hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

Fifty shades og kremkake!

 

Da var jeg hjemme igjen! Jeg regner med dere lurer fælt på hva jeg endte opp med? Brokkoli eller kremkake? (Neida, overskriften avslører ingenting ser jeg, haha) Uansett, jeg hadde min helt egen lille photoshoot rundt omkring på div butikker. (Betjeningen så rart på meg må nevnes..)

                                                       

Først en tur innom grønnsaksdisken. Brokkolien ser god nok ut den.. dessuten inneholder den en helt masse vitaminer og mineraler. Men...

                                                       

Det hjelper så lite å vite at brokkolien er blant de sunneste grønnsakene vi har. Når det er kake man drømmer om! Jeg legger den tilbake og fortsetter mot Rema1000 sin lille kakedisk. Der jeg så overlegent gikk rett forbi kremkakene igår..

 

                                                      

                                                                Men! NEI!! De er utsolgt. Er det mulig? 

 

                                                       

Hva gjør jeg nå da? Det var kanskje ikke meningen at jeg skulle kjøpe kake idag. Jeg vet! Jeg drar på det lokale bakeriet.. de har garantert den kaken jeg er ute etter. Selvfølgelig har de det! 

 

                                                       

                                                                                      .... &€#%#"#!"#"

 

                                                       

Jeg føler at det er noe usynlig som ikke helt vil at jeg skal spise den kaken! Bestemor, er det du som passer på meg fra den andre siden? Prøver du å fortelle meg at jeg ikke bør spise alle de kaloriene? Vel, jeg nekter å høre etter - så jeg kjører fra butikk til butikk til jeg til slutt finner det jeg er ute etter; VERDENS BESTE!! Og det ligger ikke bare i ordet; den ER faktisk verdens beste kake..

 

                                                       

Det er lov å kose seg selv om man går ned i vekt. Det er ikke det ene kakestykket du spiser en sjelden gang du legger på deg av. Det er hva du velger å spise fra mandag - fredag. Om du spiser litt sjokolade, kake eller potetgull hver dag, så vil du gå opp i vekt. Viktigheten av å unne seg litt godbiter i helgene - er undervurdert. Uansett.. på slutten av min handlerunde så datt jeg over denne filmen;

                                                     

Har ikke rukket å se den ennå, så idag - på Halloween - blir det Fifty Shades Of Grey og kremkake på meg!

Nå sier jeg ikke at det er greit å unne seg kake hver helg. Det er ikke greit - med tanke på at det er store mengder raffinerte karbohydrater i kaker, noe som vil gjøre ditt blodsukkeret ustabilt. Men en helg nå og da er det absolutt lov å spise litt av disse godbitene! 

Hordan feirer du/dere Halloween?

 

                                                                     Halloweenklem, Ann-Kristin:-)

 • 31.10.2015
 • //
 • Kl.12:20
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 5 kommentarer
 • Jeg våknet og det første jeg tenkte på var...

                                                                                     


  Verdens beste! Jeg tuller ikke. Det var det første som datt inn i hodet mitt når jeg slo opp øynene i morges. Hvorfor? Antagelig fordi jeg - overlegen nok - gikk rett forbi den på butikken igår. haha! Jeg vant. Du (kaken) tapte. Det var igår. I dag er det lørdag. Klokken er 08.30 og jeg vet at noen butikker har åpnet allerede. Jeg kjører. Så får vi se da... kake eller brokkoli? 

                                                                                       Fortsettelse følger...

   

  #kake #motivasjon #trening #sukker #sukkeravhengighet #kosthold

 • 31.10.2015
 • //
 • Kl.08:29
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • HVORFOR HILSTE DU IKKE PÅ MEG DA JEG VAR TYKK?

  Idag er dagen for å fortelle dere at vektnedgang ikke bare er utdelt positivt. Det kan føre til både uventet sinne og bitterhet. Frustrasjon og en følelse av å være trist. Til og med depresjon. Hvorfor? Fordi jeg - AnnKristin -  faktisk er akkurat den samme personen nå som jeg var før jeg gikk ned i vekt.

  Jeg har de samme tankene og følelsene og meningene som før. Forskjellen er bare at mens jeg var overvektig så var det ingen som snudde seg min vei - annet enn å se på meg med avsky. Jeg krympet meg under blikkene deres. Kunne lese av ansiktsuttrykket til forbipasserende at de ble uvel bare av å se på meg. Det var ubehagelig og førte til at jeg ble sosialt isolert. 

  Jeg var og handlet en dag når jeg treffer på en bekjent. Tidligere hadde jeg ikke trengt å se hans vei, han ville oversett meg glatt. Men hva skjer? Jo, han ser på meg og smiler. Jeg smiler tilbake. Men det går ikke mange sekundene før jeg blir forbannet. Hvorfor er det slik? Hvorfor må jeg være tynn for at folk skal se meg som det mennesket du er? Er et smil avhengig av hvor mye et menneske veier?

  big jeans
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com

  Dessuten treffer jeg senere på en annen, veltrent ung mann som aldri har sagt hei til meg før. Nå er det plutselig som vi er gamle kjente? 

  Det er dessverre ikke første gangen jeg opplever dette. Mennesker som tidligere så på meg som "ingenting" vil plutselig være venner, og er fryktelig hyggelig og smilende når jeg treffer dem på offentlige steder. HVORFOR?! Er det fordi jeg er blitt mer åpen og utadvent? 

  Misforstå meg rett - selvfølgelig kan det være hyggelig oppi alt, men jeg blir også utrolig trist. Fordi jeg føler med den Ann-Kristin som ingen brydde seg om. Den Ann-Kristin som ble borte i mengden. Den Ann-Kristin som fremdeles er inne i meg. Det er bare at hun er blitt tynnere. Det føles rart å bli behandlet så forskjellig- alt etter vekt. 

  Hvorfor er det slik? Hvilken erfaring har du etter å ha gått ned i vekt? Eller kanskje etter å ha gått opp i vekt?

    

                                                                                  Ann-Kristin 

  #vektnedgang #trening #kosthold #slanking #diett 

 • 30.10.2015
 • //
 • Kl.13:58
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 11 kommentarer
 • FROKOSTSMOOTHIE

  Her har jeg laget en enkel smoothie som smaker fantastisk - og gir deg en god dose vitaminer, antioksidanter og proteiner. Noe sukker vil du få i deg pga juicen, men det er lov:-)

   Du trenger;

   Blender

    2 dl eplejuice (eller annen juice. Velg helst en juice med mindre sukker)

   1 - 1,5 dl youhurt naturell.

   Frosne bær (her pøser jeg på etter øyemål. Prøv deg frem!)

   Jeg brukte bringebær og blåbær fra KIWI i denne smoothien.

   Bland!

   

                                                                                                    Bon Apetit!

   

  Prøv dere frem med ulike ingredienser. Jeg bruker som regel en håndfull  VALNØTTER også i, men jeg var dessverre fri denne gangen. Valnøtter gir mye av de sunne fettsyrene, Omega 3. Ellers kan dere  ha i akkurat hva dere måtte ønske; dette var bare et eksempel på hva man kan lage. Har du avokado så pøs på. Avokado er  kjempesunt! Det er bare fantasien som setter en stopper for hva man kan ha i smoothien.

                                                                          Ønsker alle sammen en strålende torsdag:-)

   

  #frokost #smoothie #kosthold #trening #vektnedgang #slanking 

 • 29.10.2015
 • //
 • Kl.07:36
 • //
 • Oppskrifter
 • //
 • 23 kommentarer
 • Fra veggpryd til festens midtpunkt...

  Ja, hvordan går man fra å være såkalt "veggpryd" til å bli - ikke nødvendigvis festens midtpunkt - men iallefall en som blir lagt merke til? De fleste av oss har vel vært i den kleine situasjonen hvor man føler seg mer som en utkledd statue vs et lys levende menneske med egne tanker og følelser.. (jada, jeg har kjent på den følelsen mange ganger!) Hva gjør man?! Jeg har ikke fasiten, men jeg kan komme med noen gode råd. Så får vi se da.. om det hjelper?

   

  FØRSTE BUD

  - Det første du gjør når du står opp om morgenen, er å se deg selv i speilet og si; Jeg elsker deg, (navnet ditt). I dag skal jeg ta vare på deg (navnet ditt). Du er verdt å bli elsket. Du er et verdifullt menneske. Det finnes bare en utgave av deg selv. Tenk litt på det! 

  ANDRE BUD

  - Du overholder første bud.

  BUD 3

  - Om du ikke trener fra før så begynner du nå! Du trenger ikke trene så hardt at du omtrent besvimer, MEN om du trener så hardt at svetten pipler frem i ansiktet ditt, så svetter du i tillegg ut masse døde hud celler og annet grums.. noe som gjør at huden din vil få en helt ny glød.

  BUD 4

  - Du overholder tredje bud. 

  BUD 5

  - Skriv ned ALT du spiser en hel dag. Analyser. Hvor kan du gjøre forbedringer? F.eks kan du bytte ut sukkerdrikker med vann. Lag taco med karbonadedeig istedenfor kjøttdeig. Bytt ut hvitt brød med grovere produkter. Fyll kjøleskapet med deilig frukt. Lag deg en hjemmelagd ansiktsmaske og legg agurk på øynene. Det sies å dempe poser under øynene. 

  BUD 6

  - God og nok søvn er alfa omega for det meste som omhandler menneskekroppen. God søvn sørger for at du blir mer utholdende og mer konsentrert. Du blir gladere og dermed mer imøtekommende i møte med andre mennesker. God søvn gjør at du ser opplagt og kvikk ut. 

                                 

  BUD 7

  - Prøv å overholde bud 6.

  BUD 8

  - For dere jenter; kjøp dere ny sminke! Ta en tur på kjøpesenteret og let etter ny og spennende sminke. Eksperimenter med farger! Finn de fargene som er rett for deg. Spør gjerne betjeningen om hjelp. Dere gutter; Sminke passer vel muligens ikke inn her.. men kjøp dere en ny parfyme? Ny tannbørst? Boxer med Supermann over **** er en slager! 

