ALKOHOL – NEI TAKK?

Hvorfor er det slik at relativt unge mennesker føler at de må innta alkohol i festlig lag? Vel, idag er det mer partydop det går på i visse miljøer. Hvorfor? Jeg stilte meg selv dette spørsmålet etter jeg leste en artikkel om emnet. Et lite tilbakeblikk; Sommeren 2019 er det 12 år siden jeg smakte alkohol sist. Om jeg er stolt av det? Ja, selvfølgelig er jeg det. Hvorfor i all verden skulle jeg ikke være stolt av en slik – i mine øyne – stor prestasjon?

Det hører med til temaet at på enkelte firmafester så flyter alkoholen. Glade kolleger, firmaet har gått med overskudd og stiller med gratis drikke i alle farger og fasonger. De vil gjerne vise at de setter pris på sine ansatte. Firmaturer. Sjefen betaler. Minibaren tømmes uten at du trenger å tenke på regningen. Den sendes til sjefen. Som gladelig betaler. Ingenting er viktigere enn fornøyde ansatte. 

Den prisen kan bli høy. Det kan på sikt koste deg både jobben og ekteskapet. Fordi du mister kontrollen over alkoholinntaket. Det er en stille aksept i enkelte firma at man kan komme rett fra fest, være brisen eller i bakfylla – og gå rett på jobb. Andre ansatte har igjen lange dager og jobber langt utover kvelden og natten. Tar seg et glass vin eller tre for å holde seg våken slik at de får gjort siste rest av det som må være ferdig til neste dag ringer arbeidsdagen inn. 

Jeg har selv sett på nært hold hvordan det er i enkelte såkalte “godt stilte” firmaer. De serverer alkohol til de fleste tilstelninger. De lodder ut vin flere ganger i måneden. Alkohol opp og i mente. Det er en skremmende utvikling. Når man står på sidelinjen og ser at en nær venn ødelegger seg selv – og ser at h*n mister kontrollen sakte men sikkert er utrolig frustrerende. Så frustrerende at man velger å ta avstand for å beskytte seg selv og håpe at de èn gang vil våkne og innse hvilken negativ spiral de er på tur inn i. 

Misforstå meg rett; jeg sier ikke at det er galt å drikke alkohol. Det er sosialt, og det er til tider hysterisk morsomt. Frem til man ender opp på legevakta fordi noen puttet noe i drinken din Noe som var faktum i mitt tilfelle. Jeg valgte å avstå helt fra alkohol fra den kvelden for snart 12 år siden. Aldri om jeg har smakt alkohol siden.

Ja, det er et faktum at alkohol karakteriseres som et energigivende næringsstoff. Men det gjelder ikke om man drikker for mye. Energigivende ja, men næringsstoff – nei! Da virker det mot sin hensikt.

Kan man ikke være sosial og ha det morsomt uten alkohol eller andre rusmidler? 

POLLENALLERGI. PÅAN IGJEN!

Det er nesten for fantastisk til å være sant. Allergisymptomene kom ikke før i mars denne gangen. 

Det stikker i bihulene og rundt øynene. Nesen er tett og det er vanskelig å puste. Den velkjente kløen i halsen og ørene. Jeg våkner og er fryktelig slapp. Tung i hodet og i kroppen generelt. Har ikke noe lyst å stå opp. Det klør i halsen. Det klør i ørene, nesen og øynene. Kroppen føles blytung. Noen kaller det vårslapphet. Jeg kaller det allergihelvete. 

Etter flere mnd med vinter og kald, deilig luft så blir jeg like rystet hver gang jeg kjenner tegn til pollenallergien. Da har jeg hatt såpass mange mnd hvor jeg har kunnet leve i harmoni med meg selv. Puste normalt. Ingen akutte hosteanfall som bevitner surklende & sårbare lunger. Ingen våkenetter med blodskutte og sviende øyne. Jeg kan gå ut av huset uten å tenke på munnbind. 

Ah! Hvorfor kan ikke jeg også få nyte våren Jeg er som regel trøtt og slapp hver dag. Har bare lyst å trekke dyna over hodet og sove. Våren er en deilig på mange måter, men den tilbringes som regel i en evig døs. 

Jeg blir ufattelig frustrert fordi jeg ikke evner å utføre selv de enkleste ting når pollenspredningen er på det værste. Det er selvfølgelig på dagen når andre, normale mennesker er i full vigør!  Jeg blir oppfarende og utålmodig. Allergimedisinene står på rad og rekke i medisinskapet. Er sykt lei av å slite med pollenallergien hvert år. Håper jeg en gang vinner i lotto så jeg kan kjøpe hytte ved sjøen. Eller på Svalbard. Eller på Nordpolen.

