hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

DETTE GJØR DU FOR Å FÅ BORT UREN HUD I ANSIKTET - UTEN KJEMISKE MIDLER

Du trener. Så enkelt er det. Jo mer du svetter - jo mer får du renset huden innenfra og ut. Ingen ansiktsmasker, rensemidler eller andre behandlinger kan gjøre huden din vakrere enn at du rett og slett svetter ut ulumskheter fra innsiden og ut gjennom porene i ansiktshuden. 

Når jeg begynte å trene for noen år siden så merket jeg ikke forandringene med det samme. Det tok noen måneder med aktiv trening og mye svette før jeg la merke til at de sorte prikkene på nesen var borte. Etterhvert forsto jeg at det faktisk var treningen som førte til at huden min ble mye finere og renere enn tidligere. Bare prøv å se deg i speilet etter ei hard treningsøkt og etter du har vært i dusjen - da vil du se at huden din stråler. Og det uten bruk av noen former for kjemiske hjelpemidler. Du vil dessuten føle deg mye friskere og renere etter trening, når du vet at huden din er renset for skitt og annet som måtte ha lagt seg i porene - og da ikke bare renset på overflaten som de fleste kjemiske ansiktsbehandlinger bidrar til. Du kan faktisk få huden din til å se 10 år yngre ut med svært enkle grep som ikke koster noenting. 

Det var en liten oppdatering fra meg før jeg suser videre.

Ann-Kristin

beautiful woman cleaning her face with cotton pads.
Licensed from: BDS / yayimages.com

 • 20.03.2018
 • //
 • Kl.15:08
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 0 kommentarer
 • FINNES DEN PERFEKTE MASCARA?

  Jeg har prøvd mange ulike mascaraer opp gjennom årene, og nå vil jeg gjerne dele med dere hvilke merker jeg er mest fornøyd med - og hvilke som passer mine øyne minst. Kanskje finner du en mascara du ikke har prøvd før og som vil passe deg perfekt:-) Jeg har iallefall funnet min! Andre kan ha Men først; det merket jeg har brukt mest av er L'Oréal. Den første mascaraen jeg prøvde i dette merket var L'Oréal Voluminous. 

                                             

  Leverandørens beskrivelse av mascaraen: Denne mascaraen gir fire ganger så fyldige vipper samtidig som det gir næring og styrker vippene med en formel som inneholder Panthenol og Ceramide-R. Voluminøs 4X innkapsler og forsterker hver øyenvippe for å gjøre dem tykkere og luksuriøst rik samtidig som den hindrer klumper.

  Min erfaring etter å ha brukt mascaraen: Denne mascaraen holder forsåvidt det den lover. Du får vipper med volum - dvs, etter å ha lagt på noen lag med mascara. Den har grei holdbarhet. Noe som ikke er nevnt i leverandørens beskrivelse er at den kan begynne å drysse etter noe tid. Behalgelig børste som fordeler mascaraen pent på vippene. Alt i alt er dette en mascara jeg liker godt og som fortsatt befinner seg blant make up`en min. Pris varierer etter hvor du kjøper mascaraen - men veiledende pris er ca 139 kr

  En annen mascara fra L'Oréal jeg har brukt en del og er greit fornøyd med er False Lash Superstar. 

                                 

  Leverandørens beskrivelse av mascaraen: False Lash Superstar Mascara er en Superstar-mascara i 2 steg som løfter og forlenger vippene for glamorøst supervolum. Primeren gir supervolum og mascaraen løfter og strekker vippene ut for superlengde. Mascara som gir falsk vippeeffekt.

  Min erfaring etter å ha brukt mascaraen: Mascaraen gir ikke supervolum eller en effekt av falske vipper hvis du har normal lngde på vippene. Den gir derimot bra fylde og volum om du har naturlig lange vipper. Pluss for lite dryssing i løpet av dagen. Behagelig børste og lett å påføre. Primeren føles ekstra behagelig og gir et ønske om at mascaraen er like myk. Noe som raskt fører til en viss skuffelse. Veiledende pris er 175 kr. 

  Maybelline er en mascara jeg aldri har følt meg komfortabel med. De mascaraene jeg har prøvd har ikke gitt meg det jeg har vært ute etter i en mascara. 

                                              

  Leverandørens beskrivelse: Legendarisk mascara som pleier vippene mens den gir fylde. Ingen klumper, ingen kladder. En ekte Maybelline-klassiker.
  Legendarisk Maybelline-mascara som pleier og gir fylde. 
  - Vippefordoblende formel som glir lett på for å bygge opp fantastisk flotte vipper 
  - Vippebyggende børste som gjør det enkelt å oppnå en flott look uten klumper eller kladder 
  - Kan vaskes av. Fås også i vannfast utgave.