  BUD 9

  - Klipp håret i en ny og spennende frisyre. Farge håret. Eller bare kjøp en ny og velduftende sjampo og ta deg en lang og deilig dusj. Det vil gjøre at du føler velbehag og du blir i bedre humør. 

                                         BUD 10

  - Kutt ned på søtsaker! Sukker og usunt fett fremkaller fet hud og dermed kviser.

  BUD 11

  - Overhold bud 10.

  BUD 12

  - Kom deg ut i frisk luft hver dag. Dette gjør underverker for kropp og sjel, og vil føre til at du vil føle deg mer frisk og opplagt.. noe som igjen vil påvirke hvordan du opptrer i sosiale situasjoner. 

  BUD 13

  - Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær! Skaff deg klær for sommervarme, vinterstorm, regn, kuling, torden, hagl..

  BUD 14

  - STRESS NED! Stress påvirker deg mer enn du tror. Du blir grinete, trøtt, sliten, aggressiv, du sover dårlig osv.. gjør det som passer akkurat deg for å roe ned kropp og sinn. En god bok, en trimtur (virker meget avstressende!), en dusj, meditasjon..

         

  BUD 16

  - Vær sammen med mennesker som tilfører deg positiv energi. Unngå mennesker som tapper deg for energi.

  BUD 15

  - Følger du disse rådene så vil du gradvis føle deg bedre med deg selv, og det vil som sagt påvirke hvordan du møter andre mennesker. Om du har det bra med deg selv og er glad i deg selv - så vil menneskene rundt deg merke det, og du vil bli et naturlig midtpunkt! 

                                                            LYKKE TIL!

   

  Ta deg en tur innom Bubbleroom.com for ny inspirasjon:-) Nelly.com har også mye fint.

  #trening #kosthold #helse 

   

 • 28.10.2015
 • //
 • Kl.21:28
 • //
 • Trening
 • //
 • 9 kommentarer
 • 10 kjappe om min vektnedgang

   

  1. Hvor mye veide du før du bestemte deg for å gå ned i vekt?

  - Jeg veide 120 kg. 

  2. Hva var det som gjorde at du ville ned i vekt - foruten vekten i seg selv?

  - Alt var tungt. Jeg hadde ikke overskudd til noe som helst. Klarte stort sett bare ligge på sofaen. Dessuten begynte jeg å kjenne     på generelt sviktende helse. 

  3. Oppsøkte du hjelp? Gikk du på noe slankekurs?

  - Nei. Jeg var aktiv å trene aerobic når jeg var yngre, så jeg kunne en del om trening og kosthold fra før. Slankekurs er ikke noe     for meg. Jeg liker langsiktige løsninger. Det finnes masse informasjon om vektnedgang på nettet. Luk ut de useriøse sidene.

  4. Hadde du noe som motiverte deg til å legge om livsstilen?

   - Ja, jeg hadde det. Motivasjon er alfa omega under en slik prosess! Det er SÅ viktig å ha noe å jobbe mot. ET MÅL!

  5. Følte du at du ble sosialt isolert på grunn av overvekten?

  - Helt klart. Det var årevis hvor den eneste (nesten) kontakten jeg hadde med andre mennesker utenom familien - var internett. Jeg var ikke ute på byen. Jeg møtte helst ikke opp i noen sammenkomster. Det var fysisk utmattende + at jeg mislikte følelsen av at andre mennesker så på meg med avsky. 

  6. Hvordan begynte du? Gikk du korte eller lange turer? Trente du noe annet?

  - Jeg begynte å gå til postkassen og tilbake! Da var jeg nokså sliten. Fortsatte med små turer etter veien i rolig tempo. Økte med     noen få meter om gangen. Jeg trente ingenting annet i begynnelsen. 

  7. Har du noen gang hatt lyst å gi opp?

  - Å ja!! Mange ganger. Det har vært perioder hvor jeg har hatt lyst å brenne både treningsklærne og joggeskoene! Det har vært   perioder hvor jeg ikke har gått tur på flere dager.. men da har jeg i tillegg fått straffen; et elendig humør. Så det har "stoppet" seg selv for min del. Jeg MÅ ha jevnlig tilførsel av frisk luft og endorfiner!

   8. Hva er målet ditt?

  - Målet mitt er å bli sunn og frisk, ikke å gå ned mest mulig. Jeg har gått ned såpass mange kg pr idag at jeg begynner faktisk å bli  fornøyd. Jeg kommer aldri til og bli syltynn - og ikke har jeg noe ønske om det heller. Målet er å få en sterk og sunn kropp. Bli  utholdende - og hjelpe andre som er der jeg en gang var. 

  9. Hva vil du anbefale andre som har et ønske om å gå ned i vekt, men ikke helt vet hvor de skal begynne?

  - Det aller viktigste steget man kan ta før man begynner å legge om livsstilen, er å innse at den eneste som kan gjøre noe for å skape endringer i eget liv; er deg! Ingen andre enn du selv kan gjøre de endringene som skal til. Det aller første du må lære deg - er Å  ELSKE DEG SELV! Du må rett og slett innse at du er verdt å ta vare på! Oppsøk gjerne profesjonell hjelp om det er det som må til for å få deg i gang. Overvekt og psyke går hånd i hånd - og noen mennesker trenger mer hjelp på veien enn andre. Husk bare at  å oppsøke hjelp IKKE er et nederlag. Det viser styrke! Det viser ansvar! Det viser at du tar tak i eget liv og egen helse!

  10. Hva er det viktigste å gjøre når man legger om kostholdet?

  - KUTT UT SUKKER! 

  Om du er interessert i kosttilskudd, klikk deg inn HER!  

   

                                                      

  #trening #kosthold #vektnedgang #slanking #diett #livsstil 

   

   

   

 • 26.10.2015
 • //
 • Kl.15:00
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 24 kommentarer
 • ADHD OG VIKTIGHETEN AV RIKTIG KOSTHOLD

   

  Kjenner du noen som har ADHD? Eller har du kanskje ADHD selv? Uansett, når det kommer til kosthold så er det uhyre viktig hva en person med denne diagnosen spiser. Et kosthold som inneholder mye raffinert sukker er helt klart ikke det beste. For en person - og da spesielt barn - som har diagnosen ADHD, er det av stor betydning hvordan kostholdet er sammensatt. 

                              
   

  En stor del av de som har denne diagnosen sliter med til dels store humørsvingninger. Da er det lett å ty til sukker - som er kjent for å heve humøret ganske umiddelbart. Minuset er bare at humøret faller like raskt. Denne påvirkningen er meget negativ for en person som sliter med store humørsvingninger fra før. Enkelte mennesker med ADHD diagnosen har dessuten til tider et noe hevet stemningsleie.

  ADHD + SUKKER = NEI!

  Grunnen til at jeg nevner dette er at de som sliter med denne problematikken bør være ekstra forsiktig med å spise raffinerte karbohydrater, nettopp fordi det gir store svingninger i blodsukker - noe som er  svært ugunstig for en person som har ADHD. (Les mer HER om ulike typer karbohydrater).  

                                    

  Det er ennå mange ubesvarte spørsmål i forhold til denne diagnosen. Og da spesielt i forhold til jenter som har ADHD. De er vanskelige å fange opp fordi de som regel har et helt annet symptombilde enn gutter. Diagnosen er i tillegg svært sammensatt - og personer som har ADHD er akkurat like ulike seg imellom, som mennesker som ikke har diagnosen. ADHD er ikke noe du ER - det er noe du HAR. 

  Omega 3 er forsket grundig på og viser seg å være meget bra som supplerende behandling av ADHD. 

                                                                HER kan du lese mer om ADHD og riktig kosthold.

   

                                                         HVA ER ADHD?

   

  ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Barn med ADHD synes ofte det er vanskelig å konsentrere seg. De er svært aktive, og handler ofte uten å tenke seg om.

  Alle barn kan være vanskelige til tider. Men det betyr ikke at de har ADHD. Barn med ADHD opptrer på en måte som kan gi alvorlige vansker hjemme og på skolen. Det er ikke av vond vilje. ADHD er en medisinsk tilstand.

  Legene tror at barn med ADHD har en hjerne som fungerer noe annerledes enn hjernen hos andre barn. Hjernen bruker signalstoffer kalt nevrotransmittere til å overføre meldinger mellom hjerneceller. Barn med ADHD kan ha mindre av to typer nevrotransmittere: dopamin og noradrenalin. Disse signalstoffene påvirker hvordan vi håndterer informasjon fra verden rundt oss. Et barn med ADHD er ute av stand til å bearbeide informasjon på samme måte som andre barn.

  Hos et barn med ADHD:

  • synes omverdenen haster forbi som en flom av støy og bilder.
  • de har problemer med å velge ut hva som er viktig, og blir lettere forvirret.
  • de finner det umulig å organisere daglige oppgaver, og å konsentrere seg om bare én aktivitet om gangen. 

   

                                                                       

  Legg gjerne igjen en beskjed i kommentarfeltet om du har erfaring med ADHD og hvordan det påvirker hverdagen din:-)
               
                                                                                        

 • 25.10.2015
 • //
 • Kl.18:43
 • //
 • Helseutfordringer og kosthold
 • //
 • 6 kommentarer
 • Kompresjonstights vs vanlig tights.

                                                                                     
                     

  Vi er inne i en tid hvor kompresjonstights er det "store" og skal visstnok gjøre underverker for bena og kroppen din når du trener. Men er egentlig kompresjonstights så bra som media fremstiller det? Jeg har selv kompresjonstights fra 2xu. Du kan lese mer om tightsen HER! Kompresjon skal være helsemessig bra på flere områder:

  1. Bedre oksygenering av blod for raskere restitusjon
  2. Raskere muskeloppvarming før øvelse
  3. Redusert muskelutmattelse gjennom redusert muskeloscillasjon (repeterende sammentrekninger og avspenninger)
  4. Redusert muskelømhet
  5. Redusert langtids overbelastningsskade
  6. Mer kraft
  7. Økt propriosepsjon (evnen til å føle kroppens posisjon)

   Om jeg skal gå ut i fra personlige erfaringer så får jeg mye mindre vondt når jeg bruker kompresjon under trening. Jeg får lett smerter i leggene under harde joggeøkter - og jeg kan med hånden på hjertet si at disse tightsene hjelper på denne problematikken. Vanlig tights fungerer helt fint under lettere trening! 

