hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

MÅ MAN DRIKKE ALKOHOL?

Hvorfor er det slik at relativt unge mennesker føler at de må innta alkohol i festlig lag? Vel, idag er det mer partydop det går på i visse miljøer. Hvorfor? Jeg stilte meg selv dette spørsmålet etter jeg leste en artikkel om emnet. (Linken finner du nederst på siden.) Først et lite tilbakeblikk; Sommeren 2017 er det 10 år siden jeg smakte alkohol sist. Om jeg er stolt av det? Ja, selvfølgelig er jeg det. Hvorfor i all verden skulle jeg ikke være stolt av en slik - i mine øyne - stor prestasjon? Ikke èn gang i alle disse årene har jeg følt at meg presset eller nødt til å nyte alkohol av noe slag, kun for å passe inn i gjengen. Dvs, når man nærmer seg 40 så har man ikke den helt store gjengen lenger. Da er man opptatt av mann, barn, familie og karriere. Når det er sagt - det hører med til temaet at på enkelte firmafester så flyter alkoholen. Glade kolleger, firmaet har gått med overskudd og stiller med gratis drikke i alle farger og fasonger. De vil gjerne vise at de setter pris på sine ansatte. Firmaturer. Sjefen betaler. Minibaren tømmes uten at du trenger å tenke på regningen. Den sendes til sjefen. Som gladelig betaler. Ingenting er viktigere enn fornøyde ansatte. 

Den prisen kan bli høy. Det kan på sikt koste deg både jobben og ekteskapet. Fordi du mister kontrollen over alkoholinntaket. Det er en stille aksept at man kan komme rett fra fest og på jobb. Andre ansatte har igjen lange dager og jobber langt utover kvelden og natten. Tar seg et glass vin eller tre for å holde seg våken slik at de får gjort siste rest av det som må være ferdig til neste dag ringer arbeidsdagen inn. 

Jeg har selv sett på nært hold hvordan det er i enkelte såkalte "godt stilte" firmaer. De serverer alkohol til de fleste tilstelninger. De lodder ut vin flere ganger i måneden. Alkohol opp og i mente. Det er en skremmende utvikling. Når man står på sidelinjen og ser at noen man står nær ødelegger seg selv - og ser at vedkommende mister kontrollen sakte men sikkert - er frustrerende. Så frustrerende at man velger å ta avstand og håpe at de èn gang vil våkne og innse hvilken negativ spiral de er på tur inn i. 

Misforstå meg rett; jeg sier ikke at det er galt å drikke alkohol. Det er sosialt, og det er til tider hysterisk morsomt. Frem til man ender opp på legevakta fordi noen puttet noe i drinken din. Noe som var faktum i mitt tilfelle. Jeg valgte å avstå helt fra alkohol fra den kvelden for snart 10 år siden. Aldri om jeg har smakt alkohol siden. 

Ja, det er et faktum at alkohol karakteriseres som et energigivende næringsstoff. Men det gjelder ikke om man drikker for mye. Energigivende ja, men næringsstoff - nei! Da virker det mot sin hensikt. 

Link til artikkel; http://www.klikk.no/kvinneguiden/kommentarer/moderne-kvinner-og-alkohol-1698185.ece Dessuten vil jeg anbefale dere unge mennesker å lese dette blogginnlegget http://vestfroken.blogg.no/1477304849_24102016.html Bra skrevet, Vestfrøken! 

 

                    Kan man ikke være sosial og ha det morsomt uten alkohol? Eller partydop? Hva mener du? 

