20.09.2017

Hvorfor lykkes noen og blir toppbloggere?

  • Skrevet 20.09.2017 klokka 16:49
  • Kategori: Skjønnhet

Jeg har ettersom årene har gått lest utrolig mange bra blogger her inne. Det finnes mange dyktige skribenter der ute - både unge og gamle. Selv har jeg skrevet mange - vel, kanskje ikke så spennende blogginnlegg. Mens jeg sitter her og ser på "Alene" så kommer tankene snikende; hva er det som gjør at det bare er et fåtall som lykkes som toppbloggere - mens de aller fleste ikke lykkes? Er vi for kjedelige? Forteller vi for lite pikante detaljer fra privatlivet vårt? Seriøst, jeg har ingen planer om å legge ut en detaljert beskrivelse av noe som helst. Annet enn kaktusen på bordet. Selv den er jeg tvilsom til å legge ut detaljer om. 

Ei heller har jeg tenkt å legge ut bilde av puppene mine i full blomst etter en fuktig svømmetur. Ikke avlyste jeg bryllupet mitt i sommer heller. Betalt reklame har jeg etter alle kunstens regler prøvd å legge ut i håp om at pengene bare skal renne inn på konto. De eneste pengene jeg fikk (vel, er for lite til at jeg i det hele tatt får noe utbetalt) er det jeg tjente på selv å bestille fra mine egne annonser. 

Nei, vi vanlige nordmenn er vel for kjedelige til å havne der i toppen av kransekaka. Men vi kunne da fått en liten bit av den kaka? Den inneholder tross alt mange ringer, haha! Om det skulle lyse misunnelse av dette innlegget så er du ikke helt på vidda. Selvfølgelig er jeg misunnelig på de som innkasserer tusenvis av kroner på å sitte hjemme i sin egen stue og skrive om det samme som de fleste av oss andre også gjør daglig. Uten å tjene et eneste øre.

Jeg har betalt meg - for å si det mildt, lutfattig - på bloggshouts. For så å trekke en titalls lesere om jeg har en riktig bra dag. Halvparten av leserne leste garantert ikke igjennom innlegget jeg betalte 45 kr for at de skulle kunne lese gratis (...) 

Forresten - for dere som ikke vet det; jeg er nok like gammel som moren til mange av bloggerne her inne. Men HEY! Jeg er iallefall velsignet med gode gener akkurat der. Føler meg ikke eldre enn 25, selv om enkelte jeg kjenner mener at jeg oppfører meg som max 14 år av og til. Og så takker jeg høyere makter for gode gener - for rynker har jeg omtrent ikke (!). Foruten sinnarynken som viser hver morgen når jeg ser meg selv i speilet. 

Snart er det ukens første episode av "The Voice". Mange drømmer som blir knust der også dessverre. Har jeg forresten nevnt at jeg har vært deltaker i Idol? Jepp. (Kjenner kjendisnykkene melde seg når jeg forteller det..) Jeg meldte meg på - og fikk innkallelse til audition. Møtte selvfølgelig opp, for så å vente i 6 timer før det var min tur. Når det endelig var min tur hadde jeg så lavt blodsukker at jeg omtrent måtte krype inn på rommet for audition (nope, jeg overdriver aldri!) Så.. hva skjer? Jo, det kan jeg med glede fortelle dere. Det første som møter meg er digre lyskastere. Som stilles inn mot - meg. Det andre jeg registrerer er svære kamera, tv-team og mennesker som sitter med headset og trykker på div pc`er. Iallefall. "Vær så god - syng" sier mannen med krøllete, langt hår. Hvor er dommerne og hvem er disse menneskene?! Jeg synger. Frem til refrenget starter. Da skjer det forunderlige; jeg får ikke frem en lyd! Ingenting. Hele 3 forsøk får jeg før avskjeden på grått papir kommer. Dagene derpå gikk med til ulidelige smerter og en nakke som var så stiv at jeg måtte snu hele kroppen om jeg skulle se på noen som stå ved siden av meg å ville prate. 