  Det eneste jeg skulle ønske var at de kunne lage tights med noe høyere og ledigere liv. Den tightsen jeg har strammer veldig over magen og er litt ubehagelig til tider. 

   

                                                   Hva er din erfaring med kompresjonstights? Fungerer det for deg?

   

  #trening #kompresjonstights #kompresjon #treningsklær #tights 

 • 25.10.2015
 • //
 • Kl.08:57
 • //
 • Klær/Sko
 • //
 • 7 kommentarer
 • Smoothie til frokost?

  Visste du at ved blande litt biola, et egg og bær til en smoothie - så har du en fullverdig frokost? Om du i tillegg pøser på med nøtter så får du i deg sunt fett i tillegg. 

  * Biola naturell 1 - 1,5 dl

  * 1 egg

  * Så mye bær du bare vil

  * En håndfull nøtter (helst valnøtter - da disse er rike på Omega 3)

  Bland i en food processor. Vòila! En fullverdig frokost! 

  Dette er et meget bra og fullgodt alternativ for de som sliter med å få i seg frokost:-) Smoothie er godt!

  **Nøtter inneholder mye fett, men fettet er i stor grad umettet. Dvs. sunt fett som vi generelt bør spise mer av. Unntaket er kokosnøtter som inneholder mest mettet fett som vi ikke bør få i oss for mye av. Dessuten inneholder nøtter vitamin E, folat, jern, zink, kalsium, magnesium og fiber. Nøtter inneholder også mye protein, noe som gjør de til et kjærkomment tilskudd til vegetarisk mat.

   

   Flere gode oppskrifter HER

   

    

    #trening #smoothie #frukt #bær #nøtter #kosthold #biola 

 • 25.10.2015
 • //
 • Kl.00:19
 • //
 • Oppskrifter
 • //
 • 16 kommentarer
 • Vaske bilen er god trening!

  Idag måtte det gjøres.. støvsuge og vaske prinsessa mi (les; bilen). Jeg er perfeksjonist når det kommer til bilen min! Den må være strøken til enhver tid. Jeg takler bare ikke skitt og rot der. Så da tenkte jeg at det ville være en grei start på dagen; å vaske bilen er faktisk god trening! Er du lei av den vanlige treningen, så vær kreativ! Det finnes mye annet man kan gjøre for å få bevege kroppen enn de vanlige turene etter veien, eller i skogen. Eller på mølla. 

   

    

   


                                                               Da var jeg igang. Endelig ren bil...

   

     
                                            
  Wax on - Wax off

   

  Man får trent armene med å ta hele shiningen av bilen selv, istedenfor å velge lettvinte løsninger som vaskehaller. Dessuten sparer man penger:-) 2 fluer i en smekk!

  Greit nok, bilen skinner mer etter å ha vært i vaskehallen; men DU skinner mer etter å ha trent kroppen din.. 

   

                                                                       Sånn, ferdig! Pen og ren:-)

                  Ønsker alle en strålende lørdagskveld videre! Husk; alt med måte..;-)

                                                                              Klem fra Ann-Kristin

   

  (Teksten som er fremhevet med grå skrift øverst i teksten er lenket til en annen blogg)

  #trening #bil #vaske #workout #kosthold #lørdag 

 • 24.10.2015
 • //
 • Kl.13:30
 • //
 • Trening
 • //
 • 4 kommentarer
 • Hormoner og mat.

   

  Da har jeg snart gjort ferdig innleveringen vedr hormoner og mat. Dette er et utrolig interessant - og komplisert - tema. Hormoner spiller inn på de fleste prosessene i kroppen. Mange av oss jenter har kjent på de hormonelle svingningene. Både i forbindelse med graviditet og menstruasjon. Hormoner kan forandre en kvinne fra å være blyg, snill og omgjengelig - til å bli svigermors verste mareritt og totalt tilbaketrukket fra det sosiale liv. 

  Er det noen av dere jenter som har kjennskap til dette? Del gjerne av deres erfaringer i kommentarfeltet - og evnt hva som har hjulpet akkurat deg til å holde hormonene dine i sjakk.

  Er du bevisst på at hva du velger å tilføre kroppen din i de periodene der hormonene truer med å gjøre deg til en kriminell, er av helt avgjørende betydning for hormonbalansen din? Om du spiser mye raffinerte karbohydrater (eks. hvitt sukker) så vil blodsukkeret stige raskt hver gang du spiser dette - og insulin utskillelsen øker like ofte. Noe som påvirker andre hormoner i kroppen. Da blir det ubalanse og du kan oppleve ulike negative symptomer.

  Om du derimot holder blodsukkeret stabilt så vil hormonene dine også holde seg på et mer stabilt nivå. Jo mer sukker du spiser - j0 større sug får du etter mer .