             

 

 • 24.10.2016
 • //
 • Kl.14:26
 • //
 • Blogg
 • //
 • 10 kommentarer
 • PÅ SHOPPING.. UTEN Å SHOPPE

  Tok meg en tur på shopping idag - uten å shoppe. Ved nærmere ettertanke kalles det ikke shopping når man ikke handler noe, men bare ser og drømmer seg bort i alt det vakre butikkene har å tillby. Wannado-shopping? Uansett, jeg kom over et par ting jeg ønsker meg. Har bursdag i november.. runddag til og med. Kanskje det vil dukke opp en liten pakke til meg i anledning dagen? Om det ikke gjør det, er det likevel ikke det som er viktigst for meg. Det er å ha de jeg er glad i rundt meg. De som står meg nærmest. Det er den virkelige og sanne lykke:-) Men over til det jeg tilfører på ønskelisten min.

  Den her falt jeg for med det samme. Perfekt jobbantrekk! Problemet er bare at skjorten ikke finnes i min str. Litt irriterende slikt. Klær i litt større størrelser synes jeg er lite kreative og blir lett uformelige - og dermed kjedelig. Kjedene burde få designet tøffe og moderne klær til jenter og kvinner som ikke faller under kategorien slank, men som kanskje går under kategorien "en jente/kvinne med fyldige former". XL kvinner har da også et ønske om å ta seg bra ut, og det er ikke alltid det er like lett å gå ned i vekt - det kan være mange grunner for at vekten står på det tallet den gjør. Jenter, slutt å vær opptatt av hva badevekten viser; det viktigste er at DU føler deg komfortabel med DIN egen vekt! Slips kr 99,- Skjorte kr 249,- Cubus. 

  Det her skjerfet er fantastisk mykt og deilig:-) Det har jeg bestemt meg for at jeg vil ha - om jeg så må kjøpe det selv. Det koster 399,- Litt i overkant av hva jeg tidligere har betalt for mine utallige skjerf, men det er verdt det. Et must!   Til dere parfyme-elskere: Denne parfymen har en frisk og lett duft. Den er er ikke tung som mange andre parfymer, men virker oppkvikkende. Man blir glad når man lukter på denne:-) Et must for en jente/kvinne som liker friske og smekre dufter. Prisen er heller ikke avskrekkende. Du finner den på Cubus. 

  Noe så lekkert som disse støvlettene skal du lete lenge etter. Iallefall om du liker denne type sko. De har et nydelig design, er sexy uten å være vulgær, rene og flotte linjer -  et must for alle sofistikerte kvinner. Ca kr 1800,-

   

  Ønsker deg en fantastisk dag! Ann-Kristin

  #mote #sko #støvletter #klær #skjorte #slips #dameklær #parfyme #makeup #shopping #blogg
   

 • 11.10.2016
 • //
 • Kl.13:56
 • //
 • Klær/Sko
 • //
 • 8 kommentarer
 • Nye & sunne oppskrifter:-)

  SPICY OG SUNN KAKAO

  3 dl nøttemelk

  1 ss rått kakaopulver

  1 ss kokospalmesukker

  1 klype havsalt

  1/4 ts kanel

  1/4 ts kajennepulver 

  1/4 ingefærpulver

  1/4 vaniljepulver

  2 ts macapulver

  Varm opp melken på svak varme. Må ikke koke! Ha i de tørre ingrendiensene og rør rundt. Så er den klar for å drikkes. 

    

   

  KOKOSVANIJEIS

  1 boks kokosmelk

  1 vaniljestang

  2 ts kokaspalmesirup eller brun ris-sirup

  Rist kokosmelken godt før du åpner den. Hell den over i silikon - eller isterningformer og frys ned i ca 2-3 timer. Ha de frosne kokosterningene over i en blender og tilsett frøene fra en vaniljestang og søtning. Kjør til du har iskremkonsistens. Topp med friske bær, nøtter, kakaonibs eller frukt og server umiddelbart. 