Når jeg da får se at - joda, dama som var bak meg i køa og som sang som - unnskyld uttrykket; ei vettskremt kråke - gikk videre.. da lo jeg hysterisk. For så å få lyst å smelle fjernkontrollen i tv`en. 

Ann-Kristin 

11.09.2017

Tørre og sprukne neglebånd?

  • Skrevet 11.09.2017 klokka 16:32
  • Kategori: Skjønnhet

Sliter du med tørre og sprukne neglebånd? Har du prøvd håndkremer i alle fasonger og prisklasser - til ingen nytte? Neglebånd som fliser seg og rives opp - med tilhørende svie og smerte - er ikke et ukjent fenomen for mange av oss. Du har sikkert fått råd både på apotek og via reklame at fuktighetskrem er det beste for tørre neglebånd. Vel, fuktighetskrem hjelper muligens på generelt tørre hender - men ikke på tørrhet rundt neglene. 

Er du atopiker, så er det enda viktigere å bruke et produkt som er fetere enn fuktighetskrem. Nemlig olje. Det finnes flere gode neglebånd oljer på markedet. Det du må gjøre er å prøve deg frem for å finne den du liker best og som fungerer best på dine hender. 

Selv har jeg prøvd flere, men kommet frem til en jeg virkelig elsker! Det er neglebånd oljen fra Essie. Den er drøy, lukter herlig - og ikke minst; den gir god fuktighet. Prisen er ca 139,- pr stk. Og den varer relativt lenge om du bruker den riktig. 

 

 

 

Andre ting du trenger for å stelle neglebånd er neglebåndskyver og neglebåndfjerner/saks. Type de på bildet under. Har du dette er du langt på vei sikret mot en fremtid med penere hender. 

 

 

Det du gjør er at du skyver neglebåndene nedover slik at de ikke lenger er festet helt inntil neglen. Du kan også bruke saksen og klippe bort store og sprukne neglebånd. Jeg vasker alltid hendene før jeg smører meg med neglebåndolje. 

Om du har ekstremt tørr og vanskelig hud - eller har en jobb som krever at du må rengjøre hendene ofte og grundig, så vil jeg anbefale å blande grønnsåpevann og ha hendene i. 5 - 10 min pr gang (et par ganger i uken) holder. Grønnsåpe desinfiserer, rengjør og inneholder fettstoffer som gjøre hendene myke. Merk; ikke alle tåler denne typen behandling like godt! Du må huske å smøre med neglebånd olje etter endt grønnsåpebad. 

Du finner veiledning flere steder på nettet når det gjelder fremgangsmåte i forhold til fjerning av neglebånd. Dette er også noe som kan gjøres hos en profesjonell hudpleier eller en som legger kunstige negler. Det billigste vil likevel bli om du lærer deg å gjøre dette selv - da neglebånd vokser raskt og må fjernes med jevne mellomrom.

Ann-Kristin

 

 

08.10.2016

LAG DIN EGEN HÅRMASKE

  • Skrevet 08.10.2016 klokka 21:18
  • Kategori: Skjønnhet

Hårmaske er omtrent like enkelt å lage som ansiktsmaske, og ingrediensene er heller ikke så ulike. Bare husk å minne kjæresten din på at det er hans tur til å vaske dusjen etterpå..

 

                             
                                        

Tørt hår: Bland 1 banan 1 avokado og 1 ts olivenolje i blender. Ha masken i vått hår, ta på dusjhette eller plastfolie og la den virke i 15 minutter. Vask godt med sjampo og gre gjennom med en grovtannet kam. Avslutt med balsam. 

Farget hår: Varm 1/2 dl olivenolje og tilsett 5 dråper eterisk olje av rosmarin. Massèr inn i håret med fokus på lengdene. Ta på dusjhette eller plastfolie og la masken sitte i 20 minutter før du vasker ut med sjampo. 

Bleket/stripet hår: For tørt bleket hår, mos en avokado og tilsett 1 ts kokosolje. La masken virke i 15 minutter og vask ut med sjampo. For å friske opp lyse lokker, skyll håret med en blanding av kamomillete og sitronsaft blandet i vann. Sitt 30 minutter i sola og skyll ut. 