                                               Et stabilt blodsukker = bedre hormonell balanse 

   

                                     

                                  I diagrammet over kan du se svingningene til et ustabilt blodsukker vs et stabilt blodsukker.  

   

  Visste du forresten at ekte meierismør og fløte ikke har noen som helst innvirkning på blodsukkeret? Det er fordi de hovedsaklig inneholder fett. *Bytt gjerne ut margarin med vanlig smør. 

  Et tilnærmet optimalt kosthold på generelt grunnlag vil inneholde lite karbohydrater, nok protein, godt med fett og grønnsaker. Les mer om Steinalderkostholdet her; http://fitnessbloggen.no/steinalderkosthold/

   

                        Det var litt om blodsukker og hormoner. Ønsker du personlig tilrettelagt kosthold? Kontakt meg på e-post;                                                                                        ann.foss.skog@gmail.com for mer informasjon. 

   

                            God Helg:)

  #hormoner #blodsukker #diabetes #mat #kosthold #livsstil #trening 
          

 • 23.10.2015
 • //
 • Kl.16:27
 • //
 • Blogg
 • //
 • 16 kommentarer
 • Nytt treningstøy gir alltid ny motivasjon!

  Heisann! Håper dere har en fin fredag bloggere:) Jeg tenkte bare legge ut en liten kollasj av treningstøy jeg liker og synes er behagelig. Det kommer flere kollasjer med anbefalinger etterhvert. Stay strong! 
        
  Nike Performance PRO 3 Tights black/white / Nike Sportswear AIR MAX THEA Joggesko deep royal blue/hyper pinkhyper cobolt / Nike Performance PRO CLASSIC BASH SportsBH hot pink/fireberry/volt / Nike Sportswear TECH FLEECE Hoodie black / 2XU Tights black
  #trening #treningsklær #tights #joggesko #nike #bh #sportsbh #outfit #bloggklubben 
 • 23.10.2015
 • //
 • Kl.11:23
 • //
 • Blogg
 • //
 • 8 kommentarer
 • PMS og søtsug..

  Hormonene svinger. Det er "den" perioden i måneden. Suget etter noe søtt veksles raskt ut med suget etter noe salt. Det er et sug som ikke lett lar seg beskrive. Jeg bare MÅ ha! Heldigvis er det ikke snakk om mange dagene før det går over igjen *puh* men det er en indre kamp med meg selv hvert minutt i døgnet så lenge det står på. Jeg får i tillegg en vanvittig matlyst!

  Det er klart at slike perioder har innvirkning på vektnedgang. 

  Det underlige er at jeg får lyst på ting som jeg ellers ikke har spesielt lyst på. Slik som potetgull.. det er noe jeg aldri spiser ellers i måneden; men før menstruasjon kan jeg få ustanselig behov etter potetgull med deilig krydder. Forstå det den som kan. Jeg kan ta meg selv i å sitte å drømme om knasende chips som skaper vann i munnen! Men; jeg klarer som regel å holde meg unna, fordi jeg vet av erfaring at potetgull gjør meg kvalm.. 

  Da er det verre med sjokoladesuget. Sjokolade er min store last dessverre. Det er nå engang slik at jeg går ikke amokk (vel..) i sjokoladehyllene på Coop`en. Jeg er kommet meg såpass langt at jeg klarer å stå imot det verste suget.. men det er hardt skal jeg si dere, jenter! Dessuten må man kunne innvilge seg selv noe snop av og til uten å lide av samvittighetskvaler. 

  Så derfor tenkte jeg å ta meg en tur innom butikken imorgen å kjøpe meg - SNOP! Gleder meg:-) 

  Om man er fysisk aktiv og spiser sunt ellers i ukedagene, er det ingenting i veien for at man kan kose seg litt i helgene. Det eneste må være å kutte ut sukkerbrus med et sunnere alternativ. Jeg vil anbefale Solo Super eller Cola Zero. De har begge en veldig god smak til at det kun er tilsatt søtningsmiddel. Ha bare dette i bakhodet; alt med måte:-) 

   

                                     

   

                          Har du sug etter noe spesielt før menstruasjon? Hva er DIN store last?

    

                                               God natt alle sammen! Tipper jeg vil drømme om sjokolade inatt:-)

 • 23.10.2015
 • //
 • Kl.01:22
 • //
 • Helseutfordringer og kosthold
 • //
 • 9 kommentarer
 • 2013 vs 2015

  Tro meg, det er ikke med lett hjerte jeg legger ut dette bildet. Det er fordi jeg blir flau og rett og slett ikke makter å se på meg selv og hvordan jeg engang så ut. Ikke bare på grunn av ekstrem overvekt, men det minner meg på hvor deprimert og tappet for energi jeg var.. men her ser dere min forandring frem til idag:-)

  Evnt stygge kommentarer vil bli slettet umiddelbart.

   

                                                          

                                                                                    Slik skal jeg aldri bli igjen.

