VI TRENGER NOE Å GLEDE OSS TIL

Dette innlegget var første gang publisert i Oktober 2020. 

 

Dette har vært et uvanlig år for de fleste av oss. Korona kom inn i livene våre og skapte kaos og skapte store forandringer på flere områder. Hjemmekontor, krantene, isolasjon fra familie og venner. Ensomheten ble for mange større. For andre igjen ble ensomheten mindre og hverdagen føltes lettere. Uføre rundt om i landet følte seg plutselig som en del av samfunnet igjen i og med at så mange jobbet hjemmefra eller på andre måter ikke kunne delta i et normalt arbeidsliv. 

Vi ble et samlet samfunn. Unge og gamle, syke og friske sto vi sammen mot dette nye viruset som truet hele vår eksistens. Viruset finner bolig i den kroppen det vil uavh av status i samfunnet. Virus spør ikke ikke om lov. Det spør heller ikke om du har mye penger på konto. Dette var noe som truet oss alle og vi ble tvunget til å innse at vi mennesker er fryktelig små i den store sammenheng. 

Usikkerhet ble den nye hverdagen. 

Derfor trenger vi nå noe å glede oss til. Det er snart jul og det er ikke feil å vise at du gleder deg! Barn lever i nuet og de gleder seg like mye til jul iår som de gjorde ifjor. Vi må legge til rette for en fin avslutning på et utfordrende år. Pandemien er ikke over, men vi som mennesker kan ikke stoppe opp. Glede er essensielt for oss og så langt det er mulig bør vi unne oss å kjenne på disse følelsene. 

Her en kveld ble jeg sittende å se på YouTube videoer fra youtubere som går rundt og filmer i New York. Videoen som virkelig fikk frem julefølelsen var av nysnø, julepyntede gater og mennesker som hastet rundt. Det fikk meg til å innse at jeg har levd i en boble i flere måneder. Det var som jeg våknet og ble rystet over hvor stor del korona har tatt av livet mitt. Det har vært korona fra morgen til kveld. Korona i det virkelige liv. Korona på Twitter. Korona på Instagram. Korona overalt i alle medier. Mennesker har mistet sine kjære – noe som inntreffer hver eneste dag over hele verden, uten korona. Vi er bare for opptatte til å ta dette innover oss. 

Derfor har jeg nå tatt en avgjørelse om å la korona så langt det er mulig – å la dette viruset få minst mulig plass i livet mitt fra nå av. En god start er å glede seg til jul. Ja glede seg til jul i oktober! Det er deilig å kjenne på noe annet enn usikkerhet og redsel. 

Små koselige kafeèr pyntet til jul. Kakao med krem. Sitte på kafè sammen med venner å se snøen lave ned. Glade mennesker i gatene. Barn som danser rundt i gatene og gleder seg over nuet og ekte juleglede. Butikker fylt med julepynt. Lukten av jul som fyller gatene. Og sist, men ikke minst: julemusikk. Det koster ingenting å høre på musikk eller å se på julefilmer. Det koster heller ingenting å vandre gjennom gatene og tenke over at du er en av de heldige som fremdeles er her blant oss. 

Gled deg til jul med god samvittighet! Kos deg gløgg ihjel i tiden som møter deg frem mot 2021. Året som kan beskrives med et ord – håp.

 

/Ann-Kristin 

0 kommentarer

Siste innlegg