Fett hår: Bland 1 dl jordbær og 1 ts sitronsaft i blender. Ha i hår og hodebunn og la virke i 10 minutter. Vask ut med sjampo. Avslutt gjerne med å skylle håret med eplesidereddik blandet i vann. 

Krøller: Mos 1/2 avokado i blender og 1 ts mandelolje. Ha i vått, nyvasket hår og la virke i 30 minutter. Skyll godt og avslutt med balsam.

Tynt og flatt hår: Bland ca 2 dl øl (ja, øl!) med 1 ts mandelolje. Ha det i nyvasket, fuktig hår og la det virke i 15 minutter før du skyller det ut. 

                                                                                                        

HOLDBARHET PÅ HJEMMELAGDE PRODUKTER:

Fordelen med hjemmelagde produkter er at de er helt ferske når du bruker dem. Men dette betyr også at de ikke holder seg like lenge som kosmetikk tilsatt konserveringsmidler eller som er laget i et sterilt miljø. Lag derfor små mengder når du lager dine egne produkter, så slipper du å kaste resten hvis det blir dårlig før du får brukt det opp. Oppbevar eventuelle rester i kjøleskapet eller gi det bort mens det er ferskt. Begynner et produkt å lukte rart, klumpe seg eller bli muggent, er det på tide å kaste det i restavfallet. Produkter med spesielt kort holdbarhet er ansiktsmasker, hårmasker og peeling, mens ansiktsoljer, kroppsoljer og kroppsskrubb gjerne holder en god stund.

05.10.2016

Lag dine egne skjønnhetsprodukter

  • Skrevet 05.10.2016 klokka 10:04
  • Kategori: Skjønnhet

Ja, hvorfor ikke lage dine egne skjønnhetsprodukter? Rene produkter uten parabener, parfyme, aluminium, etanolaminer, triklosaner osv. Den billigste og aller beste pleien du kan gi huden din er nettopp rene, kaldpressende planteoljer. De kan brukes på alle hudtyper, uansett om du har tøff, fet, kvisete, ung eller moden hud. Det er nemlig helt naturlig for huden å regulere sin egen oljebalanse - det er jo olje som holder huden myk i utgangspunktet. Olje er i tillegg rik på vitaminer, antoksidanter, mineraler, essensielle fettsyrer og annen næring som huden din trenger. 

Ansiktsolje trekker dypt inn i huden, og næringstoffene virker cellefornyende, sammentrekkende og antiseptiske, de bekjemper frie radikaler, gir huden glød, demper rynker og fine linjer og hjelper mot eksem, psoriasis, akne og andre hudproblemer. Oljer er frie for syntetiske farger - og duftstoffer, parabener, mineraloljer, voks og petrokjemikalier. 

Det krever litt eksperimentering å komme frem til den perfekte oljeblandingen. Men det er jo det som er så fint med å lage produkter selv - de blir skreddersydde for nettopp deg, og i tillegg så naturlige at du kunne spist dem. I starten kan ansiktsolje virke litt uvant, og noen er bekymret for at de skal gå rundt med glinsende fjes hele dagen.. Slapp av, du venner deg fort til oljene, de trekker godt inn i huden når du bruker rett mengde og rett olje, og når du først blir oljefrelst vil du omtrent aldri gå tilbake. Så hopp i det! Huden din kommer til å elske deg for det. 

Basisoppskrift ansiktsolje

50% arganolje

25 % mandeolje

25% av en eller flere av følgende oljer etter behov: 

Normal hud og blandingshud: Nattlysolje (evening primrose), ferskenkjerneolje (peach kernel), aprikoskjerneolje (apricot kernel), og agrukurtolje (borage seed). 

Tørr hud: Aprikoskjerneolje (apricot kernel), agrukurtolje (borage seed), olivenolje, avokadoolje, ferskenkjerneolje (peach kernel), hvetekimolje (wheat germ), nypefrøolje (rose hip seed), baobabolje. 

Fet hud og akne: Nypefrøolje (rose hip seed), calendulaolje, hampolje (hemp), nattlysolje (evening primrose), hasselnøttolje (hazel nut), jojobaolje. 