                                                      

   #trening #kosthold #livsstil #fysiskaktivitet #friluft #vektnedgang #overvekt 

 • 21.10.2015
 • //
 • Kl.07:38
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 30 kommentarer
 • Deler denne bloggen med dere:-)

  http://kristinantiveros.blogg.no/

  Ta dere en tur innom bloggen til Kristin:-) Der var det mye interessant å finne. 

  Klem, Ann-Kristin

 • 20.10.2015
 • //
 • Kl.23:16
 • //
 • Blogg
 • //
 • 0 kommentarer
 • Mat og psykisk helse.

  Har du noen gang tenkt over at det du velger å spise kan ha avgjørende betydning for din psykiske helse? Dette er noe jeg sjelden tenkte over selv før jeg la om livsstilen. Det falt meg ikke inn at ulike stoffer i maten kan ha betydning for de kjemiske prosessene i kroppen. Og da tenker jeg hovedsaklig på raffinert (hvitt) sukker. Det er en klar versting. Sukker i store doser er gift for kroppen. Det skaper ugunstige svingninger i blodsukkeret, noe som igjen kan påvirke deg både fysisk og psykisk. 

  Sammenhengen mellom blodsukker og psyke er godt beskrevet og dokumentert.

  Det lave sukkeret utløser en alarmsituasjon i kroppen og vil mobilisere det autonome nervesystemet og binyrer for å kompensere for ubalansen. Symptomene kan variere selv om samme person som regel opplever det på noenlunde samme måte fra gang til gang. ? Noen blir sinte, andre blir sutrete, triste og motløse. Skjelving og kaldsvetting kan også høre med. Det sier seg selv at på sikt vil disse symptomene påvirke psyken i stor grad. 

  Derfor er det så viktig å ha et så stabilt blodsukker som mulig. Spesielt om man fra før er plaget av f.eks depresjoner. Rett kosthold og fysisk aktivitet er utrolig bra om man sliter med depresjon. Jeg vet at det jeg sier nå kan provosere enkelte - for er man først blitt rammet av depresjon, så er det vanskelig å i det hele tatt komme seg opp av sofaen eller senga.. men det går. Om man har mennesker rundt seg som pusher og støtter. Da kommer man seg ut. 

   

                                                                                      

   

  Fikk servert kake på Amfi Finnsnes sitt 10 års jubileum idag:-) Jeg smakte litt på kremen og tenkte med meg selv at om jeg spiser dette kakestykket - hva gir det meg? MÅ jeg ha det? Kan jeg faktisk la være å spise det? Jeg må innrømme at det var en indre krig i meg. "Djevelen" på ene skulderen som roper inn i øret mitt; SPIS KAKEN! DU VET DU HAR LYST! DEN SER BRA GOD UT, HVA? BARE EN LITEN SMAKEBIT? 

  Og så "Engelen" på andre skulderen som hvisker til meg; Ann-Kristin, du vet du ikke trenger å spise det kakestykket.. Hva gir det deg om du spiser det? Jo, noen minutters lykke - og flere timer med dårlig samvittighet i ettertid. 

  Så valget mitt var egentlig ganske enkelt...

   

                                                                   

  ... og slik gikk det med kakestykket denne gangen. Jeg kunne klappe meg selv på skulderen og være stolt over at jeg faktisk klarte å si NEI.. 

   

                                                               

  Sprudle vannet valgte jeg derimot å drikke opp:-) Det var forfriskende og godt etter noen timer på shopping! Litt gleder må man kunne unne seg i hverdagen. Så lenge man klarer et visst måtehold, så er det helt greit å skeie ut om så midt i uken. Dette vil du lære deg etter hvert som du lærer kroppen din å kjenne. 

  Jeg har selv slitt med depresjon - men har ikke hatt en depresjon siden jeg ble rammet av fødsels depresjon for 16 år siden. Grunnen til at jeg forteller dette til dere, er at jeg vil dere skal vite at det meste jeg skriver om i bloggen har jeg erfart på egen kropp og i eget sinn. 

  Jeg har også valgt å kutte ut alle kunstige stimuli som kan stresse kroppen.

  Stress fører til at binyrene skiller ut bl.a adrenalin og kortisol. Kortisol er kroppens hoved stress hormon. Da sier det seg selv at om du sliter med f.eks panikkangst, så bør du ikke tilføre kroppen store mengder (helst ingenting) av koffein. Koffein er kjent for å være angstfremkallende. Jeg kuttet ut koffein, nikotin, sukker og alkohol.

  Dvs at koffein, nikotin, sukker og alkohol alle er potensielle verstinger når det kommer til psykisk helseproblematikk. 

  Det hender at voksne mennesker spør meg om hvorfor i all verden jeg ikke drikker alkohol?