   

  PASTINAKKCHIPS

  2 pastinakker

  2-3 ss kokosolje

  Salt og pepper

  Skrubb eller skrell pastinakkene og høvle dem på en mandolinkutter. Ha kokosolje i en stekepanne på høy temperatur. Test med èn chips - hvis de freser i oljen, er den varm nok. Da kan du ha i chipsene i omganger, ikke legg den oppå hverandre. Stek til de er gylne. Ha dem over på en tallerken med tørkepapir slik at overflødig olje renner av. Ha chipsene over i en bolle og strø over salt og pepper. Server med en valgfri dip. 

   

  NØTTESJOKOPÅLEGG

  10 myke dadler (tørre dadler kan bløtlegges et par timer i forkant)

  3-4 ss rått kakaopulver

  1-3 ss vann

  2 ss hasselnøttsmør eller en liten neve hakkede hasselnøtter

  Ta steinene ut av dadlene og kjør alle ingrediensene i foodprosessor eller med stavmikser til du får ønsket konsistens. Oppbevares i glass med lokk i kjøleskapet. 


   

  FRISK BØNNEPOSTEI

  Ca 400gr ferdigkokte, svarte bønner

  1/2 ts salt + litt pepper

  1 hvitløksfedd, hakket

  1 ss tomatpurè

  1/2 sitron, saften

  1 ss olje

  1/2 løk, hakket

  Bruker du bønner fra boks, så skyll de godt. Ha bønnene og alt det andre i en foodprosessor, eller bruk en bolle og en stavmikser. Kjempegodt på grove knekkebrød med sylteagurk eller vanlig agruk, og litt majones. 

   

  FRØKNEKKEBRØD

  2 brett, over natten + 75 minutter

  3 dl solsikkekjerner

  2 dl linfrø

  2 dl gresskarkjerner

  1 dl hakkede nøtter

  1 ss fiberhusk

  Hampfrø eller chiafrø (kan sløyfes)

  Bløtlegg alt unntatt hamp- eller chiafrø over natten. Hell av vannet og skyll godt. Tilsett fiberhusk og la røren svelle i 10 minutter. Bland inn chia- eller hampfrø og bre røren tynt utover to stekeplater med bakepapir. Bruk slikkepott. Jo tynnere du får røren, desto spøere blir knekkebrødene. Bruk et pizzahjul og rut opp før steking. Sett et brett øverst i ovnen og et nederst. Stekes på 150 grader varmluft i ca 1 time. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Dersom knekkebrødet ikke er helt tørt etter en time kan du tørke det på lav temperatur med ovnsdøren på gløtt.

   

  SUPERENKLE OG SAFTIGE PANNEKAKER

  4 - 5 stk, 15 minutter 

  1 banan

  1 dl kokosmelk

  1,5 dl havregryn

  Bland sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor. Stek i kokosolje. Ha på for eksempel blåbærsyltetøy og kanel eller lønnesirup og jordbær. 

   
   

  RENSENDE JUICE 

  1 sitron

  3 cm frisk ingefær

  1 pære

  2 1/2 dl vann

  1 ts gurkemeiepulver

  1/4 ts kajennepepper

  Juice sitron, ingefær og pære. Hell på vann og rør inn krydderet. 

   

  SUPERSUNN JUICE

  3 gulrøtter

  2 pærer

  1/2 agurk

  1 rabarbrastilk 

  Juice alt sammen. 

   

  METTENDE JUICE

  3 rødbeter

  3 gulrøtter

  3 cm ingefær

  1/2 agurk

  1/3 ts spisskummen

  litt salt og pepper

  Juice rødbeter, gulrot, agurk og ingefær. Rør inn krydderet. 

  Håper det smaker! Ann-Kristin:-) 

 • 10.10.2016
 • //
 • Kl.20:23
 • //
 • Oppskrifter
 • //
 • 4 kommentarer
 • LAG DIN EGEN HÅRMASKE

  Hårmaske er omtrent like enkelt å lage som ansiktsmaske, og ingrediensene er heller ikke så ulike. Bare husk å minne kjæresten din på at det er hans tur til å vaske dusjen etterpå..

