #training #workout #mindfullness #kostholdsveileder #kostholdsveiledning #ernæring #ernæringsveileder 

 • 16.06.2016
 • //
 • Kl.11:24
 • //
 • Helse
 • //
 • 3 kommentarer
 • Pepsi max - intoleranse

  Jeg vil ikke gå så langt som å kalle det en intoleranse, men noen mennesker reagerer negativt på innholdsstoffene i Pepsi max. Er du en av dem som - eller kjenner du kanskje noen som ikke kan drikke denne brusen uten å få den store skjelven? Da er du isåfall ikke alene. Hjertebank, skjevinger, søvnproblemer, forverring av angstlidelser osv er noen av bieffektene enkelte utsatte personer kan oppleve når de inntar Pepsi max. Man trenger heller ikke å innta de helt store mengdene før symptomene kommer. 

                                             

  Pepsi Max og innholdsstoffer 

  På generelt grunnlag er det opplyst at mengden av de respektive innholdsstoffene ligger godt innenfor de grenser som er satt av Mattilsynet. De ulike tilsetningsstoffene er regulert i tilsetningsstofforskriften og norsk regulering er i samsvar med EUs. Tilsetningsstoff skal ikke være helseskadelig i de mengder som er tillatt i ett normalt kosthold. 

  Av innholdsstoffene i Pepsi Max er kanskje de kunstige søtningsstoffene, aspartam og acesulfam K, av spesiell interesse. Spesielt aspartam har lenge vært i søkelyset med tanke på helseskadelige effekter, som genotoksisitet og karsinogenitet. European Food Safety Authority (EFSA) følger alle publikasjoner rundt godkjente søtningstoffer tett. EFSA mener det på basis av all tilgjengelig dokumentasjon hittil ikke er indikasjon for genotoksisitet/karsinogenitet og at man fortsatt trygt kan bruke disse tilsetningsstoffene innen de angitte tillatte grenser. 


  Aspartam har en verdi for akseptabelt daglig inntak (ADI) på 40mg/kg kroppsvekt per dag. ADI er den mengden man kan innta hver dag gjennom hele livet uten risiko for helseskade. Mattilsynet har satt grensen til 600mg/l aspartam. En person som veier 60 kg kan dermed i teorien drikke minimum fire liter lettbrus hver eneste dag for å nå ADI- verdien når det gjelder aspartam. Dette blir imidlertid veldig forenklet. Lettbrus har flere innholdsstoffer enn aspartam og disse kan ha en lavere ADI. I tillegg kommer tilskudd fra kosthold generelt.

  For acesulfam K er ADI 15mg/kg, og maximal tillatt mengde i Norge 350mg/l. Akutt intoksikasjon med acesulfam K kan gi hodepinesymptomer, og ved aspartamintoksikasjon opptrer symptomer som hodepine, tørr munn, svimmelhet, humørendringer, kvalme, oppkast, redusert krampeterskel og trombocytopeni. Hvilke verdier som gir toksisitet er ikke kjent. 

  Hvor mye koffein man finner i Pepsi Max vites ikke, men ifølge mattilsynet sine sider er det oppgitt at 1,5 liter Cola inneholder 195mg koffein. Den aktuelle pasient kan dermed i teorien ha inntatt 1,95gram koffein daglig. Voksne bør ikke få i seg mer enn 400 mg koffein per dag. Doser over 1 g til voksne kan ifølge preparatomtalen til fenazon (Fenazon-Koffein) gi reaksjoner fra sentralnervesystemet og sirkulasjonsforstyrrelser med bl.a. takykardi, ekstrasystoler og økt respirasjonshastighet. Toleransen for koffein varierer fra person til person. Noen kan oppleve symptomer som kvalme, hjertebank, hodepine, rastløshet, nervøsitet og muskelskjelvinger når de inntar relativt små mengder koffein. 

  Pepsi Max inneholder også syrer som senker pH-verdien. Dette kan gi tannskader og GI symptomer.

  I tillegg finnes karbondioksid, karamell E150, natriumcitrat og aromastoffer i Pepsi Max. Disse innholdsstoffene har andre ADI enn dem som er nevnt over og kan til dels kan ligge under de verdier vi her har diskutert. Det kan derfor ikke utelukkes at inntaket av så store mengder Pepsi Max også kan være skadelig i forhold til disse andre innholdsstoffene.

  NB! Dette gjelder ikke bare pepsi max, men erfaringen viser at det skal små mengder av pepsi max til før utsatte personer reagerer med negative symtomer. 

  Brus i seg selv er ikke bra på noen måte. For mye søtningsmiddel vil påvirke kroppen din. For mye syre vil ødelegge tennene dine. Ønsker du å gå ned i vekt så bør du kutte alt av brus - med eller uten kunstig søtningsmiddel. Dessuten er pepsi max kraftig avhengighetsskapende. Jo mer man drikker - jo mer vil man ha.

  Konklusjon; er du tørst så drikk vann. 

  #trening #vektnedgang #livsstil #aspartam #sukkererstatning #trening #helse #lettbrus #brus #sukkerdrikke #livsstilsendringer #kosthold #kostholdsveileder #kostholdsveiledning #ernæring #ernæringsveileder

 • 15.06.2016
 • //
 • Kl.18:36
 • //
 • Kosthold
 • //
 • 2 kommentarer
 • Eksamen i Kostholdsveiledning vel gjennomført!

  Endelig! Der var eksamen i Kostholdsveiledning vel gjennomført:) Eksamen er godkjent og jeg kan endelig kalle meg Kostholdsveileder. Noe så fantastisk! Tenk på det da; jeg - som ikke har gått på skole på mange år, har fullført en utdannelse midt i livet. Og ikke nok med det: Jeg har fremdeles 3 år igjen før jeg er ferdig med hovedutdannelsen min som er Ernæringsterapeut. Men først skal jeg ta medisin grunnfag. Gleder meg noe voldsomt til å ta fatt på dette studiet:) Jeg har forresten fått studieplass, så starter vel opp i nærmeste fremtid.

  Til deg som kanskje går å lurer på om du skal starte opp med studier eller om du er for gammel til å studere; Man blir aldri for gammel for litt ny kunnskap! 

  Vi mennesker tar til oss kunnskap så lenge vi lever i beste velgående. Om vi vil eller ikke så lærer vi nye ting hver eneste dag. Enten gjennom jobben, studier, familien eller venner. Når vi er ute å sykler, går tur, kjører eller står på ski. Det er alltid noe nytt å lære så lenge man har sansene åpne. Uansett hva livet har medført av lykke eller ulykke, så er det aldri for sent å vise hva du kan! La folk si og mene hva de vil - det er ditt liv og ingen - INGEN - har rett til å bestemme hvordan DU skal leve DITT liv.

  Har du lyst til å gjøre forandringer i livet ditt som kan føre noe positivt med seg, så for all del; GJØR DET! Du lever bare èn gang, Du får bare denne muligheten. Utnytt den. Hvis du ønsker mer om hva en Kostholdsveileder er - så kan du lese mer om det HER 

  PS; Det har gått noe tid siden jeg skrev dette innlegget. Jeg har gjennomført første semester i Grunnmedisin:)

  Ann-Kristin.

                           

  #kosthold #trening #kostveiledning #ernæringsveileder #kostholdsveileder #suntkosthold #slanking #lavkarbo #endrelivsstil #endrekosthold #fitness #helse 

 • 06.06.2016
 • //
 • Kl.17:35
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 2 kommentarer
 • Mount Everest fascinerer

  Jeg - som tidligere ikke har brukt så mye som 1 kcal på å ofre hverken fjell eller fjellklatring noen som helst oppmerksomhet - er plutselig helt besatt av Mt. Everest! Hvordan det hele begynte aner jeg ikke, men nå fascinerer det meg mer enn noe annet. Det er et vakkert fjell - med utrolig mye historie. Og ikke minst; lykkelige & tragiske skjebner. Over 200 mennesker, der alle hadde det samme målet for turen - nemlig å nå toppen, har mistet livet på verdens høyeste fjell. Hva er det som får mennesker til å risikere livet for å nå toppen av et fjell? Hva er det som er drivkraften? Er det mestring? Spenning? Følelsen av å stå på verdens tak? Cecilie Skog har besteget både Mt. Everest og K2 (et av verdens farligste fjell å klatre i). Slikt står det respekt av. 


