hits
Ann-Kristin

About

Contact

Follow me

Categories

Archives

Search

Annonse Annonse Annonse

GÅR DU GJENNOM LIVET SOM OVERVEKTIG OG BITTER?

Gjør du det? Går du gjennom dette ene livet du har fått utdelt som overvektig, bitter og hevnlysten? Istedenfor å se fremover, gjøre det du kan for å skape deg en harmonisk og sunn fremtid med de forutsetningene du har? 

Selv har jeg opplevd mye motgang opp gjennom årene. Jeg tør å være såpass ærlig at jeg vil innrømme for dere at det har vært tårer, slit og søvnløse netter å komme meg hit jeg er idag. Jeg har helt fra jeg var liten følt at jeg ikke passer inn noen steder. Følt meg annerledes og altfor ofte oversett og satt på sidelinjen. Ofte har jeg følt at mine følelser ikke har blitt tatt på alvor. Følt at jeg hele tiden måtte jobbe hardt for og fortjene å bli elsket som den jeg er. Bevise at jeg var verdt å bli elsket. Om jeg synes synd på meg selv? Ikke nå lenger. 

Jeg sier følt - fordi mine følelser og min oppfatning av virkeligheten ikke nødvendigvis er den ren rette sannhet. Jeg vet at jeg har mennesker rundt meg som er glade i meg. Kanskje er det jeg som aldri har vært nok glad i meg selv? Har jeg satt for store krav til meg selv - som jeg ikke har evnet å tilfredstille? Jeg innser også at jeg kan være krevende og til tider vanskelig å ha med å gjøre. Men den innsikten kom ikke til meg før jeg ble godt voksen. Før den tid var det alle andre sin skyld at jeg ikke hadde det bra. 

Det er dessverre altfor lett å gi andre mennesker skylden for vår egen ulykkelighet. Bitterhet og hevnlyst er normalt hos alle mennesker. Men om det styrer hele livet ditt og du ikke evner å se at du selv er den eneste som kan gjøre nødvendige endringer i ditt eget liv - da er det fare på ferde. Når man er over myndig alder, så er du den eneste som kan gjøre det som trengs for at DU skal bli lykkelig.

Training With Coach
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Det er nytteløst å ligge hjemme i sofaen, bøtte inn på med potetgull, slikkerier og brus - og mene at andre har skylden for at du er overvektig og deprimert - og overspiser. Det er ansvarsfraskrivelse. Det er du - og kun du - som bestemmer hva du skal putte i munnen. Det er ingen som står foran deg å tvinger deg til å spise usunt. Er det din indre stemme som sier at du ikke er verdt å bli elsket, og at du derfor kan trøste deg med det ene som i øyeblikket dekker dine følelsesmessige behov? 

Ja, livet kan være hardt. Man kan ha økonomiske bekymringer. Sykdom kan gjøre hverdagen til et helvete. Man kan slite sosialt og på andre måter føle at livet er en evig runddans av problemer. Men har det noen gang hjulpet noen - å tilføre kroppen uante mengder med sukker og usunt fett, mens kiloene sniker seg på og alt som det måtte medføre av problemer? 

Nettopp: NEI! 

Push yourself to the Limits
Licensed from: Ikostudio / yayimages.com

Om du prøver så vil du bli overrasket over hvor godt fysisk aktivitet hjelper på helsen generelt. Du blir på sikt gladere fordi kroppen skiller ut endorfiner (kroppens eget lykkehormon) under en hard treningsøkt. Etterhvert som du har drevet med fysisk aktivitet en tid så vil du merke at selvfølelsen din stiger til nye nivåer. Man føler seg rett og slett uslåelig. Du får mer energi til daglige gjøremål og bedre utholdenhet. Kanskje du faktisk vil like den du ser i speilet? Fordi du vet at du har jobbet hard og gitt kroppen din det den trenger - og du mestret det! Det finnes ingen bedre følelse enn å føle at man mestrer noe. Dessuten er en herlig bieffekt av fysisk aktivitet at du ikke lenger har voldsomt lyst på usunn mat. Hjernen omstiller seg automatisk og du får lyst på sunnere mat. 

Selvfølgelig kan det være mennesker som har stor skyld i din ulykke, men hvor lenge har du tenkt å la de menneskene styre livet ditt? Er det verdt det? De fortjener ikke en plass i livet ditt, kjære deg. Om det betyr at du må bryte med mennesker som ikke ønsker deg det beste, så gjør det. En eller annen gang må man ta grep i sitt eget liv å stå opp for seg selv å si; Jeg fortjener det faktisk ikke. Jeg fortjener å bli elsket for den jeg er. 

Det betyr ikke at du ikke har forbedringspotensiale. Det har vi alle. Vi har alle sider ved oss selv vi kan jobbe for å gjøre bedre. Det vil ikke si det samme som at du ikke er et bra menneske - du ønsker bare å bli enda bedre for deg selv. Slik at du kan være lykkelig med deg selv og være glad i deg selv - uavhengig av hva andre mener. Om du er glad i deg selv så vil du ikke bry deg om hva andre måtte mene om deg. Da vil du ta vare på deg selv og gi deg selv den kjærligheten du fortjener. Du vil kutte ut alt som ikke er bra for kroppen din, og tilføre den kjærlighet - også gjennom maten. 

Til informasjon: I dette innlegget har jeg hovedfokus på overspising og ikke de som av andre grunner er overvektige. 

 

                                                       Ann-Kristin, Kosthold & Trening. 

#kosthold #vektnedgang #trening #selvtillit #selvfølelse #livsstil #livsstilsendringer #training #workout #mindfullness #kostholdsveileder #kostholdsveiledning #ernæring #ernæringsveileder 

3 Kommentarer

Peter Bekkevold

16.06.2016 kl. 11:56
Jeg var heldig, at i livet mitt ikke ofte møter jeg slike mennesker, som du sier, de bærer bare sint, jeg forstår ikke holdningen av slike mennesker til livet. fordi det du sår skal du høste, og samma hvor mange ganger livet ville "knekke ditt halsen", er det ingen unskyldning for slike folk, det er ikke så dumt å bruke livet slik mens livet er en gave, og svært kort

Jeg sier dette fra min egen erfaring

Znippen.no

16.06.2016 kl. 12:09
Dette var virkelig inspirerende, takk for et spark bak, haha :D Håper du har en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

Ann-Kristin

16.06.2016 kl. 12:10
Snippen:

Bare hyggelig, snipp!;) Eller snippen.. Ønsker deg også en super dag:)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no