   

                               
                                          

  Tørt hår: Bland 1 banan 1 avokado og 1 ts olivenolje i blender. Ha masken i vått hår, ta på dusjhette eller plastfolie og la den virke i 15 minutter. Vask godt med sjampo og gre gjennom med en grovtannet kam. Avslutt med balsam. 

  Farget hår: Varm 1/2 dl olivenolje og tilsett 5 dråper eterisk olje av rosmarin. Massèr inn i håret med fokus på lengdene. Ta på dusjhette eller plastfolie og la masken sitte i 20 minutter før du vasker ut med sjampo. 

  Bleket/stripet hår: For tørt bleket hår, mos en avokado og tilsett 1 ts kokosolje. La masken virke i 15 minutter og vask ut med sjampo. For å friske opp lyse lokker, skyll håret med en blanding av kamomillete og sitronsaft blandet i vann. Sitt 30 minutter i sola og skyll ut. 

  Fett hår: Bland 1 dl jordbær og 1 ts sitronsaft i blender. Ha i hår og hodebunn og la virke i 10 minutter. Vask ut med sjampo. Avslutt gjerne med å skylle håret med eplesidereddik blandet i vann. 

  Krøller: Mos 1/2 avokado i blender og 1 ts mandelolje. Ha i vått, nyvasket hår og la virke i 30 minutter. Skyll godt og avslutt med balsam.

  Tynt og flatt hår: Bland ca 2 dl øl (ja, øl!) med 1 ts mandelolje. Ha det i nyvasket, fuktig hår og la det virke i 15 minutter før du skyller det ut. 

                                                                                                          

  HOLDBARHET PÅ HJEMMELAGDE PRODUKTER:

  Fordelen med hjemmelagde produkter er at de er helt ferske når du bruker dem. Men dette betyr også at de ikke holder seg like lenge som kosmetikk tilsatt konserveringsmidler eller som er laget i et sterilt miljø. Lag derfor små mengder når du lager dine egne produkter, så slipper du å kaste resten hvis det blir dårlig før du får brukt det opp. Oppbevar eventuelle rester i kjøleskapet eller gi det bort mens det er ferskt. Begynner et produkt å lukte rart, klumpe seg eller bli muggent, er det på tide å kaste det i restavfallet. Produkter med spesielt kort holdbarhet er ansiktsmasker, hårmasker og peeling, mens ansiktsoljer, kroppsoljer og kroppsskrubb gjerne holder en god stund.

 • 08.10.2016
 • //
 • Kl.21:18
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 4 kommentarer
 • Lag dine egne skjønnhetsprodukter

  Ja, hvorfor ikke lage dine egne skjønnhetsprodukter? Rene produkter uten parabener, parfyme, aluminium, etanolaminer, triklosaner osv. Den billigste og aller beste pleien du kan gi huden din er nettopp rene, kaldpressende planteoljer. De kan brukes på alle hudtyper, uansett om du har tøff, fet, kvisete, ung eller moden hud. Det er nemlig helt naturlig for huden å regulere sin egen oljebalanse - det er jo olje som holder huden myk i utgangspunktet. Olje er i tillegg rik på vitaminer, antoksidanter, mineraler, essensielle fettsyrer og annen næring som huden din trenger. 

  Ansiktsolje trekker dypt inn i huden, og næringstoffene virker cellefornyende, sammentrekkende og antiseptiske, de bekjemper frie radikaler, gir huden glød, demper rynker og fine linjer og hjelper mot eksem, psoriasis, akne og andre hudproblemer. Oljer er frie for syntetiske farger - og duftstoffer, parabener, mineraloljer, voks og petrokjemikalier. 

  Det krever litt eksperimentering å komme frem til den perfekte oljeblandingen. Men det er jo det som er så fint med å lage produkter selv - de blir skreddersydde for nettopp deg, og i tillegg så naturlige at du kunne spist dem. I starten kan ansiktsolje virke litt uvant, og noen er bekymret for at de skal gå rundt med glinsende fjes hele dagen.. Slapp av, du venner deg fort til oljene, de trekker godt inn i huden når du bruker rett mengde og rett olje, og når du først blir oljefrelst vil du omtrent aldri gå tilbake. Så hopp i det! Huden din kommer til å elske deg for det. 

  Basisoppskrift ansiktsolje

  50% arganolje

  25 % mandeolje

  25% av en eller flere av følgende oljer etter behov: 

  Normal hud og blandingshud: Nattlysolje (evening primrose), ferskenkjerneolje (peach kernel), aprikoskjerneolje (apricot kernel), og agrukurtolje (borage seed). 

  Tørr hud: Aprikoskjerneolje (apricot kernel), agrukurtolje (borage seed), olivenolje, avokadoolje, ferskenkjerneolje (peach kernel), hvetekimolje (wheat germ), nypefrøolje (rose hip seed), baobabolje. 

  Fet hud og akne: Nypefrøolje (rose hip seed), calendulaolje, hampolje (hemp), nattlysolje (evening primrose), hasselnøttolje (hazel nut), jojobaolje. 

  Sensitiv hud: Aprikoskjerneolje (apricot kernel), nattlysolje (evening primrose), avokadoolje, hvetekimolje (wheat germ), ferskenkjerneolje (peach kernel). 

  Bland oljene sammen i en tom glassflaske, gjerne av mørkt glass. Ikke fyll helt opp i tilfelle du ønsker å tilsette mer av en av oljene. Tomme glassflasker i mørkt glass får du blant annet på ebay.comSøk på "empty amber glass bottle". Ansiktsoljen kan oppbevares i badskapet, men hold flasken vekk fra sterk varme og sollys. Oljer du ikke bruker daglig bør oppbevares i kjøleskap. For lengre holdbarhet kan du tilsette litt E-vitamin i form av noen dråper hvetekimolje eller innholdet fra en E-vitaminkapsel. Går du for E-vitamin i kapsel bør 'Ptilse at den ikke er syntetisk fremstilt. Syntetisk E-vitamin har navn som begynner på dl-, som for eksempel "dl-alpha-tocopherol", mens naturlig E-vitamin har navn som begynner med d-, som "d-alpha-tocopherol".

  Bruk en mengde på størrelse med tommelfingerneglen og masser oljen godt inn i huden morgen og kveld. Oljen kan erstatte både dag - og nattkrem, serum og øyekrem. Dersom oljen føles for fet tilsetter du litt mer av en lettere olje, som mandelolje eller aprikoskjerneolje. Gir den ikke nok fukt tilsetter du litt mer av en fetere olje, som arganolje og avokadoolje. 

   

  Oljer med spesielle egenskaper

  Rundt øynene Druekjerneolje (grape seed), hvetekimolje (wheat germ), mangokjerneolje (mango kernel), nypefrøolje (rosehip seed) og ricinusolje (castor). 

  På arr Nypefrøolje (rosehip seed), makademiaolje, neemolje, tamanuolje og ringblomstolje (calendula). 

  På eksem Ringblomstolje (calendula), agurkurtolje (borage seed), kukuinøttolje og hampolje (hemp).

  På rynker Nypefrøolje (rosehip seed), nattlysolje (evening primrose), druekjerneolje (grape seed) og agurkurtolje (borage seed). 

   

  Gå for kaldpressede og økologiske oljer. Vi skiller mellom baseoljer og eteriske oljer. Baseolje lages hovedsaklig av kjerner, nøtter og frø - mens eterisk olje er høykonsentrert planteekstrakt med terapeutiske egenskaper og sterk duft. Gode baseoljer finner du blant annet på aromantic.co.uk, rawgaia.com, iherb.com, newdirection.com, naturallythinking.com og helsekostbutikker. Det selges også mye bra på andre nettbutikker, men vær nøye med kvaliteten. Gå derfor for litt dyrere produkter av høy kvalitet fremfor billige oljer fra ukjente leverandører - du vil merke forskjellen! Det samme gjelder for eteriske oljer. På engelsk kalles baseolje "carrier oil" og eterisk olje for "essensial oil". 