   

  Når man beveger seg i høyder over 2000 moh vil man kunne få symptomer på høydesyke. 

  Høydesyke er økt væskeansamling i hjerne eller lunger som oppstår på grunn av lavt oksygentrykk i store høyder. Hovedsymptomene i startfasen er hodepine eller tung pust.

  Høydesyke kan forekomme ved opphold i høyder over 2000 meter. Faren øker med økende høyde. Ved opphold mellom 2000 - 2500 meter over havet vil ca. 20% få lettere symptomer. Ved høyder over 3000 meter vil over 40% få plager. Typisk ser man denne tilstanden ved for rask oppstigning til slike høyder. Hastigheten på oppstigningen, høyden som nås og høyden hvor en sover, er med og bestemmer risiko. I tillegg er det store individuelle forskjeller når det gjelder risiko for høydesyke.

  Personlig tviler jeg på at jeg ville hatt forutsetninger for å bevege meg i så store høyder. Jeg har sårbare lunger - det vil si det samme som at jeg reagerer svært negativt på temperaturforandringer. På Mt. Everest så kan temperaturen være -20 et sted og noen hundre meter unna så kan det være +20, fordi solen står høyt på himmelen. 

                                                                     HVA KREVES FOR Å BESTIGE MOUNT EVEREST?

  For fotturer er god fysikk en forutsetning. Du må ikke være toppidrettsutøver, og de aller fleste som tar seg god tid kommer opp til Base Camp. Men ikke alle tåler høyden like godt, og det er viktig at du snur tidsnok hvis du føler deg dårlig. For toppturen til Everest er det viktig å være godt trent, men det i seg selv er ingen garanti for at du tåler høyden. De fleste ekspedisjonsledere anbefaler likevel at du prøver å bestige flere fjell med god høyde, før du begir deg ut på en såpass krevende tur som det er å bestige verdens høyeste fjell. Du må ut med ca 500 000 NOK for èn Everest ekspedisjon.

                                                                HVOR LANG TID TAR DET Å BESTIGE MOUNT EVEREST?

  Å klatre opp til toppen av verdens høyeste tak betyr så visst ikke det samme som å vandre noen dager langs billedskjønne snødekte fjellsider. For utrente klatrere varer akklimatiseringsperioden i den vanlige høyden (som i baseleiren er 5100 moh) i noen tilfeller i 30 - 40 dager. I løpet av denne måneden vil du være omgitt av sherpaer og klatrekameratene dine til kroppen din har vent seg til lufttrykket og den tynne luften. Kun da kan du fortsette klatringen. Når det gjelder turistdestinasjoner tar hele klatringen fra ankomsten i Katmandu til du står på verdens høyeste tak omtrent 60 dager. Når alt er klart tar det rundt 7 dager å klatre fra baseleiren til toppen. Deretter tar det omtrent 5 dager ned igjen til baseleiren.  Alle som ønsker å bestige Mt. Everest vil få følge av en eller flere "Sherpa". 

  Sherpa er en folkegruppe som bor i fjellområdene øst i Himalaya, i Nepal, India og Tibet. Sherpa betyr en som kommer østfra «østlending».

  Ordet sherpa blir ofte feilaktig brukt av turister som synonym til fjellfører/guide.

  I Nepal regnes sherpa-folket til himal, som er en fellesbetegnelse for nært beslektede grupper med tibetansk språk og kultur som bor i Himalaya. I Kina er de kjent under navnet Xiaerba. De regnes av den kinesiske regjeringen som tibetanske. Evolusjonen har gjort det slik at sherpaene har tilpasset seg den voldsomme høyden de bor i. De har større hjerte og større lunger enn oss som bor i normale høydemeter over havet.