  1. Jeg festet mye når jeg var yngre. Det holder.

  2. Jeg ønsker ikke å tilføre kroppen min noe som kan skape ubalanse.

  3. Jeg har det like morsomt UTEN alkohol.

  4. Jeg slipper å være fyllesyk og ha fyllenerver.

  5. Jeg trenger ikke, har ikke behov for eller lyst på alkohol lenger. 

  6. Alkohol inneholder store mengder sukker.

  7. Alkohol kan skape psykiske helseproblemer. 

   

                                                                   

  Har du forresten husket å støtte "Rosa sløyfe" aksjonen? Det her er mitt bidrag idag. Kjøpte den på Lindex. Vel, det var det jeg hadde å skrive om idag. Takk for at du tar deg tid og leser bloggen - det setter jeg stor pris på:-) 

   

  Hilsen Ann-Kristin 

   

  #mat #psykiskhelse #helse #kosthold #trening #motivasjon #rosasløyfe #brystkreft #vektnedgang #overvekt

   

 • 20.10.2015
 • //
 • Kl.16:04
 • //
 • Helseutfordringer og kosthold
 • //
 • 5 kommentarer
 • Ute på tur kl 0900 i morges..

  Jeg elsker å gå i skog og mark, og var ute i regnet klokken 0900 imorges! Egentlig bruker jeg kveldene til trening, men jeg fikk lyst på en forfriskende morgentur denne lørdagen. Visste du at om du trener om morgenen før du spiser frokost så gir det deg et skikkelig boost i fettforbrenningen? 

   

                                                         

  Regn og kaldt - men fantastisk forfriskende:) Er litt skeptisk til å ferdes i skogene i disse jakt tider, men det heldigvis gikk bra denne gangen også;)

   

                                                         

  Det er faktisk bare fantasien som setter stopper for eventuell trening. Lekestativer er ypperlige til å trene armer, lår og rumpe. Slipp løs fantasien og bruk det som finnes i nærområdet ditt. Det er ikke nødvendig å betale dyre utgifter på treningsstudio i starten når man begynner og trener. Da er det viktigst at man i det hele tatt kommer seg ut og får bevegd på kroppen. Det er ikke før nå at jeg vurderer å ordne meg medlemskap på treningssenter. Dette fordi det er noe ubalanse mellom musklene i underkroppen vs overkroppen. Lår og legg muskler er godt trent, men jeg kjenner at overkroppen trenger noe mer oppbygging. Det tok meg 2 år å komme dit, så husk; begynn alltid i det små! Har du for store forventninger og mål, så ender det som regel med brask og bram. Sett deg små mål! Endring av livsstilen skjer ikke over natten. Det tar lang tid å omstille kropp og sinn til et nytt levesett. Dessuten er det utrolig viktig og avgjørende å føle mestring når man begynner å trene. 

   

  Har du tenkt over at du er den eneste som kan gjøre noe med livet ditt? Når man skal ned i vekt er første skritt på veien å ta et kraftig oppgjør med seg selv. Hva ønsker du av livet og fremtiden? 

  Interessert i ernæring?

  Se HER https://tracking.adviralmedia.com/click/429/43906/nu3

   

   

                                                                           

   

   Ønsker dere en super kveld videre:-)

   

  #trening #friluft #styrketrening #fysiskaktivitet #vektnedgang #livsstil #kosthold 

   

 • 19.10.2015
 • //
 • Kl.19:43
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 7 kommentarer
 • Da har jeg opprettet blogg...

  Hei!


  Jeg heter Ann-Kristin, er 38 år og utdanner meg pr. idag til Kostholds veileder ved Tunsberg Medisinske skole. Denne utdanningen tar jeg avsluttende eksamen i vinteren 2016. Etter det satser jeg på videre utdanning som Ernærings terapeut. 


  Har selv gjennomgått endring av livsstilen min. Jeg var kraftig overvektig og bestemte meg i februar - 2014 for at jeg ville endre livet mitt til det bedre. Var konstant sliten og trøtt, og klarte bare å gjøre korte økter i huset og ellers i hverdagen - før jeg var utslitt og måtte legge meg på sofaen. Èn dag sa det bare stopp og jeg begynte så smått å gjøre endringer i kostholdet mitt. Jeg begynte å gå små turer. Turene ble lengre og lengre, kostholdet ble bedre og bedre. 

  Det har ført meg hit jeg er idag. Etter snart 2 år er jeg i god fysisk form og har et godt, normalt og sunt kosthold. Men veien har vært lang og jeg må jobbe med meg selv resten av livet for å bl.a holde vekten nede. Men jeg skal klare det!


  Jeg bestemte meg derfor for å utdanne meg innen kosthold, og hjelpe andre som sliter med overvekt, kostholds problematikk osv.


  Bloggen er opprettet hovedsaklig med tanke på å dele noe av min kunnskap og interesse i forhold til fagfeltet kosthold og livsstilsendringer. Det vil bli informasjon om optimalt og tilpasset kosthold og trening. Det gies ikke konsultasjoner via bloggen. Har du spørsmål vedr konsultasjoner kan du kontakte meg på e-post ann.foss.skog@gmail.com

   

  Velkommen til min verden! Håper du vil finne mye av det jeg legger ut både informativt og interessant.


  Hilsen 

  Ann-Kristin

   

  #blogg #nyblogg #blogger #kosthold #trening #vektnedgang #livsstil 

   

   

 • 19.10.2015
 • //
 • Kl.19:19
 • //
 • Blogg
 • //
 • 2 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no