   

  Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

 • 05.10.2016
 • //
 • Kl.10:04
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 1 kommentar
 • Elsker høsten, MEN...

  Jeg har gått gjennom sommeren med tett og rennende nese, tette luftveier osv, og lengtet etter høst og frihet fra pollen. Vel.. er det ikke alltid noe? Neida, jeg hadde ikke glemt det. Ville ikke tenke så mye på det bare. Det faktum at når jeg - som elsker å kjøre bil, som bruker bilen som terapi om jeg har strevsomme hverdager, er livredd når isen legger seg som en sølvplett på veien. Der ligger den og gliser mot meg når jeg endelig har satt meg i bilen etter å ha hatt en heftig indre diskusjon med meg selv. "Dette klarer du, Ann-Kristin, Du som alltid er tøff og står i det.." mot "Ann-Kristin, nå holder du deg hjemme! Du vet at det er farlig å kjøre når realiteten tilsier at det er is på veien."

  Kan ikke bare den overrealistiske og til dels negative indre stemmen av og til holde kjeft? 

  Hver høst og hver vinter har jeg denne ene konflikten med meg selv. Jeg er så redd å kjøre når det ikke er tørr asfalt. Det gjør det absolutt ingenting bedre at man fra naturens side er utstyrt med en over normalt livlig fantasi. Det er ikke måte på alle situasjoner jeg - og bare jeg tydeligvis - kan ende opp i. Alt fra en gratis karusellopplevelse (dvs; svinge rundt og rundt på en fantastisk tørr asfalt), til og omtrent henge opp ned (bilen såklart) i et tre i veikanten. 

  Hadde jeg vært manusskribent så hadde jeg mest sannsynlig tjent inn gode penger. Men det er liksom ikke det som er min interesse da, dessverre. Bevares, er det noen som ser at min livlige fantasi kan være med å spe på med spenning i et manus - for all del, ta kontakt. 

  Er det bare jeg som har det slik? Eller finnes det flere av utgaven "hysteriske bilkjørere" der ute? Som - ved nærmere ettertanke - egentlig er ganske god til å kjøre bil..                                                                   

 • 04.10.2016
 • //
 • Kl.10:54
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 3 kommentarer
 • Har du noen gang følt deg tom uten og vite hvorfor?

  Kjenner du til den tomhetsfølelsen som bare kommer snikende? Du tar deg selv i å stirre tomt ut i luften - eller sjekke facebook uten å ha fått med deg et eneste ord av hva som sto der? Du føler deg liten og har bare lyst å krølle deg under et pledd å bli der hele dagen? Slike dager tror jeg de fleste har av og til. Der du føler at du ikke får gjort noe fornuftig. Studiene eller jobben er et ork og energien virker å ha forlatt deg for evig og alltid.

  Det har regnet i dagesvis.. kan det være en av grunnene for at min beste venn er sofaen min for øyeblikket? Tanken på at jeg nærmer meg 40 gir meg hetta! Er jeg virkelig blitt så gammel?! Jeg - som alltid har vært en av de yngste og usikre i foreldregruppa - er nå en av de eldste og kunne ikke brydd meg mindre om hva andre mener om mine evner som mor. Jeg vet jeg er en god mor. Det kunne jeg ikke sagt for 17 år siden når jeg fikk eldstemann. Jeg var redd for alt. Redd for at han fikk for lite mat. Redd for at klærne ikke var pene nok. Redd for at folk skulle se på meg som en dårlig mor. Redd for ditt - redd for datt. 

  Nå er jeg ikke redd lenger. Fordi jeg vet at jeg gjør det beste jeg kan. Bedre kan det ikke gjøres. Jeg har glade, omsorgsfulle og sosiale barn. Så hvorfor kommer denne følelsen av tomhet snikende? Fordi man setter for store krav til seg selv! Alt man skulle gjort - som ikke er gjort. Alt man har gjort - som kunne vært gjort bedre. Alt man planegger å gjøre - som ender opp med et kaos av halvferdige gjøremål. Men èn redsel har ikke forlatt meg ennå. Jeg strever stadig med å overbevise meg selv om at jeg er god nok. Slik har jeg hatt det hele livet. En liten tvil langt inne i meg som av og til kommer frem og hvisker; Er du virkelig god nok, Ann-Kristin? Ja, jeg er det! Og det er du også! Vi er gode nok som vi er. Bedre kan vi ikke bli:-) Men endringer er aldri å forakte. Man kan alltid gjøre positive endringer ved seg selv.

  Som f.eks å la skittentøyet vente til neste dag. Oppvaskmaskinen tar ikke skade av å stå full av rene kopper og fat. Sko ligger strødd i gangen og klær rundt omkring på gulvene - javel, hva så?! Går du fra skolen eller jobben og føler at du kunne sovet en uke fordi du er så sliten? Da er det på tide å stoppe opp å kjenne etter; hva er egentlig viktig i DITT liv? Jo, det er du! Du og ditt liv med alt det positive det inneholder. Jeg kjenner allerede at noe av tomheten slipper taket etter at jeg har fått satt ord på følelsene mine. Jeg gidder ikke gjøre mer husarbeid ikveld. Nå skal jeg sette av tid resten av kvelden til å gjøre noe som gir meg glede - noe jeg virkelig liker.

  Det samme burde du gjøre, kjære leser. Kjenner du at tomheten kommer, så finn på noe lystbetont. Tren, blogg, male, tegne, skrive, synge i dusjen, gå en tur å se på alle de ulike menneskene som finnes rundt omkring.. forestill deg historien bak menneskene, les interiørmagasiner og se for deg huset eller leiligheten eller rommet ditt i et nytt lys. Eksperimenter med ny sminke. Kanskje en helt annen klesstil hadde vært mosomt å teste ut? Dans ute i regnet og kjenn det kalde vannet renne nedover ansiktet ditt - la mascaraen renne og gi litt F! Kjenn at du lever og at det eneste du vet og har garanti for er at du lever her og nå.

  Ann-Kristin 

   

  #trening #kosthold #livsstil 

 • 03.10.2016
 • //
 • Kl.20:01
 • //
 • Hverdagen min
 • //
 • 1 kommentar
 • SPIS DEG TIL RENERE HUD OG VAKKERT HÅR

  Ja, du leste riktig. Det finnes flere ulike typer mat du kan spise for å hjelpe kroppen din til å kvitte seg med avfallsstoffer, som er betennelsesdempende, beskytter mot tidlig aldring og hjelper mot div. hudproblemer. Dessuten finnes det mat som virker innenfra og gjør håret ditt penere. Her har du noen eksempler på matvarer som har vist seg å være bra for kroppen;

   

  ALGER Spirulina, chlorella og rødalger inneholder næringsstoffer du ikke vil gå glipp av! Algene er basedannende, utrensende og cellefornyende. Du kan få vakker og glødende hud, glansfullt hår & sterke negler. Bland dem med eplejuice i en shaker, ha de i grønne smoothies eller lag en ansiktsmaske av algepulver og vann. 

   

  GRESS Hvetegress og byggress renser blod og lever, er bra ved akne og andre hudproblemer, kan forsinke aldringsprosessen, gjøre huden elastisk og kan gi en jevnere hudtone. Bland hvete - eller bygggresspulver med vann eller eplejuice i en shaker eller ha det i smoothies.

   

  BÆR Alle slags bær, både de norske skogsbærene og de mer eksotiske, som gojibær, amlabær og acai er rike på antioksidanter som beskytter mot tidlig aldring, virker betennelsesdempende og styrker bindevevet i huden. Det høye nivået av C-vitamin vedlikeholder kollagenet i huden. Gå for økologiske bær, da det brukes mye sprøytemidler på de vanlige bærene. Bruk dem i smoothies, på havregrøt, i musli eller i yoghurt. Eller som pålegg på brødskiven. Pulver av amla og acai kan brukes i smoothies. 

   

  RÅ KAKAO Rik på svovel som styrker huden, neglene og håret. samt enorme mengder beskyttende antioksidanter. Dessuten inneholder det koffein og theobromine som kan ha en oppstrammende effekt på huden. perfekt unnskyldning for å spise hjemmelaget sjokolade av råkakao hver eneste dag!

   

  CAMU CAMU En C-vitaminbombe av en frukt som virker betennelseshemmende, styrker huden, booster kollagenproduksjonen og jevner ut hudtonen. Blandes i smoothies eller juice og gir en syrlig smak i desserter og rawfoodkaker. Du kan også bruke camu camu blandet med olje som ansiktsmaske. 

  NØTTER OG FRØ Rike på omega 3-fettsyrer som smører, beskytter og helbreder huden, virker hormonbalanserende og betennelseshemmende og er viktig for mange andre funksjoner i kroppen. Gode kilder til plantebasert omega 3 er linfrø, hampfrø, valnøtter, oliven, chiafrø og gresskarkjerner. Nøtter og frø inneholder også mye sink som er flott for huden, spesielt acne, strekkmerker og rynker. Sink øker dessuten kollagenproduksjonen i huden og gir den glød. Bruk nøtter og frø i hjemmelaget musli, smotthies, som topping på grøt, i hjemmebakte brød eller knekkebrød - eller ta en neve som et lite mellommåltid. Kaldpressende oljer av nøtter og frø er også en enkel måte å få i seg de gode fettstyrenepå. Ta gjerne en spiseskje linfrøolje, hampolje eller Udo`s choice hver dag. 

   

  BANANER Inneholder mye potassium som regulerer væskemengden i huden under øynene og kan dermed redusere poser. Potassium fnner du også mye av i tørkede aprikoser, kiwi, pærer eller rødalger. 

   

  AVOKADO Proppet med sunne fettsyrer og andre næringsstoffer, deriblant vitamin A som virker fornyende på hudcellene og glutamin som virker rensende og beskyttende på huden. Avokado er genialt i smoothie, salater og som pålegg på brødskiven. Og ingenting slår en god guacamole!

   

  MØRKEGRØNNE GRØNNSAKER De mørkeste grønnsakene som f.eks grønnkål, spinat, romano og mangold er proppfulle av betakaroten som virker helbredende og fornyende på huden. Lag juice av dem, ha den i grønne smoothies eller hiv dem i salaten på daglig basis. 

   

  VANN Du har selvsagt hørt det før og det er ikke uten grunn; vann er helt essensielt for en myk og strålende hud. Vi består av over 70% vann, og når vi blir dehydrerte kommer tørrhet, linjer og mørke ringer bedre frem. Dessuten er vann avgjørende for å rense ut gift - og slaggstoffer fra kroppen, som igjen kan påvirke huden. Ta gjerne med deg en vannflaske i vesken. Fyll en fin karaffel med vann, sitronskiver, fersk mynte eller ingefær når du er hjemme, så blir du mer fristet til å ta deg et glass.


  GRØNN TE Antioksidantene kan redusere risikoen for hudkreft, bekjempe acne eller redusere rynker. Gå for økologisk grønn te og drikk flere kopper om dagen, gjerne istedenfor kaffe. 

   

 • 02.10.2016
 • //
 • Kl.16:06
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 3 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no