                                  RUSSEL BRICE  Russel Reginald Brice (født 3. Juli 1952) er fjellklatrer fra New Zealand. Han er også eier/manager av "Himalayan Experience Ltd", et firma som tilbyr ekspedisjoner i store høyder. Russel Brice har besteget Cho Oyo 7 ganger, Himal Chuli og Mt. Everest to ganger, og i 2010 besteg han Manaslu - noe som var hans 14. topptur på fjell over 8000 moh. Du kan sjekke ut hjemmesiden til Himalayan Experience Ltd her http://himalayanexperience.com/ 

  Han har samarbeidet med Purba Thasi (født 1971) i mange år. Purba Thasi er en av sherpaene som har besteget Mt. Everest flest ganger, dvs over 20 ganger. Han bestemte seg - av hensyn til familien - å avslutte klatre karrieren etter jordskjelvet i Nepal, 2015. Jordskjelvet utløste snøskred på Mount Everest - som igjen førte til at 18 mennesker mistet livet. Det hadde da tidligere vært to større ulykker på fjellet, som medførte tap av menneskeliv. En gang i 1996 og neste gang i 2014.

  Det å klatre på verdens tak er i seg selv en ekstremsport. Sjansen er stor for at du vil kunne forfryse fingre og/eller tær. Det er flere eksempler på klatrere som har måttet amputere kroppsdeler som følge av forfrysninger. Høydesyke er et meget vanlig problem blant klatrere i såpass store høyder. Blir du rammet av høydesyke er den beste behandling å komme seg ned i normale høydemeter raskest mulig. Hjerneødem er den absolutt alvorligste utgaven av høydesyke, inkludert vann i lungene. De aller fleste vil kun oppleve lettere svimmelhet, kvalme, nedsatt matlyst osv.

  Og så er det snøblindhet. Du må bruke spesielle solbriller når du bestiger Everest. Visst ikke, så vil du bli snøblind, som er en brannskade på øyet. Det kan du lese mer om her: https://no.wikipedia.org/wiki/Sn%C3%B8blindhet


  Ellers så anbefaler jeg deg å se dokumentaren "Sherpa", om du ønsker å vite mer om hva de gjør og hvor de kommer fra. Du kan se mer her: https://www.youtube.com/watch?v=BIIey35rhEY 

  Det er i tillegg laget film om ulykken på Mount Everest i 1996. Du kan se traileren til filmen her: https://www.youtube.com/watch?v=5ZQVpPiOji0 Dette er en film med skuespiller stjerner som Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson and Jake Gyllenhaal.

                                                                           

  MOUNT EVEREST

  Også kjent som: Sagarmāthā (Nepal), Chomolungma (Tibet, China)
  Høyde over havet: 8.848 m (29,029 ft)
  Sted: Nepal, Kina (Tibet)
  Først besteget: 29. mai 1953 (Tenzing Norgay og Edmund Hillary)
  Mest populære rute: South Col (Nepal)
  Fjellkjede: Himalaya
  WGS84: 27° 59′ 17″ N, 86° 55′ 31″ E

 • 05.06.2016
 • //
 • Kl.14:00
 • //
 • Trening
 • //
 • 0 kommentarer
 • En skilsmisse er aldri enkel

  Nei, en skilsmisse er aldri enkel. Det vil alltid være "noe" som ligger i veien for at skilsmissen skal kunne være problemfri. Man har investert x-antall år i en person man må innse at man egentlig ikke kjenner. En person man valgte å få barn sammen med. Og ja, barna rammes av skilsmissen til foreldrene - det er dessverre ikke til å komme bortifra. Om èn av foreldrene gjør alt for at samarbeidet skal være godt og prøver å legge tilrette for samvær, hva nytter det om den andre forelderen prioriterer helt andre ting enn sitt eget barn? Det er ingenting som kan sammenlignes med den smerten man føler når man opplever et slikt svik. Det er en smerte som truer med å rive deg i stykker som menneske. 