  Min erfaring etter å ha prøvd mascaraen: Beklager Maybelline, men dette holder ikke. Mascaraen bærer preg av å være av de billigste. Det er en grei mascara for jenter som nettopp har begynt å eksperimentere med sminke, men for viderekommende havner den dessverre nederst i min rangering. Gir hverken volum eller fylde av nevneverdig art. Dette ble første og siste mascara jeg kjøpte fra dette merket. 

  Isadora har jevnt over mye bra sminke. Men heller ikke her har jeg funnet en mascara som passer mine vipper. Jeg persolig føler ikke at de jeg har testet hverken gir det volumet, tykkelsen eller lengden jeg ønsker. Men igjen; Isadora har mye bra øyeskygge, lipgloss og annet. 

  Jan Thomas sin mascara kjøpte jeg med stor iver - og tenkte at nå, Ann-Kristin, nå har du funnet den mascaraen du har leita etter. Men nei, denne mascaraen skuffet big time. Prøvde den på èn gang, og etter det har den bare blitt liggende. En stor skuffelse mao. 

  DET VAR DA DEN MED STOR "M" DUKKET OPP. Det var virkelig kjærlighet ved første blikk. Diorshow Pump'n'Volume Mascara.

                       

  Leverandørens beskrivelse: Diorshow Pump'n'volume maskara en spektakulær maskara med ny teknologi; "Power of squeeze" hylse kombinert med Dior sin tykkeste formel noensinne som gir vippene øyeblikkelig maksimalt volum.

  Min erfaring: Terningkast 6. Fantastisk! Jeg har funnet min mascara og kommer aldri til å bytte. Veiledende pris 325 kr. 

  Det er lenge siden jeg begynte å bestille sminken min på nettet. Om du er interessert så kan du sjekke en nettside jeg har bestilt mye fra HER.

 • 08.10.2017
 • //
 • Kl.13:29
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 0 kommentarer
 • Tørre og sprukne neglebånd?

  Sliter du med tørre og sprukne neglebånd? Har du prøvd håndkremer i alle fasonger og prisklasser - til ingen nytte? Neglebånd som fliser seg og rives opp - med tilhørende svie og smerte - er ikke et ukjent fenomen for mange av oss. Du har sikkert fått råd både på apotek og via reklame at fuktighetskrem er det beste for tørre neglebånd. Vel, fuktighetskrem hjelper muligens på generelt tørre hender - men ikke på tørrhet rundt neglene. 

  Er du atopiker, så er det enda viktigere å bruke et produkt som er fetere enn fuktighetskrem. Nemlig olje. Det finnes flere gode neglebånd oljer på markedet. Det du må gjøre er å prøve deg frem for å finne den du liker best og som fungerer best på dine hender. 

  Selv har jeg prøvd flere, men kommet frem til en jeg virkelig elsker! Det er neglebånd oljen fra Essie. Den er drøy, lukter herlig - og ikke minst; den gir god fuktighet. Prisen er ca 139,- pr stk. Og den varer relativt lenge om du bruker den riktig. 

   

   

   

  Andre ting du trenger for å stelle neglebånd er neglebåndskyver og neglebåndfjerner/saks. Type de på bildet under. Har du dette er du langt på vei sikret mot en fremtid med penere hender. 

   

   

  Det du gjør er at du skyver neglebåndene nedover slik at de ikke lenger er festet helt inntil neglen. Du kan også bruke saksen og klippe bort store og sprukne neglebånd. Jeg vasker alltid hendene før jeg smører meg med neglebåndolje. 

  Om du har ekstremt tørr og vanskelig hud - eller har en jobb som krever at du må rengjøre hendene ofte og grundig, så vil jeg anbefale å blande grønnsåpevann og ha hendene i. 5 - 10 min pr gang (et par ganger i uken) holder. Grønnsåpe desinfiserer, rengjør og inneholder fettstoffer som gjøre hendene myke. Merk; ikke alle tåler denne typen behandling like godt! Du må huske å smøre med neglebånd olje etter endt grønnsåpebad. 

  Du finner veiledning flere steder på nettet når det gjelder fremgangsmåte i forhold til fjerning av neglebånd. Dette er også noe som kan gjøres hos en profesjonell hudpleier eller en som legger kunstige negler. Det billigste vil likevel bli om du lærer deg å gjøre dette selv - da neglebånd vokser raskt og må fjernes med jevne mellomrom.

  Ann-Kristin

   

   

 • 11.09.2017
 • //
 • Kl.16:32
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 0 kommentarer
 • LAG DIN EGEN HÅRMASKE

  Hårmaske er omtrent like enkelt å lage som ansiktsmaske, og ingrediensene er heller ikke så ulike. Bare husk å minne kjæresten din på at det er hans tur til å vaske dusjen etterpå..

   

                               
                                          

  Tørt hår: Bland 1 banan 1 avokado og 1 ts olivenolje i blender. Ha masken i vått hår, ta på dusjhette eller plastfolie og la den virke i 15 minutter. Vask godt med sjampo og gre gjennom med en grovtannet kam. Avslutt med balsam. 

  Farget hår: Varm 1/2 dl olivenolje og tilsett 5 dråper eterisk olje av rosmarin. Massèr inn i håret med fokus på lengdene. Ta på dusjhette eller plastfolie og la masken sitte i 20 minutter før du vasker ut med sjampo. 

  Bleket/stripet hår: For tørt bleket hår, mos en avokado og tilsett 1 ts kokosolje. La masken virke i 15 minutter og vask ut med sjampo. For å friske opp lyse lokker, skyll håret med en blanding av kamomillete og sitronsaft blandet i vann. Sitt 30 minutter i sola og skyll ut. 

  Fett hår: Bland 1 dl jordbær og 1 ts sitronsaft i blender. Ha i hår og hodebunn og la virke i 10 minutter. Vask ut med sjampo. Avslutt gjerne med å skylle håret med eplesidereddik blandet i vann. 

  Krøller: Mos 1/2 avokado i blender og 1 ts mandelolje. Ha i vått, nyvasket hår og la virke i 30 minutter. Skyll godt og avslutt med balsam.

  Tynt og flatt hår: Bland ca 2 dl øl (ja, øl!) med 1 ts mandelolje. Ha det i nyvasket, fuktig hår og la det virke i 15 minutter før du skyller det ut. 

                                                                                                          

  HOLDBARHET PÅ HJEMMELAGDE PRODUKTER:

  Fordelen med hjemmelagde produkter er at de er helt ferske når du bruker dem. Men dette betyr også at de ikke holder seg like lenge som kosmetikk tilsatt konserveringsmidler eller som er laget i et sterilt miljø. Lag derfor små mengder når du lager dine egne produkter, så slipper du å kaste resten hvis det blir dårlig før du får brukt det opp. Oppbevar eventuelle rester i kjøleskapet eller gi det bort mens det er ferskt. Begynner et produkt å lukte rart, klumpe seg eller bli muggent, er det på tide å kaste det i restavfallet. Produkter med spesielt kort holdbarhet er ansiktsmasker, hårmasker og peeling, mens ansiktsoljer, kroppsoljer og kroppsskrubb gjerne holder en god stund.

 • 08.10.2016
 • //
 • Kl.21:18
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 4 kommentarer
 • Lag dine egne skjønnhetsprodukter

  Ja, hvorfor ikke lage dine egne skjønnhetsprodukter? Rene produkter uten parabener, parfyme, aluminium, etanolaminer, triklosaner osv. Den billigste og aller beste pleien du kan gi huden din er nettopp rene, kaldpressende planteoljer. De kan brukes på alle hudtyper, uansett om du har tøff, fet, kvisete, ung eller moden hud. Det er nemlig helt naturlig for huden å regulere sin egen oljebalanse - det er jo olje som holder huden myk i utgangspunktet. Olje er i tillegg rik på vitaminer, antoksidanter, mineraler, essensielle fettsyrer og annen næring som huden din trenger. 

  Ansiktsolje trekker dypt inn i huden, og næringstoffene virker cellefornyende, sammentrekkende og antiseptiske, de bekjemper frie radikaler, gir huden glød, demper rynker og fine linjer og hjelper mot eksem, psoriasis, akne og andre hudproblemer. Oljer er frie for syntetiske farger - og duftstoffer, parabener, mineraloljer, voks og petrokjemikalier. 

  Det krever litt eksperimentering å komme frem til den perfekte oljeblandingen. Men det er jo det som er så fint med å lage produkter selv - de blir skreddersydde for nettopp deg, og i tillegg så naturlige at du kunne spist dem. I starten kan ansiktsolje virke litt uvant, og noen er bekymret for at de skal gå rundt med glinsende fjes hele dagen.. Slapp av, du venner deg fort til oljene, de trekker godt inn i huden når du bruker rett mengde og rett olje, og når du først blir oljefrelst vil du omtrent aldri gå tilbake. Så hopp i det! Huden din kommer til å elske deg for det. 