Sensitiv hud: Aprikoskjerneolje (apricot kernel), nattlysolje (evening primrose), avokadoolje, hvetekimolje (wheat germ), ferskenkjerneolje (peach kernel). 

Bland oljene sammen i en tom glassflaske, gjerne av mørkt glass. Ikke fyll helt opp i tilfelle du ønsker å tilsette mer av en av oljene. Tomme glassflasker i mørkt glass får du blant annet på ebay.comSøk på "empty amber glass bottle". Ansiktsoljen kan oppbevares i badskapet, men hold flasken vekk fra sterk varme og sollys. Oljer du ikke bruker daglig bør oppbevares i kjøleskap. For lengre holdbarhet kan du tilsette litt E-vitamin i form av noen dråper hvetekimolje eller innholdet fra en E-vitaminkapsel. Går du for E-vitamin i kapsel bør 'Ptilse at den ikke er syntetisk fremstilt. Syntetisk E-vitamin har navn som begynner på dl-, som for eksempel "dl-alpha-tocopherol", mens naturlig E-vitamin har navn som begynner med d-, som "d-alpha-tocopherol".

Bruk en mengde på størrelse med tommelfingerneglen og masser oljen godt inn i huden morgen og kveld. Oljen kan erstatte både dag - og nattkrem, serum og øyekrem. Dersom oljen føles for fet tilsetter du litt mer av en lettere olje, som mandelolje eller aprikoskjerneolje. Gir den ikke nok fukt tilsetter du litt mer av en fetere olje, som arganolje og avokadoolje. 

 

Oljer med spesielle egenskaper

Rundt øynene Druekjerneolje (grape seed), hvetekimolje (wheat germ), mangokjerneolje (mango kernel), nypefrøolje (rosehip seed) og ricinusolje (castor). 

På arr Nypefrøolje (rosehip seed), makademiaolje, neemolje, tamanuolje og ringblomstolje (calendula). 

På eksem Ringblomstolje (calendula), agurkurtolje (borage seed), kukuinøttolje og hampolje (hemp).

På rynker Nypefrøolje (rosehip seed), nattlysolje (evening primrose), druekjerneolje (grape seed) og agurkurtolje (borage seed). 

 

Gå for kaldpressede og økologiske oljer. Vi skiller mellom baseoljer og eteriske oljer. Baseolje lages hovedsaklig av kjerner, nøtter og frø - mens eterisk olje er høykonsentrert planteekstrakt med terapeutiske egenskaper og sterk duft. Gode baseoljer finner du blant annet på aromantic.co.uk, rawgaia.com, iherb.com, newdirection.com, naturallythinking.com og helsekostbutikker. Det selges også mye bra på andre nettbutikker, men vær nøye med kvaliteten. Gå derfor for litt dyrere produkter av høy kvalitet fremfor billige oljer fra ukjente leverandører - du vil merke forskjellen! Det samme gjelder for eteriske oljer. På engelsk kalles baseolje "carrier oil" og eterisk olje for "essensial oil". 

 

Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

02.10.2016

SPIS DEG TIL RENERE HUD OG VAKKERT HÅR

  • Skrevet 02.10.2016 klokka 16:06
  • Kategori: Skjønnhet

Ja, du leste riktig. Det finnes flere ulike typer mat du kan spise for å hjelpe kroppen din til å kvitte seg med avfallsstoffer, som er betennelsesdempende, beskytter mot tidlig aldring og hjelper mot div. hudproblemer. Dessuten finnes det mat som virker innenfra og gjør håret ditt penere. Her har du noen eksempler på matvarer som har vist seg å være bra for kroppen;

 

ALGER Spirulina, chlorella og rødalger inneholder næringsstoffer du ikke vil gå glipp av! Algene er basedannende, utrensende og cellefornyende. Du kan få vakker og glødende hud, glansfullt hår & sterke negler. Bland dem med eplejuice i en shaker, ha de i grønne smoothies eller lag en ansiktsmaske av algepulver og vann. 