  Ja, hva gjør man egentlig når man opplever at den andre part ikke er like opptatt av at samværet skal være kvalitetssikret som det du er? Når barnet ditt spør etter den andre forelderen - og du får ondt langt inni hjertet fordi du vet at vedkommende er opptatt med andre ting? Hvordan takler man slikt? Når man ønsker at barnet skal kunne se den andre forelderen mest mulig, men motparten tydelig gir blaffen? Jeg kommer aldri til å forstå hvordan slike mennesker tenker. Det er - for meg - helt utenkelig å behandle mitt eget kjøtt og blod på den måten. 

  Å bruke barna som pressmiddel for å enten å såre motparten mest mulig eller få det som man vil i en bestemt sak - er etter min mening en egoistisk og svært umoden tankegang. Det er ikke alltid man kan få det som man vil dessverre. Hva er da vitsen med å oppføre seg som en trassig 4-åring som ikke får den isen han eller hun vil ha? Det blir for dumt. Å la sin bitterhet påvirke barnet - er ei lite gjennomtenkt og stygg handling. Det vil kun ende med at det slår tilbake på deg selv når barna blir eldre og forstår mer. Et barn har krav på samvær med begge foreldrene sine. Man burde respektere hverandre som foreldre til et barn man en gang valgte å lage - og handle deretter. Bare synd enkelte foreldre ikke tenker på barnas behov for samvær og bekreftelse. De foreldrene vil angre på sine valg. Og når den dagen kommer, da vil det være for sent.

  Dessverre. 

 • 03.06.2016
 • //
 • Kl.07:33
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 4 kommentarer
 • 10 GODE GRUNNER FOR Å CAMPE I SVERIGE

  Er du camping entusiast? Har du campet i Sverige hver sommer så lenge du kan huske? Eller er du ny i gamet og vurderer en prøvetur med flunkende nytt glis (les; campingvogn) på kroken? Da bør du lese hvorfor du bør campe i Sverige. 

  1. VERDENS STØRSTE LEKEPLASS!

  Det er alltid lett for foreldrene å slappe av når de vet at barna har det gøy og er i trygge hender. Fra regionen Skåne i sør til Lappland i nord forstår de svenske campingplassene hvordan de skal få de minste gjestene til å trives!mPå svenske campingplasser står de ansatte parate til å hjelpe uansett hva det gjelder: Lek, skattejakter og fiske av krabber er prioriterte oppgaver! Gå inn på Camping.seog finn din drømmeferie på en av de ca 450 svenske campingplassene som er medlemmer av SCR Svensk Camping!

                                                                            

  2. FANTASTISK UTVALG AV CAMPINGHYTTER

  Er du fristet til å teste campinglivet, men eier verken bobil, vogn eller telt? Sverige har løsningen! Mange av de svenske campingplassene har et flott utvalg av hytter i god kvalitet. Noen er koselige og små, mens andre er store og luksuriøse. Klikk deg inn på Camping.se og bestill i dag.

                                                           

  3. VERDENS BESTE SERVICENIVÅ

  Svenskene er viden kjent for å yte topp service! Uansett hvor i landet du camper blir du møtt med brede smil, høflighet og hjelpsomhet. Vil du ha luksuriøse omgivelser i tillegg til super service? Vit at flere av Sveriges campingplasser er 5-stjerners. Svenskene er et utrolig hyggelig folkeslag. 

  4. EN CAMPINGKULTUR DU RETT OG SLETT VIL ELSKE!

  Lekne, glade, høflige og korrekte! Det er fire ord som beskriver svenskene i et nøtteskall. De snakker ofte tysk og fransk i tillegg til meget godt engelsk, og er et reisevant folkeslag du lett blir kjent med. Når du camper i Sverige kjøper du kortet Camping Key Europe. Kortet rommer en lang rekke økonomiske fordeler, og gir deg rabatter på massevis av severdigheter og attraksjoner i nærheten av campingplassen du bor på. Slik blir du enda bedre kjent med svenskene og kulturen deres. Dessuten er det utrolig koselig å bli kjent med andre campere, sitte ute i skumringen om kveldene og nyte den helt spesielle camping atmosfæren. Kan ikke beskrives - må oppleves! 