  Basisoppskrift ansiktsolje

  50% arganolje

  25 % mandeolje

  25% av en eller flere av følgende oljer etter behov: 

  Normal hud og blandingshud: Nattlysolje (evening primrose), ferskenkjerneolje (peach kernel), aprikoskjerneolje (apricot kernel), og agrukurtolje (borage seed). 

  Tørr hud: Aprikoskjerneolje (apricot kernel), agrukurtolje (borage seed), olivenolje, avokadoolje, ferskenkjerneolje (peach kernel), hvetekimolje (wheat germ), nypefrøolje (rose hip seed), baobabolje. 

  Fet hud og akne: Nypefrøolje (rose hip seed), calendulaolje, hampolje (hemp), nattlysolje (evening primrose), hasselnøttolje (hazel nut), jojobaolje. 

  Sensitiv hud: Aprikoskjerneolje (apricot kernel), nattlysolje (evening primrose), avokadoolje, hvetekimolje (wheat germ), ferskenkjerneolje (peach kernel). 

  Bland oljene sammen i en tom glassflaske, gjerne av mørkt glass. Ikke fyll helt opp i tilfelle du ønsker å tilsette mer av en av oljene. Tomme glassflasker i mørkt glass får du blant annet på ebay.comSøk på "empty amber glass bottle". Ansiktsoljen kan oppbevares i badskapet, men hold flasken vekk fra sterk varme og sollys. Oljer du ikke bruker daglig bør oppbevares i kjøleskap. For lengre holdbarhet kan du tilsette litt E-vitamin i form av noen dråper hvetekimolje eller innholdet fra en E-vitaminkapsel. Går du for E-vitamin i kapsel bør 'Ptilse at den ikke er syntetisk fremstilt. Syntetisk E-vitamin har navn som begynner på dl-, som for eksempel "dl-alpha-tocopherol", mens naturlig E-vitamin har navn som begynner med d-, som "d-alpha-tocopherol".

  Bruk en mengde på størrelse med tommelfingerneglen og masser oljen godt inn i huden morgen og kveld. Oljen kan erstatte både dag - og nattkrem, serum og øyekrem. Dersom oljen føles for fet tilsetter du litt mer av en lettere olje, som mandelolje eller aprikoskjerneolje. Gir den ikke nok fukt tilsetter du litt mer av en fetere olje, som arganolje og avokadoolje. 

   

  Oljer med spesielle egenskaper

  Rundt øynene Druekjerneolje (grape seed), hvetekimolje (wheat germ), mangokjerneolje (mango kernel), nypefrøolje (rosehip seed) og ricinusolje (castor). 

  På arr Nypefrøolje (rosehip seed), makademiaolje, neemolje, tamanuolje og ringblomstolje (calendula). 

  På eksem Ringblomstolje (calendula), agurkurtolje (borage seed), kukuinøttolje og hampolje (hemp).

  På rynker Nypefrøolje (rosehip seed), nattlysolje (evening primrose), druekjerneolje (grape seed) og agurkurtolje (borage seed). 

   

  Gå for kaldpressede og økologiske oljer. Vi skiller mellom baseoljer og eteriske oljer. Baseolje lages hovedsaklig av kjerner, nøtter og frø - mens eterisk olje er høykonsentrert planteekstrakt med terapeutiske egenskaper og sterk duft. Gode baseoljer finner du blant annet på aromantic.co.uk, rawgaia.com, iherb.com, newdirection.com, naturallythinking.com og helsekostbutikker. Det selges også mye bra på andre nettbutikker, men vær nøye med kvaliteten. Gå derfor for litt dyrere produkter av høy kvalitet fremfor billige oljer fra ukjente leverandører - du vil merke forskjellen! Det samme gjelder for eteriske oljer. På engelsk kalles baseolje "carrier oil" og eterisk olje for "essensial oil". 

   

  Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

 • 05.10.2016
 • //
 • Kl.10:04
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 1 kommentar
 • SPIS DEG TIL RENERE HUD OG VAKKERT HÅR

  Ja, du leste riktig. Det finnes flere ulike typer mat du kan spise for å hjelpe kroppen din til å kvitte seg med avfallsstoffer, som er betennelsesdempende, beskytter mot tidlig aldring og hjelper mot div. hudproblemer. Dessuten finnes det mat som virker innenfra og gjør håret ditt penere. Her har du noen eksempler på matvarer som har vist seg å være bra for kroppen;

   

  ALGER Spirulina, chlorella og rødalger inneholder næringsstoffer du ikke vil gå glipp av! Algene er basedannende, utrensende og cellefornyende. Du kan få vakker og glødende hud, glansfullt hår & sterke negler. Bland dem med eplejuice i en shaker, ha de i grønne smoothies eller lag en ansiktsmaske av algepulver og vann. 

   

  GRESS Hvetegress og byggress renser blod og lever, er bra ved akne og andre hudproblemer, kan forsinke aldringsprosessen, gjøre huden elastisk og kan gi en jevnere hudtone. Bland hvete - eller bygggresspulver med vann eller eplejuice i en shaker eller ha det i smoothies.

   

  BÆR Alle slags bær, både de norske skogsbærene og de mer eksotiske, som gojibær, amlabær og acai er rike på antioksidanter som beskytter mot tidlig aldring, virker betennelsesdempende og styrker bindevevet i huden. Det høye nivået av C-vitamin vedlikeholder kollagenet i huden. Gå for økologiske bær, da det brukes mye sprøytemidler på de vanlige bærene. Bruk dem i smoothies, på havregrøt, i musli eller i yoghurt. Eller som pålegg på brødskiven. Pulver av amla og acai kan brukes i smoothies. 

   

  RÅ KAKAO Rik på svovel som styrker huden, neglene og håret. samt enorme mengder beskyttende antioksidanter. Dessuten inneholder det koffein og theobromine som kan ha en oppstrammende effekt på huden. perfekt unnskyldning for å spise hjemmelaget sjokolade av råkakao hver eneste dag!

   

  CAMU CAMU En C-vitaminbombe av en frukt som virker betennelseshemmende, styrker huden, booster kollagenproduksjonen og jevner ut hudtonen. Blandes i smoothies eller juice og gir en syrlig smak i desserter og rawfoodkaker. Du kan også bruke camu camu blandet med olje som ansiktsmaske. 

  NØTTER OG FRØ Rike på omega 3-fettsyrer som smører, beskytter og helbreder huden, virker hormonbalanserende og betennelseshemmende og er viktig for mange andre funksjoner i kroppen. Gode kilder til plantebasert omega 3 er linfrø, hampfrø, valnøtter, oliven, chiafrø og gresskarkjerner. Nøtter og frø inneholder også mye sink som er flott for huden, spesielt acne, strekkmerker og rynker. Sink øker dessuten kollagenproduksjonen i huden og gir den glød. Bruk nøtter og frø i hjemmelaget musli, smotthies, som topping på grøt, i hjemmebakte brød eller knekkebrød - eller ta en neve som et lite mellommåltid. Kaldpressende oljer av nøtter og frø er også en enkel måte å få i seg de gode fettstyrenepå. Ta gjerne en spiseskje linfrøolje, hampolje eller Udo`s choice hver dag. 

   

  BANANER Inneholder mye potassium som regulerer væskemengden i huden under øynene og kan dermed redusere poser. Potassium fnner du også mye av i tørkede aprikoser, kiwi, pærer eller rødalger. 

   

  AVOKADO Proppet med sunne fettsyrer og andre næringsstoffer, deriblant vitamin A som virker fornyende på hudcellene og glutamin som virker rensende og beskyttende på huden. Avokado er genialt i smoothie, salater og som pålegg på brødskiven. Og ingenting slår en god guacamole!

   

  MØRKEGRØNNE GRØNNSAKER De mørkeste grønnsakene som f.eks grønnkål, spinat, romano og mangold er proppfulle av betakaroten som virker helbredende og fornyende på huden. Lag juice av dem, ha den i grønne smoothies eller hiv dem i salaten på daglig basis. 

   

  VANN Du har selvsagt hørt det før og det er ikke uten grunn; vann er helt essensielt for en myk og strålende hud. Vi består av over 70% vann, og når vi blir dehydrerte kommer tørrhet, linjer og mørke ringer bedre frem. Dessuten er vann avgjørende for å rense ut gift - og slaggstoffer fra kroppen, som igjen kan påvirke huden. Ta gjerne med deg en vannflaske i vesken. Fyll en fin karaffel med vann, sitronskiver, fersk mynte eller ingefær når du er hjemme, så blir du mer fristet til å ta deg et glass.


  GRØNN TE Antioksidantene kan redusere risikoen for hudkreft, bekjempe acne eller redusere rynker. Gå for økologisk grønn te og drikk flere kopper om dagen, gjerne istedenfor kaffe. 

   

 • 02.10.2016
 • //
 • Kl.16:06
 • //
 • Skjønnhet
 • //
 • 3 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no