 

GRESS Hvetegress og byggress renser blod og lever, er bra ved akne og andre hudproblemer, kan forsinke aldringsprosessen, gjøre huden elastisk og kan gi en jevnere hudtone. Bland hvete - eller bygggresspulver med vann eller eplejuice i en shaker eller ha det i smoothies.

 

BÆR Alle slags bær, både de norske skogsbærene og de mer eksotiske, som gojibær, amlabær og acai er rike på antioksidanter som beskytter mot tidlig aldring, virker betennelsesdempende og styrker bindevevet i huden. Det høye nivået av C-vitamin vedlikeholder kollagenet i huden. Gå for økologiske bær, da det brukes mye sprøytemidler på de vanlige bærene. Bruk dem i smoothies, på havregrøt, i musli eller i yoghurt. Eller som pålegg på brødskiven. Pulver av amla og acai kan brukes i smoothies. 

 

RÅ KAKAO Rik på svovel som styrker huden, neglene og håret. samt enorme mengder beskyttende antioksidanter. Dessuten inneholder det koffein og theobromine som kan ha en oppstrammende effekt på huden. perfekt unnskyldning for å spise hjemmelaget sjokolade av råkakao hver eneste dag!

 

CAMU CAMU En C-vitaminbombe av en frukt som virker betennelseshemmende, styrker huden, booster kollagenproduksjonen og jevner ut hudtonen. Blandes i smoothies eller juice og gir en syrlig smak i desserter og rawfoodkaker. Du kan også bruke camu camu blandet med olje som ansiktsmaske. 

NØTTER OG FRØ Rike på omega 3-fettsyrer som smører, beskytter og helbreder huden, virker hormonbalanserende og betennelseshemmende og er viktig for mange andre funksjoner i kroppen. Gode kilder til plantebasert omega 3 er linfrø, hampfrø, valnøtter, oliven, chiafrø og gresskarkjerner. Nøtter og frø inneholder også mye sink som er flott for huden, spesielt acne, strekkmerker og rynker. Sink øker dessuten kollagenproduksjonen i huden og gir den glød. Bruk nøtter og frø i hjemmelaget musli, smotthies, som topping på grøt, i hjemmebakte brød eller knekkebrød - eller ta en neve som et lite mellommåltid. Kaldpressende oljer av nøtter og frø er også en enkel måte å få i seg de gode fettstyrenepå. Ta gjerne en spiseskje linfrøolje, hampolje eller Udo`s choice hver dag. 

 

BANANER Inneholder mye potassium som regulerer væskemengden i huden under øynene og kan dermed redusere poser. Potassium fnner du også mye av i tørkede aprikoser, kiwi, pærer eller rødalger. 

 

AVOKADO Proppet med sunne fettsyrer og andre næringsstoffer, deriblant vitamin A som virker fornyende på hudcellene og glutamin som virker rensende og beskyttende på huden. Avokado er genialt i smoothie, salater og som pålegg på brødskiven. Og ingenting slår en god guacamole!

 

MØRKEGRØNNE GRØNNSAKER De mørkeste grønnsakene som f.eks grønnkål, spinat, romano og mangold er proppfulle av betakaroten som virker helbredende og fornyende på huden. Lag juice av dem, ha den i grønne smoothies eller hiv dem i salaten på daglig basis. 

 

VANN Du har selvsagt hørt det før og det er ikke uten grunn; vann er helt essensielt for en myk og strålende hud. Vi består av over 70% vann, og når vi blir dehydrerte kommer tørrhet, linjer og mørke ringer bedre frem. Dessuten er vann avgjørende for å rense ut gift - og slaggstoffer fra kroppen, som igjen kan påvirke huden. Ta gjerne med deg en vannflaske i vesken. Fyll en fin karaffel med vann, sitronskiver, fersk mynte eller ingefær når du er hjemme, så blir du mer fristet til å ta deg et glass.


GRØNN TE Antioksidantene kan redusere risikoen for hudkreft, bekjempe acne eller redusere rynker. Gå for økologisk grønn te og drikk flere kopper om dagen, gjerne istedenfor kaffe. 

 

hits