                  

  5. VERDENS RENESTE NATUR

  Sverige består av 449.964 kvadratkilometer stykke land som venter på deg! Fantastiske skjærgårder og øyer, skoger, mektige kanaler, innsjøer og fjelltopper ligger i kort avstand fra hverandre. Landet har et utmerket veinett, og camping er en gunstig og fantastisk fleksibel måte å bli bedre kjent med Sverige på. Vil du krydre ferien med sykling, padling, fiske og vandring? Sesongen for utendørsaktiviteter starter tidlig vår og varer til langt på høst, og i Sverige er det aldri lang vei fra plassen til vakre naturområder!


  6. BESTILL CAMPINGFERIEN FRA DIN EGEN STUE

  Vil du kartlegge muligheter fra nord til sør og finne drømmeplassen? På Camping.se kan du bestille gratis campingkatalog, og booke plass i telt, vogn eller hytte på de ca 450 campingplassene som er medlem av SCR Svensk Camping. NB! Ønsker du å leie hytte i fellesferien må du være tidlig ute. Helst flere mnd i forveien. Her fylles det opp tidlig på året! 


  7. TOPP MODERNE FERIEFORM

  Svenske campingplasser ligger helt i verdenstoppen når det gjelder miljøhensyn, fasiliteter og komfort. Trådløst internett, restauranter, svømmebasseng og matbutikker? Eller pur natur i vakre nasjonalparker? Valgmulighetene på svenske campingplasser er uendelige! Vil du oppleve blomstringstiden på våren, sommeren med sol og bad eller det fantastiske fargehavet i naturen på høsten? Hver årstid har sine unike fordeler og Sverige har rundt 90 campingplasser med svømmebasseng som sikrer ekstra lang badesesong. Ungene vil garantert takke deg i mange år fremover for at du tok dem med på campingferie i Sverige. Piteå, Luleå, Byske havsbad, Boden osv er svært populære campingplasser blant nordmenn. 

                  

  8. ATTRAKSJONER RUNDT HVER SVING

  Uansett om du søker stillhet, en storbyweekend proppfull av shopping og restaurantbesøk eller vil bli bedre kjent med Sveriges spennende kulturliv det fins alltid en campingplass i nærheten! På Camping.se kan du søke på kriterier som antall stjerner og fasiliteter eller snu det hele på hodet og finne en campingplass i nærheten av favorittattraksjonen din! Kjører du langt sør i Sverige så stikk innom fornøyelsesparken Liseberg som ligger i hjertet av Gøteborg. 


  9. MER FOR PENGENE MED CAMPING KEY EUROPE

  Med kortet Camping Key Europe får du flust av rabatter. Kortet gjør inn- og utsjekking på campingplassene superenkelt, og du forflytter deg raskere mellom byer og regioner. Gå inn på Camping.se for å lese mer om alle fordelene og kjøpe kortet over nett allerede i dag!


  10. EN BRED PALETT AV BONUSFORDELER

  Når du camper i Sverige kan vi nesten garantere at du vil elske den avslappede stemningen og føle deg som hjemme! Men det ligger såklart ekstra fordeler i høyt servicenivå, 450 plasser å velge mellom og lave priser også. Pluss krydder som imponerende dyreparker, ren og vakker natur, spennende storbyer, shopping og et hav av artige familieattraksjoner. Ennå ikke bestilt? Gå inn på Camping.se i dag og finn din drømmeferie!

   

  #reise #sverige #camping #basseng #rutsjebane #vannsklie #sweden #campingferie

 • 02.06.2016
 • //
 • Kl.17:47
 • //
 • Reise
 • //
 • 2 kommentarer
 • 3 TYPER SULT - FÅ HORMONENE DINE UNDER KONTROLL

  Sult kan være så mangt. Har du noen gang tenkt over om du virkelig er fysisk sulten de gangene du står å ser tomt inn i kjøleskapet (noe vi alle har gjort og fremdeles kommer til å gjøre mange ganger..) Poenget er å bli bevisst hvorfor du putter mat i munnen. Er sulten du føler et nødvendig behov for å overleve, eller er det noe annet som styrer sultfølelsen din? Her har du 3 typer sult som er fremkalt av ulike hormoner. Hormoner er i enkelte tilfeller noe du selv kan gjøre mye for å få under kontroll. 

  1. SØTSUG 

  Slik føles det: Du har lyst på noe søtt og er kanskje også trøtt, har hodepine og sliter med konsentrasjonen. Du bare MÅ ha noe, og kaster deg over det du måte finne. Du går ikke av veien for å sjekke kollegaens eller barnas godteriskap i jakten på noe som kan tilfredstille søtsuget. 

  Mulig årsak: Du opplever sannsynligvis at nivået av hormonet insulin og/eller hormonet glukagon er ute av balanse. 

  Råd til deg: Få orden på blodsukkeret! Det bidrar til å holde både insulin og glukagon i sjakk. Det beste du kan gjøre er å spise grovt og regelmessig, og sørg for at du får i deg fett og proteiner til hvert måltid. Er du overvektig vil du ha stor nytte av å gå ned i vekt.

  BONUSINFO: Du kan forbedre kroppens følsomhet for hormonet insulin ved å redusere kroppsvekten med 5%. Hvis du har god insulinfølsomhet, trenger kroppen mindre insulin får å holde blodsukkeret i sjakk. Det er sunt ig gjør det lettere å holde vekten. 

                                           
   

  2. STOR APPETITT OG ULVEHUNGER

  Slik føles det: Du føler deg ofte sulten i løpet av dagen - virkelig sulten! Du fyller tallerkenen med mat og klarer fint å spise opp absolutt alt. 

  Mulig årsak: Du har høyt nivå av hormonet ghrelin, som gjør deg sulten. Det er ofte tilstede like før et måltid.

  Råd til deg: Spis regelmessig hver dag - og gjerne flere måltider. Hvis du faster eller spiser svært lite i løpet av dagen, kan det føre til at kroppen utløser så mye ghrelin at du bare blir enda mer sulten enn du i virkeligheten trenger å være, og det kan føre til overspising. Det er også lurt å få nok søvn, ellers risikerer du at kroppen skiller ut ekstra ghrelin.

  BONUSINFO: Lukt på maten før du spiser. Det kan dempe produksjonen av hormonet ghrelin. 

                                                                                     

  3. RASTLØS SULT OG INAKTIVITET

  Slik føles det: Du føler deg sjelden ordentlig mett og fornøyd. Også rett etter at du har spist kan du ha en følelse av at du kunne tenke deg å spise litt mer - og helst noe søtt eller fett. Og enda verre: Du har overhodet ikke lyst til å bevege deg eller trene.

  Mulig årsak: Den rastløse sulten kan skyldes at kroppen ikke reagerer godt nok på metthetshormonet leptin. Hormonet GLP-1 kan også spille inn på metthetsfølelsen.

  Råd til deg: Du kan forbedre leptin følsomheten ved å gå ned i vekt, spise mindre sukker og drikke mindre alkohol. 

  BONUSINFO: Enkelte studier har vist at forsøkspersoner som mosjonerer èn times tid hver dag - får en større stigning av GLP-1 umiddelbart etter et måltid, enn personer som ikke mosjonerer. Det tyder på at man kan påvirke GLP-1 og dermed metthetsfølelsen - ved å sette av tid til en real spasertur, hver dag. 

  #vektnedgang #slanking #trening #kosthold #kostholdsveileder #kostholdsveiledning #diett #hormoner #mat 

 • 01.06.2016
 • //
 • Kl.19:46
 • //
 • Helseutfordringer og kosthold
 • //
 • 4 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no