#METOO – MENN HVOR ER DERE?

Nå har jeg fulgt #metoo kampanjen en stund – og fått et økende behov for å spørre om hvor det blir av stemmene til mennene under denne kampanjen? Det er overraskende stille fra den kanten. Som moden kvinne så har jeg levd en stund og derfor fått erfare at vi kvinner slett ikke er så uskyldige som vi fremstår. Misforstå meg rett; nå ser jeg bort ifra de jenter og kvinner som virkelig har opplevd trakassering på sitt verste. Meg selv inkludert. Men det jeg prøver å si er at dere menn – har dere ikke opplevd seksuell trakassering en eller annen gang i livet? Hvorfor har dere ikke opprettet en #metoo kampanje for menn som føler seg trakassert enten på jobb eller andre steder? Ingen vil noengang få meg til å tro at det ikke finnes en kvinnelig sjef der ute som ikke har brukt sin posisjon for å prøve å oppnå noe i forhold til en mannlig ansatt. Det er isåfall å tenke ekstremt naivt. 

På en måte føler jeg med norske menn under den her stormen. Det finnes visst ikke verre utgaver av menn enn de som befinner seg innenfor norges grenser. Seksuell trakassering foregår overalt – hele tiden. Men kjære medkvinner, det finnes da grenser! Er det blitt slik at menn skal gå i konstant redsel for å gjøre noe galt? Ærlig talt. Jeg har mang en gang ønsket i mitt stille indre at jeg var født som mann så jeg kunne unnslippe hormonras, pms, menstruasjon og u name it – men herregud hvor glad jeg er for at det ikke er tilfellet akkurat nå. Jeg hadde ikke turt å si hei til kassadama på Rema i redsel for å få en anmeldelse i posten. Og bevares – smiler du til dama i kassa, da er løpet kjørt. 

Nå synes jeg det er på tide å roe ned denne heksejakten – Sitat Hanne Kristin Rogde, tidligere leder for seksjon volds-og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. 

Signerer den. 

Ann-Kristin 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg