EGENTID ER VIKTIG FOR KROPP OG SINN

Egentid har alltid vært viktig for meg. Jeg trenger tid til å sortere inntrykk og tanker – noe jeg sjelden får muligheten til når det er folk rundt meg. Enten det er når jeg trener, er på biblioteket, går tur i skogen, sitter ved havet og hører bølgene bruse.. egentiden står for meg som svært viktig for god stress mestring. Derfor tok jeg denne dagen turen innom byens nyeste bibliotek. Strålende sol, fuglekvitter og en deilig bris som rusket meg lett i håret. Fantastisk. Med våren kommer lovnader om nye tider, spennende opplevelser og nye bekjentskaper. 

Uansett – jeg tok frokosten på studentkafeen rett over gangen for biblioteket. God mat, fantastisk atmosfære og hyggelige ansatte  Det er lov å kose seg med cola zero. Den inneholder så og si ingen kalorier. Mye bedre enn vanlig sukkerbrus:) Er du noen gang i nærheten, så ta deg en tur innom kafè Okazo. Anbefales på det sterkeste!                                       

10 poeng kafè Okazo! Denne kakaoen smaker fortreffelig:) De har vært forsiktige med sukkeret – slik at kakaosmaken dominerer. Slik en god kakao skal være. Fantastisk! Det ble lånt nye bøker. Masse spennende lesing og ny kunnskap. Jeg elsker ny kunnskap! Suger til meg kunnskap som en svamp.. har alltid vært slik. Det er fantastisk å lære nye ting om historien vår og livet generelt. Det finnes alltid noe man ikke visste – men kanskje trodde man visste? 

For første gang i historien har jeg lånt meg lydbok. Jeg ville gi det et forsøk – selv om jeg erfaringsmessig hadde mistanke om at jeg kun ville få med meg bruddstykker av denne oppleste boken. Jeg har dessverre for vane og falle inn i egne tanker. Dette var absolutt intet unntak.

Fikk med meg at det handler om en type som er veldig glad i å overnatte på andres hytter. Uten lov, vel og merke. I disse hyttene finner han det mest utrolige. Egentlig en spennende historie.. hadde det ikke vært for at jeg tenkte på alt jeg har å gjøre hjemme, hvor sulten jeg er, hva jeg ikke har gjort ennå men absolutt bør gjøre.. og slik fortsetter det i det uendelige. Frem til kapittel 1 er ferdig lest og jeg ikke aner hva det handlet om.

KONSERT MED LARS BREMNES

Jeg klarte ikke bestemme meg for om jeg skulle ha håret oppsatt eller la det henge fritt. Har forresten bestemt meg for å spare til langt hår igjen etter x-antall år med bobsveis. Så får vi se da. Uansett, klokken gikk og jeg hadde ikke engang fått sminken på meg. 3 kvarter igjen til konserten begynte – og der sto jeg og forbannet meg over det kaotiske håret. Bad hair day! 

Det passet liksom ikke helt at min bad hair day skulle komme akkurat den dagen. Jaja. Fikk da håret sånn nogenlunde i orden. Burde jeg forresten ha kjole eller bukse? Kanskje skjørt? Hva har man på seg på en Bremnes konsert liksom? Jeg – som alltid har vært blodfàn av rock, skulle nå på intimkonsert med broren til selveste Kari Bremnes. Og som vi alle vet så er ingen av dem kjent for å være rockelegender.

Jeg som aldri før har vært på en konsert hvor jeg måtte sitte i ro. Ja, vi måtte sitte under hele konserten. Dette sto for meg som utfordrende – og til en viss grad – spennende.

Kom meg da ut i bilen med telefonen i ene hånden og sminken i andre. Vel på plass i bilen. Men herregud! Telefon snart fri for strøm. Hvem i all verden drar på konsert med en telefon som snart er fri for strøm?! Joda – jeg gjør. 

                 

Fremme ved konsertlokalet så registrerer jeg at de aller fleste publikumere er eldre mennesker. Dvs, de aller fleste er pensjonister – og på min egen alder. Føler meg plutselig altfor gammel.. Jeg burde kanskje blitt hjemme. Føler meg noe malplassert i denne flotte gjengen av fans. Snur meg mot kjæresten og tenker; burde vi ikke heller bestilt og en billett til Metallica eller noe – i sommer? Nei. Fordi det faktisk er en grunn for at jeg ønsket å dra på denne konserten.

Lars Bremnes – broren til Kari Bremnes – er en fantastisk låtskriver og musiker. Han legger sjelen sin i tekstene – og skriver om livet slik det fremstår for han der og da. Dessuten er han vokst opp nord i landet. Han synger på dialekt. Det gjør at jeg som også har vokst opp her nord føler meg nær både han og musikken hans.                                                

Bildene ble dessverre ikke av beste kvalitet – men det er ikke nøye for meg. For denne konserten kommer jeg alltid til å ha i minne. Det var verdt hver ei krone. Lars er en mann med fantastisk god humor; han spøker på en måte som – om andre hadde uttalt akkurat det samme – så ville kanskje noen i salen funnet det krenkende. Men ikke når Lars sier det. Fordi man raskt forstår at han ikke mener noe vondt med det han sier. Det er galgenhumor på sitt beste. 

Bandet er fantastisk flink – og da spesielt gitaristen. En mann med full innlevelse når han spiller solo – som igjen kan ta pusten fra hver og èn i publikum. Bassisten og trommisen utfører små glimt av meget spesielle og flotte innspill. 

Jeg var heldig og fikk treffe Lars et lite øyeblikk etter konserten. Han er en hyggelig og imøtekommende!