/Ann-Kristin 

ANNE BRITH LEGGER NED BLOGGEN

Anne Brith – en av Norges toppbloggere legger ned bloggen. Hun orker ikke mer. “Det er ikke verdt det” uttrykte hun til media idag. Trusler og sjikane er en del av hverdagen hennes som toppblogger. Si meg, er mennesker ⇒ såkalte nettroll ⇒ blitt fullstendig idiot? Hva er det som driver disse menneskene til å utføre slike handlinger? Narsissisme, psykopati eller andre alvorlige sinnslidelser virker å være høyt representativt blant denne gruppen mennesker. Er det en fullstendig feilkobling et sted som gjør at nettroll ikke evner å føle hverken empati eller sympati? Dessverre er det slik at noen mennesker er født uten evnen til normale medmenneskelige følelser. Sosiopater er overraskende nok ikke født med lidelsen. De utvikler den i løpet av livet. 

Nettroll bør og skal heller ikke utvises noen form for oppmerksomhet, fordi det vil kunne trigge deres negative atferdsmønster. Og prøve å fortelle disse menneskene at det de gjør er galt, er nytteløst. De ønsker ikke å forstå at det de gjør er galt. Derimot føler de tilfredstillelse hver gang de får den responsen de ønsker. Det er det deres verden består av; skape redsel og såre andre mennesker på det groveste. Jo mer redsel, jo mer tilfreds vil de kunne føle seg. De har funnet en felles plattform der de kan få utløp for sine indre demoner.

Når det er sagt så er det en godt forankret sannhet at mennesker i alle tider har puttet kjepper i hjulene på hverandre. Jeg har stor forståelse for at Anne Brith ikke orker å blogge mer. Det finnes viktigere ting her i livet. Nettet er en arbeidsplass som alltid vil bestå av en viss form for utrygghet og uforutsigbarhet. Det er svært klokt av Anne Brith å legge ned bloggen om hun føler at det er det beste for henne og familien. Noen ganger må vi mennesker ta upopulære – men høyst nødvendige avgjørelser.

Flotte Anne Brith 

                                                                                              Foto: Anne Brith

10 KJAPPE

Hei! Så utrolig koselig at akkurat du er innom bloggen min idag! Her er 10 kjappe fra meg.

 

♥  Jeg har vært fraværende fra bloggen i over 1 år. Det har sine naturlige forklaringer som jeg vil fortelle om på et senere tidspunkt.

♥ Bloggen har vært oppe til vurdering; om jeg i det hele tatt skulle orke å blogge videre. Er det verdt det? Ja, selvfølgelig! Om jeg skulle slette denne bloggen og lage meg en helt ny med ny tittel? Nei, det blir for mye styr. Velger å beholde min gamle blogg. Det vil derimot komme mer på bloggen enn kun kosthold & trening.

♥ Treningen og kostholdet forøvrig trenger seg en skikkelig boost før jeg i det hele tatt vil vurdere å skrive om det temaet igjen. Imellomtiden vil det bli blogget om andre viktige og interessante temaer.

♥ Jeg er samfunnsengasjert. Dette er et engasjement som har kommet med alderen.

♥ Det vil komme ulike temaer på bloggen som er nært knyttet til samfunnet. Det er viktig at vi som borgere kan diskutere oss imellom uten at det blir dårlig stemning. Respekt er noe som forlanges i kommentarfeltet.

♥ Har alltid elsket å skrive. Noen blir født med ski på bena, andre blir født med penn i hånd. Skrivingen er mitt “safety card”. Faller alltid tilbake på det om livet butter imot og ting føles vanskelig. Jeg er vel det man kaller en forfatterspire. Eller journalist. Låtskriver? Kanskje noe midt imellom.

♥ Å synge i band var min største drøm.

♥ Har prøvd å lage melodier til låtene mine, men det funker bare ikke. Jeg får det seriøst ikke til. Nei, jeg mangler hverken musikkforståelse eller rytme – heller tvert imot. Men å lage melodier til egne låter? Nope. Hvorfor det er slik aner jeg ikke. Jeg ble iallefall svært overrasket når jeg oppdaget hvor vanskelig det faktisk er å lage en melodi.

♥ Selv om jeg ikke er like ung som mange av bloggerne her inne, så har jeg ikke gitt opp håpet om å kunne leve at det jeg elsker å gjøre. Skrive! Om det derimot skulle dukke opp en mulighet for å utvikle min lidenskap for sang, så måtte jeg sannsynligvis hatt betenkningstid. Det er tross alt 25 år siden musikklæreren min ga uttrykk for at jeg hadde stort utviklingspotensiale.

♥ En svært viktig sak for meg er beskyttelse av regnskogen. Store deler av regnskogen blir daglig revet ned og dyrelivet ødelagt pga menneskets behov for dets ressurser. Dette er en sak jeg brenner for.

/Ann-Kristin